2. liga

Hodonín má blízko k triumfu v základní části. Velký boj o play-off

Uplynulý víkend byl na Jihu Moravy plný hokejbalu. Hodonín ve šlágru kola přehrál Flyers a je blízko k ovládnutí základní části. Bulldogs se po prohře v derby s Eagles vzdaluje play-off a s postupem začíná hazardovat také Zohor. Sudoměřice potichu propluly na druhou příčku.

Uplynulý víkend byl na Jihu Moravy plný hokejbalu. Hodonín ve šlágru kola přehrál Flyers a je blízko k ovládnutí základní části. Bulldogs se po prohře v derby s Eagles vzdaluje play-off a s postupem začíná hazardovat také Zohor. Sudoměřice potichu propluly na druhou příčku.

Emotivní bitvu o Brno ovládli Eagles

Zápas, ve kterém se hrálo o prestiž, ale také o naději pro účast ve vyřazovací fázi soutěže. To bylo brněnské derby mezi Eagles a zálohou Bulldogs Brno. Očekávaný duel otevřel ve formě hrající Ohainka, kterému sekundoval na konci prvního dějství Vodvárka. Začátek druhé třetiny vyšel opět „Orlům“, jenž šli z hole Navrátila zpět do vedení. S druhou sirénou využil početní výhody Ohainka a Eagles měli do poslední části dvoubrankové vedení. To si nakonec v třetině, kde se bojovalo o každý centimetr plastového povrchu udrželi a nerozhodila je ani branka Dendyse v poslední minutě utkání. Přítomní diváci pak měli derby okořeněné také o bitku, která v současné době zaměstnává disciplinární komisi soutěže. Eagles tak mají účast v play-off na dosah, Bulldogs žhaví pouze teoretickou šanci na postup.

Eagles Brno – HBK Bulldogs Brno “B“ 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Ohainka (Šplíchal), 17. Navrátil (Ohainka), 30. Ohainka (Šplíchal, Foršt) – 15. Vodvárka (Dendys), 45. Dendys (Šír).

Rozhodčí: Loubal, Vykydal. Vyloučení: 4:5. Navíc Máčal (Eagles) a Jelínek (Bulldogs) + Hruška (Bulldogs) 5+OK. Střely na bránu: 21:21. Diváci: 45.

Eagles: Charvát – Foršt, Hampejs, Kavický, Máčal, Nemeškal, Nevřivý, Šmarda ml. – Havlásek J., Havlásek O., Klobása – Kycl, Navrátil, Ohainka – Plhák, Polyák, Šotlík – Šplíchal, Svoboda.

Bulldogs: Šťastný (Krejčí) – Protiva, Řehulka, Sáňka “A“, Vrška – Dendys, Fišar, Hruška “C“ – Jelínek, Petřík, Šír “A“ – Slouka, Svoboda, Vašín – Vodvárka.


Herní i početní převaha Okříškám nestačila

Když dorazily oslabené Sudoměřice na hřiště Okříšek, mysleli si přítomní diváci, že jejich tým čeká pohodová sobota. Opak byl ale pravdou. Houževnaté Sudoměřice všechny zaskočily. Ačkoliv ztratily vedení 1:3 a Slza dokázala otočit na 4:3, bylo to z pohledu Okříšek vše. Početní výhoda, ani herní převaha ji k tíživému bodovému zisku nepomohli. Za hosty excelovalo opět duo Pokovič, a tak nakonec po brankách Tomáše a Radoslava odvezli hosté všechny tři bodů domů! I díky tomu jsou nyní Sudoměřice ve hře o přímý postup do semifinále.

JVSK Slza Okříšky – SK Sudoměřice 4:5 (2:3, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Pysk, 14. Pysk, 18. Fiala (Štos), 25. Dočekal (Sýkora) – 5. Pokovič R. (Muráň, Ivánek), 10. Chovanec (Pokovič R., Pokovič T.), 11. Pokovič T. (Danihel, Pokovič R.), 38. Pokovič T. (Muráň), 41. Pokovič R. (Danielik, Janík).

Rozhodčí: Hrazdíra, Zimandl. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Střely na branku: 29:28. Diváci: 26.

Okříšky: Musil – Benáček “C“, Brychta, Hanzl, Pysk, Riedl, Zelený – Bednář, Chlubna, Dočekal – Fiala “A“, Malý “A“, Přidal – Štos, Sýkora.

Sudoměřice: Kučera – Danihel, Janík, Ivánek J. Ivánek D., Chovanec, Danielik, Janík, Muráň, Pokovič R., Pokovič T. “C“, Toman.


Šlágr kola ovládl jednoznačně Hodonín

Šlágr kola o prvenství v základní části přinesl sobotní duel mezi Hodonínem a Flyers Jihlava. Od začátku zápasu však hosté tempo domácích nestíhali a jen díky skvělému Drštičkovi odolávali až do závěru třetiny, kdy se domácí po zásluze dvakrát prosadili. Ve druhém dějství přidali hodonínští hokejbalisté další tři branky a následně se očekávaný duel pouze dohrával. Pro Hodonín to nakonec bylo překvapivě snadné vítězství, které ovlivnila okleštěná sestava Flyers, která k soupeři dorazila. Hodonín tak má na dosah prvenství v základní části, naopak Flyers se místo boje o první místo musí již otáčet za sebe, aby uhájili druhou příčku znamenající přímý postup do semifinále.

