2. liga

Známe dvojice pro play-off. Poslední zápas rozhodne o individuálních cenách

Závěrečné kolo 2. ligy Morava-Jih nabídlo rozzuzlení základní části, co se postavení týmů týče. Nicméně jsme byli bohužel svědky dvou kontumací, které víkendový program pokazily.

Závěrečné kolo 2. ligy Morava-Jih nabídlo rozzuzlení základní části, co se postavení týmů týče. Nicméně jsme byli bohužel svědky dvou kontumací, které víkendový program pokazily.

Souboj o třetí příčku pro Flyers

Letci doma hostili v malém regionálním derby Okříšky. Zatímco zkušeným Flyers stačila k uhájení bronzové pozice remíza, Okříšky musely vyhrát hned za tři body. Nelehký úkol hosté začali dobře, jenže po úvodní brance Flyers otočili na 3:1. Okříšky se však nevzdaly a svého soka brankově dorovnaly. Bitvu tabulkových sousedů nakonec ovládli Flyers díky povedené koncovce 6:4 a do play-off půjdou ze třetí pozice. Okříšky zůstávají na čtvrtém místě a nic na tom ani nezmění jejich zápas k dobru na půdě Hodonína.

HBC Flyers Jihlava – JVSK Slza Okříšky 6:4 (1:1, 2:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 13. Port (Pospíchal), 16. Smutný (Jobák), 20. Port (Pospíchal), 35. Lichtenberg (Schrek, Havlíček), 43. Pospíchal (Zelený), 45. Brázda (Smutný) – 9. Mejzlík (Riedl), 28. Fiala (Hort, Ludes), 33. Fiala (Hort, Bednář), 43. Hort (Mejzlík).

Rozhodčí: Chytil, Vykydal. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:1. Střely na branku: 32:27. Diváci: 30.

Flyers: Drštička – Benda, Gregor, Havlíček, Homola, Kourek “C“, Zelený – Port, Pospíchal, Rezek – Brázda, Smutný, Jobák – Schrek, Lichtenberg.

Okříšky: Pojer (od 20. min Martin) – Benáček “C“, Gric, Hanzl, Pysk, Vozárik – Bednář, Fiala, Fila – Hort, Mejzlík, Riedl – Chlubna, Ludes, Zelený.


Sudoměřice potvrdily první místo kanonádou

Rezervní tým Hodonína chtěl zopakovat v derby se Sudoměřicemi nedávný počin, kdy velkého favorita zaskočil na jeho hřišti. První dvě třetiny to také byla vyrovnaná bitva, ve které se však do černého trefovali pouze hosté, kteří si vytvořili dvoubrankový náskok. A protože v závěrečném dějství přidali k nevoli domácího publika dalších pět branek, bylo z toho nakonec pohodové vítězství 0:7. Hodonín i přes své velké příležitosti brankáře hostí ani jednou nepřekonal, hosté tak vysokou výhrou kolo před koncem potvrdili prvenství v základní části.

HBC Hodonín “B“ – SK Sudoměřice 0:7 (0:1, 0:1, 0:5)

Branky a nahrávky: 4. Mikula, 24. Chovanec (Pokovič), 31. Pokovič (Toman), 35. Chovanec (Polák), 37. Danielik (Mikula), 39. Balát (Mikula), 41. Chovanec (Petrek, Mišík).

Rozhodčí: Zvařič, Ščudla. Vyloučení: 3:0. Bez využití. Střely na branku: 22:22. Diváci: 25.

Hodonín: Pomajbík – Hrušecký, Obrtlík, Omasta, Škrobák, Švagerka – Helešic, Navrátil, Randis – Rapant M., Rychlovský, Šenfeldr – Studénka, Šupa “C“, Švec.

Sudoměřice: Kučera (od 39. min Forch) – Blanářik, Stratil “C“, Toman, Praskač – Balát, Chovanec, Danielik – Janík, Mikula, Mišík – Petrek, Pokovič, Polák.


