2. liga

Překvapení, přestřelky a boj o čelo tabulky. Jaký byl víkend na Jihu Moravy?

17. kolo 2. ligy Morava Jih nabídlo pořádnou porci zápasů. Okříšky šokovaly výhrou v Sudoměřicích, Jihlava přetlačila Hodonín, Brno doplatilo na marodku a Flyers uspěli v další velké přestřelce. Na čele tabulky zůstávají s jednobodovým náskokem Sudoměřice před Jihlavou.

17. kolo 2. ligy Morava Jih nabídlo pořádnou porci zápasů. Okříšky šokovaly výhrou v Sudoměřicích, Jihlava přetlačila Hodonín, Brno doplatilo na marodku a Flyers uspěli v další velké přestřelce. Na čele tabulky zůstávají i po minulém víkendu Sudoměřice, které drží jednobodový náskok na dotírající Jihlavu.

Bitva prvoligových rezerv

Záložní týmy prvoligových mančaftů se utkaly netradičně v páteční den. A bitva to byla opravdu vyrovnaná. Zápasu by asi slušela remíza, protože se hrál souboj, ve kterém každý chvilku tahal pilku a nedalo se říct, že jeden druhého vyložené přehrává. Možná byl nezaujatým okem místy Hodonín aktivnější, hokejbalovější, jenže své šance dokázal využít pouze 1x. To na druhé straně dokázalo Brno 2x rozvlnit síť za brankářem a mohlo se radovat z těsné výhry 2:1. Ta je navíc nechala ve hře o účast v play-off.

HBK Bulldogs Brno “B“ – HBC Hodonín “B“ 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Slouka, 32. Burian (Šír) – 36. Rehák (Tóth, Rapant).

Rozhodčí: Prudík, Ščudla. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Střely na branku: 29:28. Diváci: nehlášeno.

Brno: Halouzka (Bláha) – Hruška “C“, Petřík, Sáňka, Vrška – Burian, Hovorka, Machal – Protiva, Šír, Slouka – Vodvárka, Zemen.

Hodonín: Studénka – Hruška, Hübl, Obrtlík, Omasta, Rehák, Švagerka – Jordán, Navrátil, Rapant – Rychlovský, Šenfeldr, Slezák – Šupa “C“, Švec, Tóth.

Vydřená výhra Jihlavy

Hodonín zaskočil favorizovanou Jihlavu aktivním pojetím hry a dělal týmu z Vysočiny velké problémy. Jihlava se na vítězství pořádně nadřela a dopomohl jí k tomu hlavně brankář. Za stavu 3:4 měl totiž Hodonín vyloženou šanci, kterou Čára zastavil na brankové čáře. Z následného brejku o chvilku později pak přidala Jihlava branku do odkryté klece. V zápase domácím také hodně pomohla nedisciplinovanost SK, které na trestné lavici pykalo celkem 9x! Hodonín však sobě i soupeři dokázal, že se s ním do příštích let musí určitě počítat.

HBC Hodonín “B“ – SK Jihlava 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Rapant (Navrátil, Jordán), 16. ?, 22. Toman – 3. Pošvic (Harasim), 16. Hlavatý M. (Hlavatý T.), 26. Harasim (Pošvic), 36. Král (Habermann), 44. Hlavatý T. (Hlavatý M.)

Rozhodčí: Prudík, Vykydal. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Střely na branku: 27:23. Diváci: 35.

Hodonín: Studénka (Pomajbík) – Hruška, Hübl, Obrtlík, Omasta, Rehák, Švagerka – Jordán, Navrátil, Procházka – Randis, Rapant, Rychlovský – Šenfeldr, Slezák, Šupa “C“ – Švec, Toman, Tóth.

Jihlava: Čára – Jiskra, Habermann, Harasim, Fatrdla – Pošvic, Zápotočný, Král “C“ – Růžička, Hlavatý T., Hlavatý M. – Koch, Bohatý, Anděl.


Okříšky vykradly hřiště Sudoměřic

Největší překvapení víkendu. Tak by se dal popsat počin Okříšek na hřišti prvních Sudoměřic. Přitom domácí byli aktivnější a měli více ze hry, ale takticky připravené Okříšky čekaly v obranné ulitě na své příležitosti, které následně efektivně využívaly. Díky výhře udělali Okříšky velký krok k účasti v play-off a ještě budou chtít v posledních kolech nahánět bronzovou příčku. Na druhé straně Sudoměřice minimálně na jeden den klesly z prvního na druhé místo. V neděli je však čekala dohrávka na Flyers.