HBC Hodonín – HBC Flyers Jihlava 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Navrátil (Rapant), 15. Tomi (Peš, Šupa), 18. Tomi (Šupa, Peš), 23. Peš (Šupa), 26. Hübl (Rapant, Navrátil) – 31. Guth (Brázda).

Rozhodčí: Ščudla, Prudík. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Střely na branku: 48:27. Diváci: 51.

Hodonín: Pomajbík (Studénka) – Crlík, Hruška, Mohyla “A“, Zetocha “A“ – Helešic, Holub, Hübl – Jánoš, Navrátil, Peš – Rapant “C“, Šenfeldr, Šupa – Tomi, Tóth D., Žádník.

Flyers: Drštička – Feldman, Gregor, Homola, Kourek “C“ – Adam, Brázda, Guth – Jobák, Lichtenberg, Pometlo – Schrek.

Zohor vzdoroval Jihlavě pouze první třetinu

Domácí Jihlava nastoupila k zápasu na tři kompletní formace, zatímco hosté ze slovenského Zohoru dorazili pouze na formace dvě. V první třetině však početní výhoda domácích nebyla znát a hrálo se za nerozhodného stavu 2:2. Ovšem ve druhé třetině domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň a hostům postupně ubývaly síly. I proto se nakonec skóre zápasu zastavilo na výsledku 9:2. Jihlava si díky výhře pojistila účast ve vyřazovací fázi soutěže, naopak Zohor pomalu svůj náskok ztrácí a již musí začít naplno bodovat. Příští víkend jej čekají klíčové duely s Okříšky a Eagles.

SK Jihlava – HBK Roconaba Zohor 9:2 (2:2, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Nosek (Maštera), 15. Peschout, 17. Bohatý, 19. Král (Bohatý), 20. Král (Peschout), 27. Bohatý (Blaško, Střecha), 31. Bohatý (Peschout), 36. Střecha, 42. Nosek (Fejt, Vávrů) – 9. Trávníček, 12. Švec.

Rozhodčí: Hrazdíra, Zimandl. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Střely na branku: 37:22. Diváci: 42.

Jihlava: Gruss (od 31. min. Kváš) – Blaško “A“, Hora, Mareš, Vávrů, Zbořil – Bohatý, Fejt, Král “C“ – Ileček, Peschout, Střecha “A“ – Nosek, Maštera, Dvořák – Moravský.

Zohor: Špringel – Balek D., Gerthofer R., Švec “A“, Zvěřina – Balek P., Gerthofer D. “C“, Gerthofer F. – Mikudík, Samochin, Trávníček “A“.


Dohrávku kola ovládly jednoznačně Okříšky

Regionální derby mezi Okříšky a Jihlavou nabízí tradičně velké bitvy, které končívají těsnými výsledky. Okříšky po sobotním nezdaru do zápasu vlétly s velkým elánem a rychle získali vedení 2:0. Jihlava však dvoubrankové manko ještě do třetiny stáhla. Nicméně zápas se nakonec jak se ukázalo, rozhodl ve druhé části. Jihlava na začátku své dvě velké příležitosti nevyužila a domácí trestali třemi zásahy, po kterých již hosté z SK nenašli odpověď. Za domácí řádila extraligová posila Mejzlík (4+1), která se pod výhru značně podepsala svým individuálním výkonem. Okříšky tak získali cenné tři body do tabulky, Jihlava díky prohře přišla o možnost přímého postupu do semifinále.

JVSK Slza Okříšky – SK Jihlava 6:2 (2:2, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Mejzlík (Malý), 6. Mejzlík, 23. Malý (Mejzlík, Fiala), 24. Mejzlík (Fiala), 29. Přibyl (Riedl, Fiala), 35. Mejzlík (Fiala, Pysk) – 9. Peschout (Blaško, Ileček), 12. Mareš (Bohatý, Jiskra).

Rozhodčí: Ščudla. Vyloučení: 6:9. Navíc Dočekal (Okříšky) a Jiskra (JIH) 2+10 T. Využití: 1:0. Střely na branku: 32:37. Diváci: 37.

Okříšky: Pojer (Musil) – Benáček “C“, Brychta, Hanzl, Němec, Pysk, Riedl – Dočekal, Fiala “A“, Fila – Makovička, Malý “A“, Mejzlík – Přibyl, Přidal, Štos.

Jihlava: Procházka (Gruss) – Blaško, Hora, Jiskra, Mareš, Vávrů, Zbořil – Bohatý, Zápotočný “A“, Král “C“ – Ileček, Peschout, Střecha “A“ – Nosek, Maštera, Fejt – Moravský.


Příští víkend nabídne tuhý boj o postupové příčky do play-off. Dvakrát se představí Zohor, jednou v Okříškách, podruhé doma proti Eagles. Pro všechny tři zmíněné týmy to bude přímá bitva o účast ve vyřazovací části soutěže. Jihlavské diváky pak čeká tamní městské derby, které budou sledovat odpočívající Sudoměřice. Výsledek zápasu totiž hodně napoví, kdo bude v posledním kole hrát o přímý postup, případně třetí příčku v základní části.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6