Jihlava dobyla buldočí tvrz

Rezervní tým Brna neměl šanci na postup do vyřazovací fáze, a tak dorazil na Vysočinu pouze s torzem hráčů. A pro jeho tým to bylo logické. Velkou marodku se snažil zalepit v A-týmu, který ve stejný den rozehrál čtvrtfinále 1. ligy s Českými Budějovicemi. Přesto Brno dlouho vedlo a odolávalo velkým nájezdům domácího SK. To nakonec svoji převahu zužitkovalo ve druhé polovině zápasu, kdy otočilo z 0:1 na 4:1 ve svůj prospěch. Velký jarní finiš Jihlavy, která doháněla s jedenáctibodovým mankem Sudoměřice se zastavil na rozdílu jediného bodu. Brno po špatném jaře končí páté a dobře rozehranou sezónu z podzimní části nebude jistě hodnotit pozitivně. Přesto se v jeho barvách rozehrála v dospělém hokejbale řada nadějných juniorů.

SK Jihlava – HBK Bulldogs Brno “B“ 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Král (Zápotočný, Zeman J.), 30. Hlavatý T., 34. Růžička (Zeman D.), 35. Zápotočný (Střecha, Hlavatý T.) – 9. Slouka (Burian).

Rozhodčí: Chytil, Vykydal. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Střely na branku: 32:15. Diváci: 33.

Jihlava: Ježek – Jiskra, Zeman J., Habermann, Mareš, Vávrů, Harasim – Růžička, Zeman D., Král “C“ – Zápotočný, Hlavatý T., Střecha – Ščepka, Bohatý, Hlavatý M. – Sáblík.

Brno: Alexa (od 25. min. Šťastný) – Hruška “C“, Řehulka, Sáňka – Burian, Kliment, Protiva – Slouka, Zemen.

Kontumace černou kaňkou závěru

Nebylo o co hrát? Velkou kaňkou za víkendovým programem byly dvě kontumace. Zdecimovaný tým Brna upřednostnil pomoc svému A-týmu v boji ve čtvrtfinále první ligy. Natěšení mladíci z Hodonína tak přišli o další minuty ve sbírání zkušeností v seniorské soutěži. Na druhé straně diváci přišli o atraktivní souboj mezi Jihlavou a Sudoměřicemi. Hosté se omluvili pro marodku a náhradní termín řešit nechtěli, výsledek zápasu by na postavení v tabulce nic nezměnil, a tak byl plánovaný šlágr bohužel zkontumován.

SK Jihlava – SK Sudoměřice 5:0

HBC Hodonín “B“ – HBK Bulldogs Brno “B“ 5:0

Individuální statistiky rozhodne dohrávka

Na všech frontách se ještě bojuje. Ačkoliv má většina týmů odehrané všechny zápasy základní části, individuální statistiky jsou stále otevřeny. Vše rozlouskne až poslední dohrávka mezi béčkem Hodonína a Okříšky. Ve hře o nejproduktivnějšího hráče soutěže je totiž ještě Fiala z Okříšek, který má stejně kanadských bodů jako Smutný z Flyers. Bodový zisk by šikovného centra Okříšek pasoval do role nejproduktivnějšího hráče. Také koruna krále střelců je stále ve hře. Na čele je zatím brněnský Šír s 23 góly. Dotáhnout se na něj může ještě Mejzlík (20), který v sobotu se svým týmem přicestuje ke zmiňované dohrávce. Nejlepším nahrávačem bude s velkou jistotou už vzpomínaný útočník Okříšek Fiala, který posbíral během základní části 21 přesných přihrávek. V úspěšnosti zákroků již sudoměřického Kučeru nikdo nepředskočí, a tak je alespoň v brankovišti rozhodnuto. David Kučera se pyšní procentuální úspěšností 92,8%.


Shrnutí základní části chystáme v nadcházejícím týdnu, stejně jako představení semifinálových dvojic i vyhodnocení nejlepších hráčů.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6