2. liga

Radost jsem měl samozřejmě velkou a ještě větší z toho, že se nám povedlo vyhrát, říká sedmibodový Ivan Samek

Slza Okříšky se zatím pohybuje na nejvyšších pozicích, o víkendu si zapsala další výhru. Sedmi kanadskými body se na ní podílel Ivan Samek, pro kterého to byl nejpovedenější zápas v kariéře. S týmem také zvládl první kolo Českého poháru a doufá, že se v této soutěži dostanou co nejdál.

Utkání jsme si užili hodně

Ivane, s týmem Slza Okříšky máte na svém kontě deset bodů a nacházíte se v horní části, tabulka je ale hodně vyrovnaná a vy máte odehráno nejvíce zápasů. Jste zatím spokojený nebo jste čekal jiné výsledky vašeho mužstva?

Myslím, že s průběhem můžeme být zatím v celku spokojeni, ale jak říkáte, máme odehráno nejvíce zápasů a ještě poměrně dost zápasů před sebou. Vždy je co zlepšovat. nejvíce ustálení sestavy na venkovní zápasy, občas jezdíme s menším počtem hráčů, než bychom si přáli.


V sobotu jste porazili B-tým Bulldogs Brno 11:1. Čtyřbrankové vedení jste si vytvořili už v první třetině, pak jste náskok navyšovali. Jak jste si utkání užil?

Utkání jsme si užili hodně, podařilo se nám dát hned ze začátku pár rychlých branek a pak už se hrálo bez nervů a branky nám tam padaly pořád dál. Ale musíme uznat, že Brno nepřijelo v kompletní sestavě a jen s devíti hráči do pole. Pokud by brněnská sestava čítala větší počet hráčů, určitě by to bylo mnohem vyrovnanější.


Vy jste byl u sedmi branek týmu, vsítil jste hattrick a zapsal čtyři asistence. Bodově se Vám tento zápas zatím v soutěži nejvíce povedl. Jakou jste měl z toho radost?

Radost jsem měl samozřejmě velkou a ještě větší z toho, že se nám povedlo vyhrát, což je asi nejdůležitější. Ano, byl to nejpovedenější zápas, co se týká bodů, v kariéře a troufám si říct, že na dlouhou dobu bude (smích). Řekl bych, že se už ani nepovede překonat. Měl jsem ale i velké štěstí, všechny branky byly z dorážek. Navíc když máte v týmu skvělé spoluhráče, kteří šance připraví, tak to tam padá skoro samo (smích).


Pro mě je to zpestření si zahrát taky s týmy z jiných skupin

S týmem jste na konci září sehráli první kolo Českého poháru, kde jste si zapsali výhru proti Jihlavě 7:1 a postoupili do dalšího kola. S čím jste do utkání vstupovali?

Chtěli jsme samozřejmě postoupit dál, a tak jsme pro to udělali maximum, což se nakonec povedlo. Přes první kolo Českého poháru jsme prošli poprvé po třech letech. Poprvé nás vyřadily Svitavy a napodruhé Jihlava Flyers. Tak doufám, že letos ještě nekončíme a dostaneme se co nejdál (úsměv).

Jak tuto soutěž vnímáte? Jste rád, že tam můžete potkat také týmy z jiných soutěží?

Já jsem za tuto soutěž velmi rád. V lize nás není zrovna nejvíc a soupeři jsou v podstatě pořád stejní. Pro mě je to zpestření si zahrát taky s týmy z jiných skupin.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6