2. liga

Derby vítězně pro Hodonín, Bulldoky a SK Jihlava, Flyers rozstříleli Zohor

Již své 6. kolo se o uplynulém víkendu odehrálo v naší 2. hokejbalové lize. Jak už poslední kola bývá zvykem, gólové žně pokračovaly i v tomto kole. Během tohoto kola se odehrály 3 regionální derby, kde rozhodně nebyla nouze o pěkný hokejbal. Pojďme si jednotlivá utkání více přiblížit.

SK Jihlava – JVSK SLZA Okříšky 6:2

(2:1, 2:1, 2:0) – Albert Löffler, Zdeněk Ščudla


Souboj o průběžné první místo ligové tabulky. To bylo sobotní regionální derby mezi SK Jihlava a JVSK Slza Okříšky. Domácí v lize ještě neprohráli, hosté se pyšnili výbornou formou a skalpem silného Hodonína.

Úvod utkání hodně ovlivnilo počasí, kdy se jihlavský plast ocitl pod neustálým deštěm. Domácí hráči byli na podobný scénář přirpaveni a vhodnou obuví neměli s adaptací na počasí problémy. To hosté se hledali a dlouho nevěděli, jak se s nástrahy počasí poprat.

I díky této výhodě byli od začátku domácí hráči aktivnější a svého soupeře dostávali pod tlak. Ten také vyvrcholil dvěma přesnými zásahy. Střeleckou smůlu protrhl Růžička, na kterého navázal o pár minut později Střecha. Hosté kontrovali z ojedinělého protiútoku a za stavu 2:1 se šlo do první přestávky.

Druhé dějství odstartovalo dlouhou přesilovkou hostů, kteří měli k dispozici pětiminutovou přesilovku. Tu domácí ustáli a následně Střecha trestal, když zvýšil na 3:1. Hosté se však ozvali hned záhy, když Fiala snížil na rozdíl jediné branky. To však bylo ze strany hostů vše, protože následně Jihlava ve zbytku utkání využila tři přesilové hry a po brankách Hlavatého, Krále a Růžičky dokráčela k zaslouženému vítězství 6:2.


HBC FLYERS Jihlava – HBK Roconaba Zohor

(4:0, 6:0, 5:0) – Albert Löffler, Zdeněk Ščudla

Do Jihlavy zavítal slovenský celek ze Zohoru. Ač byla na sobotu hlášena průtrž mračen, zohorští přípravu s obuví nezvládli a přijeli s teniskami na beton. To se jim stalo osudné a ovlivnilo to celý vývoj zápasu.

FLYERS na Zohor vlétli s chutí jim vlastní a již v 9. minutě Zohoru ukázali, kdo bude hrát v zápase prim, když skóre utkání ukazovalo stav 4:0. Ač se Zohor snažil sebevíc, tak na velice kompaktní tým FLYERS a na jihlavský klouzavý plast v 1. třetině nevyzráli.

Ve 2. třetině pokračoval jihlavský uragán, když hlavně nestárnoucí trio Smutný, Brázda a Jobák si se svými protihráči dělali co chtěli a FLYERS tak během 2. třetiny nasázeli do branky slovenského Romaníka hned 6 branek.

3. třetina nepřinesla nic nového. FLYERS pokračovali svůj brankostroj, který se zastavil na stavu 15:0. 7 bodů zaznamenal jihlavský Rezek, který se pomalu, ale dost efektivně, vrací po zranění zad, kdy vstřelil 3 góly a na 4 další přihrál. 6 bodů si hned připsalo výše zmíněné trio Smutný, Brázda a Jobák. FLYERS si tak dokázali pohrát se Zohorem a podruhé v řadě vstřelil v jednom zápase 15 gólů.


HBK Bulldogs Brno ‚,B‘‘ – Eagles Brno 5:3

(2:0, 2:3, 1:0) – Marek Vykydal, Milan Loubal

"Souboj o Brno" se odehrál 23.10. v neděli v 11 hodin. Eagles nastoupili v sestavě rovnou s 5 juniory, kteří velmi přispěli pěknému zápasu.

