Přebor ml. žáků

Jak vypadal turnaj krajů v kategorii U13? Výběr Moravy Jih obsadil 9. místo.

Od 23. do 25. června 2023 se na zimním stadioně v Děčíně uskutečnil krajský turnaj výběrů do 13 let. Deset celků bojovalo o celkové prvenství ve dvou skupinách, přičemž si to poté ty nejlepší rozdaly o medaile. Pardubický kraj bral zlato. Regionální výběr Moravy Jih obsadil předposlední 9. místo.

Skupina A

Pardubický kraj ani jednou ve skupině neprohrál, nejméně se dařilo Moravskoslezskému kraji

Ve skupině A se začalo hrát večer v pátek, kdy Ústecký kraj bral body proti výběru dívek U16. V dalších bojích Moravskoslezský kraj prohrál proti dívkám 3:0. Ve třetím zápase skupiny Pardubický kraj ztratil jediný bod na turnaji, když vyhrál až po nájezdech proti Hlavnímu městu Praze. Ústečané naskočili na dobrou vlnu, když získali skalp Moravskoslezského kraje 7:0. Dívky U16 následně ztratily boy proti Praze. Boj o první místo lépe zvládli Východočeši, když porazili 4:0 Ústecký kraj. Slezané dále podlehli Praze a Pardubický kraj si připsal další tři body proti dívkám U16. Boj o druhé místo lépe zvládl Ústecký kraj, když proti Praze uspěl po nájezdech 4:3. Pardubický kraj si v posledním zápase ladil formu proti Moravskoslezskému kraji – 9:0. Pardubický kraj dominoval a s 11 body postoupil do semifinále. Ústecký kraj díky výhře nad Prahou uhájil druhé místo právě před Prahou. Výběr dívek do 16 let byl čtvrtý a Moravskoslezský kraj nezískal ani bod.


Skupina B

Ve druhé skupině bylo horko! O postupu do semifinále rozhodovaly maličkosti

Druhá skupina byla úplně o něčem jiném. Plzeňský kraj v prvním zápase porazil Jihomoravský kraj, avšak Plzeňané v následujícím zápase padli proti Středočechům. Dobrou formu ukázal Jihočeský kraj proti Královehradeckému kraji, když vyhrál 6:0. Středočeši následně brali body za výhru proti Jihomoravanům a Plzeňané těsně přetlačili Východočechy – 4:3. Jihočeši v dalším duelu vyhráli 5:0 nad Jihomoravským krajem a Středočeši vyhráli 5:1 nad Královehradečany. Velká bitva mezi Jihočechy a Plzeňským krajem skončila lépe pro Jihočeský kraj, který naopak padl se Středočeským krajem. Královehradecký kraj bral body proti Jihomoravanům. Tabulka se tak zamotala, že měly tři celky po 9 bodech. Avšak do semifinále se dostali Středočeši a Plzeňané. Jihočeši skončili třetí, Královehradecký kraj čtvrtý a Jihomoravané bez bodu.


Play off – o umístění

Týmům, kterým se ve skupinám dařilo méně, se porvaly o deváté, sedmé a páté místo. Jihomoravský kraj uspěl proti Moravskoslezskému kraji 3:0, a tak bral předposledního místa. O sedmé místo se porval Královehradecký kraj s výběrem dívek U16, který na Východočechy nestačil 1:5. Slibný zápas se odehrál mezi Prahou a Jihočeským krajem, v němž se dařilo Jihočechům. Ti skončili pátí, což jim neúspěch z nepostupu nezmírní.


Play off – o medaile

V semifinálových zápasech se utkaly Středočeský kraj s Ústeckým krajem a Pardubický kraj proti Plzeňskému. Pardubický kraj si kráčel do finále jasně, protože deklasoval v Plzeňany 4:1. V litém boji se do finále probojoval Středočeský kraj, který proti Ústečanům prohrával celý zápas 2:3. ale dvěma brankami vše otočil. Ústečané v boji o bronz neměli dostatek sil po těžkém semifinále. Plzeňané poměrem 4:0 získali třetí místo. Pardubický kraj si ve finále vše pohlídal a 3:0 si došel pro titul mistrů.