2. liga

SK Jihlava v rozhodujícím utkání přehrála Hodonín

Dramatické rozzuzlení celé semifinálové série sledovalo rekordně zaplněné hlediště. Bitva, ve které nebylo kam uhnout. Vítěz dodatečného pátého zápasu mohl slavit postup do finále 2. ligy Morava-Jih, poraženému týmu by začala letní pauza.

Lépe vyšel začátek zápasu domácímu týmu, který díky brankám Pošvice a Hlavatého rychle vedl 2:0. Jenže hosté ukázali svoji sílu, nejprve snížil střelou z kruhů Šenfeldr, aby o minutu později využil opět početní výhody Sajdl 2:2 a začínalo se od začátku. Ještě do první pauzy se však domácí Jihlava dokázala dostat zpátky do vedení. Blaškova přízemní střely zapadla za brankářova záda a tím skončila divoká první třetina.

O přestávce změnil tým SK brankáře, Čáru v brankovišti nahradil Humlíček. Dlouho to pak byla bitva o každý centimetr plastové plochy. Změna skóre přišla až v polovině druhého dějství, kdy odskočil jihlavský tým svému soupeři na rozdíl dvou branek. Ilečkův pokus vyplaval z poza hradby těl, a tak bezmocný brankář pouze lovil počtvrté míček ze své sítě. Zápas nahoru-dolů a spousta brankových příležitostí. To byly následující minuty. Jihlavská obrana odolala, Hodonínská popáté kapitulovala. Dankova pumelice od modré vymetla všechny pavučinky v Oláhově brance a tím i pro brankáře hostů zápas skončil.

Na začátku třetí třetiny vstřelil hostující Tomi kontaktní branku a jeho mančaft začal kousat. Velký tlak však jihlava ustála a sama přidala dvě minuty před koncem z hole Blaška pojistku. Tu ještě navýšil v samém závěru do odkryté klece mladíček Bakus.

Jihlava tak porazila 3:2 na zápasy Hodonín a slaví postup do finále. V něm už o víkendu vyzve na domácí půdě obhájce loňského prvenství SK Sudoměřice. Finálová série se rozehraje v sobotu, potamžmo v neděli v časech 16:00 a 11:00.

Postup do finále navíc v Jihlavě sledovalo rekordních 247 diváků. Fanouškovské tábory SK i hostů zaslouží velkou pochvalu.

"Byla to náročná a dlouhá série, ve kterých rozhodovaly maličkosti, několik zápasů zase využité přesilové hry. Jak v Hodoníně tak u nás v Jihlavě chodilo na zápasy hodně diváků, takže jsme si všichni to semifinále užili. Soupeři děkujeme za pěknou sérii a my už se teď těšíme na finále. Po dobách covidu a loňském bronzu je to pro naší generaci další šance na titul. Celá kabina se na to těší, uděláme pro úspěch maximum," má jasno asistent kapitána Zbyňek Zápotočný.

Branky a nahrávky: 2. Pošvic (Peschout), 5. Hlavatý T. (Jiskra), 10. Blaško (Danko), 22. Ileček (Danko), 27. Danko (Střecha, Blaško), 43. Blaško (Danko, Střecha), 44. Bakus (Koch) - 6. Šenfeldr (Huňady), 7. Sajdl (Tomi, Tóth M.), 34. Tomi (Tóth M., Sajdl).

Rozhodčí: Gráca, Musil. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Střely na branku: 37:30.

Diváci: 247

SK Jihlava: Čára (od. 16. min Humlíček) - Blaško, Zeman J., Jiskra, Vávrů, Harasim, Koch - Ileček, Danko, Střecha "A" - Peschout, Hlavatý T., Pošvic - Zeman D., Bakus, Král "C" - Zápotočný, Mareš.

HBC Hodonín: Oláh (od 27. min. Pomajbík) - Crlík, Hrušecký, Hübl "A", Švagerka M., Švec, Tóth D. - Huňady, Jánoš, Navrátil - Prčík, Rapant "C", Rychlovský - Sajdl, Šenfeldr, Šupa - Švagerka J., Tomi, Tóth M. "A".

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6