1.třetina nebyla po gólové stránce moc bohatá, na první gól jsme si museli počkat až do 13.minuty od HBK Bulldogs Brno B, a to ve vlastním oslabení, kdy se prosadil zkušený Vladimír Protiva. Skóre bylo tímto otevřeno - 1:0. Další gól padl hned o 7 sekund později, kdy Martin Hruška z Bulldogs Brno přidal po Petříkově přihrávce 2. branku.

Jak první třetina zápasu, tak i začátek 2.třetiny se Eagles nevyvedl podle představ a 30 sekund po písknutí a vhození buly padnul další gól Bulldogs z hole Filipa Petříka, a to ve stavu 3 na 4. 1. gólu se mohli Eagles dočkat až za stavu 4:0 ve 24.minutě. První lajna Ohainka, Svoboda a Šplíchal ukázali svoji sehranost a David Ohainka byl prvním orlím střelcem -4:1. Hned v samé minutě bylo možno tuto lajnu vidět čarovat a dotahovat skóre. Nadaný junior Jan Svoboda si připsal ke své asistenci i gól a stav byl už pouze o dvě branky 2:4. 26.minuta a na výsledkové tabuli byl vidět rozdíl už pouze jednoho gólu a úsměvy na tváři orlí střídačky. 3. kanadský bod v zápase si za svůj 2. gól připsal opět Jan Svoboda - 4:3.

Bohužel se stala však nemilá situace ve chvíli, kdy A-tým Eagles dorovnal ve 3. třetině skóre utkání, se zjistilo, že střelec gólu není zaznamenán v zápisu o utkání. Gól tak nemohl platit. Eaglesáci měli velký zápal do hry, ale k dorovnání stavu to nestačilo. Bulldoci v posledních minutách vstřelili z hole slovenského Dendyse ještě jeden gól, čímž definitivně rozhodli zápas. Na brněnské poměry mělo derby krásný náboj a zápas tak pomohl ke skvělé propagaci hokejbalu, kdy Bulldoci přestříleli Eagles 45 ku 29 a vyhráli.


SK Sudoměřice – HBC Hodonín 4:6

(0:2, 1:1, 3:3) – Zdeněk Zvařič, Zdeněk Ščudla

Podzimní souboj o jih Moravy odstartoval nedělní 11. hodinou. Na derby si našla cestu i početná fanouškovská komunita obou táborů. Regionální redakce bez ostychu může napsat, že zápas byl zároveň i zápasem kola a obecně by snesl měřítka i 1. ligy.

V první třetině se týmy rozkoukávaly a čekaly, co si na ně protivník vymyslel. V 7. minutě vzal za otěže Jáchym Prčík, když pěkným únikem položil sudoměřického gólmana a zavěsil. Hned ve 14. minutě se prosadil také hodonínský kapitán Michal Rapant po nahrávce Dominika Tótha. Hodonín měl navrch.

2. třetina nabídla již nabídla vyrovnanější hokejbal. Sudoměřice snížily ve 24. minutě, když po vyhraném buly Martina Chovance dokázal Matyáš Svoboda z mezikruží propálit jistě chytajícího Luboše Oláha. Ve 27. minutě odskočil Hodonín znovu na rozdíl 2 branek, když mladý junior Adam Šenfeldr se mezi kruhy nejrychleji zorientovala a pročistil tak od pavučin Kučerovu svatyni.

3. třetina přinesla na poměry zápasu gólové hody, když se postupně na straně sudoměřických prosadil Pokovič, Chovance a poslední gól Sudoměřic přinesl znovu Pokovič. Za hodonínské mířili přesně Tóth a junioři Jánoš s Randisem. Stav utkání 4:6 koresponduje i s vývojem utkání, kdy hodonínští hráči dokázali přestřílet domácí 23 ku 28 a mohou se tak pro letošní podzim pyšnit titulem vládce Hodonínska.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6