2. liga

Můj cíl je stabilizovat tým, zapojit mladý kluky z juniorky a vytvořit partu, která bude tahat za jeden provaz, říká opora Eagles Brno Jiří Šmarda.

Eagles Brno je na jihomoravské druholigové hokejbalové mapě nejmladším účastníkem. Klub letos oslavil sedmileté výročí klubu, kdy ještě v roce 2015 měl pouze družstva přípravek. Letos již Eagles dorostla mládež a po roční pauze může znova poskládat tým 2. ligy.Tým okolo Jiřího Šmardy bude připraven.

Blíží se další sezóna, jak se těšíš na další ročník 2. ligy?

Těším se moc. Když se náš tým naposled po několika letech vracel do ligy, tak to překazil Covid. Tentokrát věřím, že se to povede.


Co říkáte na celkový počet 8 účastníků v soutěži? Na jakého soupeře se nejvíce těšíte a na koho naopak nejméně?

Vždy je dobré, když je víc týmů. Liga tak získá na atraktivitě a má to lepší náboj. Asi zatím nemám žádného oblíbeného nebo neoblíbeného soupeře. Určitě brněnské derby ponese jistý odlesk rivality a napětí. Zápasy Eagles vs Bulldogs jsou vždy divácky atraktivní.


Jaké jsou cíle Tvého družstva pro nadcházející sezónu?

Věřím tomu, že každý hráč z našeho týmu chce vyhrát. Jinak by to snad nemělo ani smysl hrát. Můj cíl je, stabilizovat tým, zapojit mladý kluky z juniorky a vytvořit partu, která bude tahat za jeden provaz. Bude důležité ustát tuto sezonu a vytvořit základ pro ty další. Nechci tady tvrdit, že budeme vyhrávat. Prostě půjdeme zápas od zápasu a budeme bojovat o každý bod do tabulky. Jaká bude realita, ukáže až sezona.


Započali jste již přípravu na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

S přípravou to zatím máme trochu složitější. Přes prázdniny byl trénink každou středu, ale někteří hráči měli zatím trénink individuální. Naopak většina mladých má za sebou soustředění v Budějovicích, nebo s juniorkou Buldoků. Co se týče dalších tréninků, tak mám v plánu trénovat 2x týdně. Další součástí tréninku budou i účasti hráčů v jiných ligách v podobě Brněnské ligy, Extraligy juniorů nebo dorostu. Před startem do sezony nás ještě čeká přátelák proti Svitavám.


Proběhly nějaké příchody nebo odchody spoluhráčů před sezónou? Prozradíš nám jaké?

U nás se asi nadá mluvit o nějakém příchodu nebo odchodu. Prakticky se u nás jedná o první sezonu po dlouhé době, takže důležité bylo poskládat tým. Velký základ týmu je složený z hráčů Brněnské ligy a to včetně již zmiňovaných juniorů.


Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže? Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části?

Co jsem měl možnost sledovat z předešlých ročníků, tak je celá liga hodně vyrovnaná a určitě bude záležet na aktuální formě každého celku. Velký favorit jsou z mého pohledu Sudoměřice, ale určitě může vyhrát každý. Popravdě jsem sám zvědavý, jak se proti všem zúčastněným bude hrát.

Pokud jde o kanadské bodování, tak nemám vůbec představu.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6