2. liga

Vyrovnané souboje v Hodoníně a Sudoměřicích, jednoznačné výhry Flyers a Okříšek

Celkově 5. kolem pokračovala 2. liga o uplynulém víkendu. V Hodoníně se odehrál krásný hokejbal plný zvratů a napětí, Sudoměřice potvrdily domácí dominanci, Flyers si v Brně s chutí zastříleli a Okříšky stále drží domácí neporazitelnost. Pojďme ale postupně.

JVSK SLZA Okříšky - HBK Bulldogs Brno B 11:1

(4:0, 3:0, 4:1) – Petr Chytil, Marek Vykydal

Od úvodu utkání byla domácí SLZA aktivnější a hned 3. minuta přinesla první změnu stavu. Novic v domácím dresu Dočekal vybojoval u mantinelu míček, posunul jej na střelce posledních kol, Karla Chlubnu, jehož střela se štěstím propadla až do branky Brna. Brněnští se snažili hrát na rychlé protiútoky a v obraně čekat na ztráty Okříšek, ale pokud se ojedinělý brejk naskytl, míček kryl jistý Musil v brance domácích. V 8 minutě šly Okříšky do vedení 2:0, když po asistencích Samka a Bednáře vykroužil David Fiala zpoza brány a umístil míček nad rameno brněnského brankáře Halouzky. O 50 vteřin později přišla další branka domácích, když se Přibyl hezky uvolnil u mantinelu a předložil na kruhy míček Petru Doležalovi, jenž z voleje zamířil přesně. Okříšky hrály s chutí a byly lepší pohybově i důrazem. Právě vybojovaný míček Chlubny uprostřed hřiště uzmul David Fiala a v přečíslení 2 na 1 zvolil přesnou střelu a zvýšil na 4:0.

Ve druhé třetině pokračoval velký tlak domácích, ale gólově se prosazovala pouze první lajna ve složení Bednář, Fiala a Ivan Samek. Ten během 8 minut nasázel po asistencích svých parťáků hattrick. Dva góly byly jak přes kopírák. Nejprve Fiala vyhrál vhazování ve středním pásmu a poslal Ivana Samka do samostatného úniku - 5:0. Následně o chvíli později Fiala vyhrál buly na Bednáře, ten posunul míček znovu na Samka a ten se v samostatném úniku prosadil z dorážky - 6:0. Sedmý gól putoval po ose nahrávající Fiala, střílející Bednář a důrazný Ivan Samek před bránou. Střely Pyska, Zeleného, Hanzla a dalších se v této třetině neujaly.

Třetí třetinu domácí nevypustili a dál pokračovali s chutí v dobývání brněnské branky. V 36. minutě Pysk nádherně vyvezl míček a poslal do přečíslení 2 na 1 Samka s Přibylem. Prvně jmenovaný předložil Janu Přibylovi nádhernou nahrávku do prázdné branky a na ukazateli skóre svítilo 8:0. Ke konci zápasu si vzal slovo nestárnoucí Leoš Benáček, který nejprve po dobré práci Malého a Bednáře vymetl horní roh brněnské branky a následně po střele Samka dorazil míček do branky a zvýšil na jubilejních 10:0. Domácí trochu polevili v koncentraci a hosté se usadili na chvíli v pásmu domácích. Všechny jejich pokusy však kryl pozorný Hašek, jenž nestačil pouze na únik dva na nikoho a Samuel Dendys po nahrávce Hrušky snížil na 10:1. Poslední slovo si vzal Michal Dočekal, jenž po asistencích Samka a Benáčka stanovil ve 45. minutě skóre na 11:1.


Eagles Brno – HBC Flyers Jihlava 5:15

(3:4, 0:6, 2:5) – Zdeněk Zvařič, Milan Loubal

V sobotu po poledni se v Brně odehrál gólově bohatý zápas, který přinesl divákům 20 branek. Jihlavští matadoři přijeli do Brna se dvěma lajnami a znovu ukázali, že super hokejbal můžou hrát klidně do sedmdesáti. Byť první třetina byla velmi vyrovnaná a skončila rozdílem jediné branky v poměru 3:4, druhá třetina skončila poměrem 0:6 a drtivou převahou FLYERS. Ve 3. třetině brněnský tým zatnul zuby, útočil, ale na víc jak 2 góly to nestačilo. Celkové skóre 5:15 je letos tím nejpočetnějším. V zápasu si připsal Ondřej Jobák 7 bodů za 2 góly a 5 asistencí. Hattrick vstřelil Štěpán Brázda.


HBC Hodonín – SK Jihlava 3:4ss

(1:1, 1:0, 1:2) – Michal Prudík, Zdeněk Ščudla

Na hodonínském betonu se v sobotu odehrálo nejvyrovnanější utkání celého kola, které snesl parametry prvoligového hokejbalu. První třetina přinesla vyrovnaný stav 1:1 góly Rapanta a Střechy. Druhá třetina přinesla vyrovnaný hokejbal, kdy ve 25. minutě před brankou tečoval hodonínský Rapant střelu od modré, 2:1. Třetí třetina byla jako na houpačce, kdy napřed ve 39. minutě krásným sólem unikl Jan Střecha, 2:2. Tomáš Hlavatý o necelou minutu později obraátil stav utkání na 2:3. Již se zdálo, že Hodonín nedokáže na vývoj utkání zareagovat, ale to byl Hodonín nesměl mít Michala Rapanta, který svým 3. gólem v utkání vyrovnal na 3:3 dvě minuty před koncem utkání. Prodloužení gól nepřinesl, a tak přišly na řadu nájezdy. Ve 4. kole rozhodl o vítězství Jihlavy Jan Střecha, kdy překonal, na nájezdy nastoupivšího, Luboše Oláha.


SK Sudoměřice – HBK Roconaba Zohor 8:5

(4:1, 1:3, 3:1) – Michal Prudík, Šimon Filípek

Kdo v sobotu přišel do Sudoměřic na kvalitní hokejbal, ten neprohloupil. Sudoměřice nastoupily na Zohor s chutí ji vlastní. Již ve 14. minutě vedly Sudoměřice 4:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že zápas přinese ještě nějaký zvrat. Nicméně ještě třicet vteřin před koncem první třetiny korigoval zohorský Slezák na 4:1. Druhá třetina zastihla sudoměřické hráče v laxní náladě, čehož zohorští hráči dokázali využít a snížili na 5:4. O 2. přestávce musel mít trenér Dinka v kabině domácích pořádný proslov, protože se domácí hned na začátku 3. třetiny vrátili ke své hře. Nicméně šikovnou střelou Slezák ve 35. minutě srovnal na 5:5. Místy se hrál velice pohledný hokejbal. Ve 36. minutě nenechal Matyáš Svoboda nikoho na pochybách, že chtějí Sudoměřice doma zvítězit. Na tuto trefu již nedokázali zohorští zaregovat, a tak Sudoměřice přidaly ještě do konce utkání 2 branky zásluhou Chovance a Mišíka a uzavřely účet utkání na stav 8:5. Sobotní oslavenec Martin Chovanec si ke svým 30. narozeninám nadělil krásný hattrick a asistenci k tomu. Za celý region Morava Jih mu přejeme k jeho jubileu jen to nejlepší a hlavně neutuchající lásku k hokejbalu.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6