SK Sudoměřice – J.V.S.K. Slza Okříšky 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: Dufek (Janík) – 25. Riedl (Fila), 35. Fila (Riedl, Fiala).

Rozhodčí: Prudík, Vykydal. Vyloučení: 2:2. Střely na branku: 35:21. Diváci: nehlášeno.

Sudoměřice: Kučera (Forch) – Toman, Praskač, Polák, Pokovič, Konderla – Petrek, Mišík, Janík – Heštera, Dufek, Danielik “C“ – Chovanec, Blanárik.

Okříšky: Martin (Musil) – Benáček “C“, Hanzl, Hort, Vozárik – Fila, Fiala, Ludes – Pysk, Riedl, Samek.

Divoký zápas plný zvratů

Pokud jste jako nezaujatý diváci zavítali na zápas těchto mančaftů, rozhodně jste se nenudili. Brno v zápase plném zvratů vedlo 2:0, poté prohrávalo 4:2, pak zase vedlo 5:6, aby nakonec prohrálo brankou z poslední minuty, kdy Schrek dorazil míček na brankovišti za bezmocného Alexu. Hosté z Brna doplatili hlavně na prořídlou sestavu, která do Jihlavy dorazila. Na konci totiž jejich hráčům došly síly a Flyers to tvrdě trestali. Možná zkrat hostů v závěru bude Buldoky stát účast v play-off.

HBC Flyers Jihlava – HBK Bulldogs Brno “B“ 7:6 (1:2, 4:4, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Lichtenberg (Jobák, Benda), 16. Homola (Jobák), 17. Souček (Rezek, Havlíček), 22. Smutný (Zelený), 28. Schrek (Smutný, Souček), 40. Rezek (Zelený), 44. Schrek (Rezek, Homola) – 3. Šír (Protiva), 5. Šír (Vodvárka, Protiva), 24. Vodvárka (Protiva), 27. Šír, 29. Vodvárka (Protiva), 29. Protiva (Šír, Vodvárka).

Rozhodčí: Chytil, Hrazdíra. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 39:23. Diváci: 5.

Flyers: Milfajt – Benda, Havlíček, Homola, Kourek “C“, Volf, Zelený – Brázda, Smutný, Jobák – Lichtenberg, Rezek, Schrek – Souček.

Brno: Alexa – Hruška “C“, Sáňka, Petřík – Hejmal, Protiva, Šír – Slouka, Vodvárka, Hovorka.


Povedený závěr a faktor Kaluža

Oslabení Letci hostili Sudoměřice, které potřebovaly nutné vyhrát. K tomu jim jel pomoci také extraligový hráč a odchovanec v jedné osobě útočník Kaluža. A právě na tomto šikovném centru jakoby stál úspěch a neúspěch Sudoměřic. Když je Kaluža v sestavě, tým vítězí. A to platilo také o víkendu, kdy zasáhl do matche proti Flyers. Sudoměřice se však na výhru pořádně nadřely. Misky vah v prospěch hostů otočil ž ve 42. minutě útočník Danielik, na kterého navázali v poslední dvouminutovce Chovanec s Mišíkem. „Sudky“ tak udržely čelo tabulky, Flyers zůstávají třetí.

HBC Flyers Jihlava – SK Sudoměřice 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 22. Smutný (Jobák, Havlíček), 32. Smutný (Jobák, Rezek), 36. Smutný (Brázda) – 6. Chovanec (Hujsa), 20. Chovanec (Hujsa), 25. Kaluža (Mišík), 42. Danielik (Polák), 43. Chovanec (Hujsa, Mišík), 44. Mišík (Kaluža).

Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:2. Střely na branku: 31:40. Diváci: 32.

Flyers: Drštička (Milfajt) – Havlíček, Homola, Kourek “C“ – Brázda, Smutný, Jobák – Lichtenberg, Rezek, Schrek – Souček.

Sudoměřice: Kučera – Blanárik, Dufek, Stratil “C“, Toman – Chovanec, Danielik, Hujsa – Mišík, Kaluža, Petrek – Polák.

Kdo ovládne kanadské bodování?


Velmi vyrovnaná bitva je to také o korunu pro krále střelců, nejlepšího nahrávače a nejproduktivnějšího hráče celé soutěže. Kdo nakonec uzme tyto individuální ocenění?

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6