2. liga

Jihlavské derby pro SK, Sudoměřice dvakrát vítězné a Zohor doma poprvé padl

Svým 9. kolem pokračovala o víkendu 2. liga v regionu Morava Jih. Předposlední hrací víkend v tomto roce přinesl pikantní městské derby, přesvědčivá vítězství Sudoměřic a také první ztrátu bodů v Zohoru na domácí půdě.

HBC Flyers Jihlava – SK Jihlava 4:5

(1:1, 1:3, 2:1) – Jan Procházka, Zdeněk Ščudla

V této sezóně již druhé městské derby rivalů z Jihlavy okořenilo v sobotu od 13:30 9. kolo naší druholigové soutěže. Šlágr kola tedy patří opět Jihlavě.

Skóre utkání otevřel hned v 8. minutě hráč SK Zbyněk Zápotočný, který po asistencích Krále a Kocha propálil z mezikruží zaskakujícího brankáře, za normálních okolností útočníka, Daniela Schreka, který mimochodem podal velice solidní brankářský výkon. Hned v následující minutě se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Ondřej Jobák a vyrovnal tak na 1:1. Nasazení obou týmů v první třetině měla extraligové parametry, o čemž svědčí také třetina bez vyloučení.

Druhá třetina byla zpočátku opatrná, byť se hrál hokejbal nahoru dolů. Na konci 24. minuty skóroval Štěpán Bohatý z SK. Na to kontroval Štěpán Brázda o 2 minuty později gólem v přesilové hře, stav utkání 2:2.

Přelom 2. a 3. třetiny patřil jihlavskému SK, kdy se během necelých 3 minut dokázalo prosadit hned třikrát zásluhou 2 branek Tomáše Hlavatého a jedné branky Jiskry. SK bylo na koni. Ve 39. minutě dokázal Roman Smutný využít přesilovou hru a korigovat tak stav utkání na 3:5. Závěrečný nápor FLYERS dokázal ještě využít svým 2. gólem v utkání Štěpán Brázda a ve 44. minutě snížil na 4:5. Byť se ještě Letcům naskytla v poslední minutě přesilová hra, dorovnat stav utkání nedokázali a jihlavské derby i podruhé v letošní sezóně patřilo SK. SK Jihlava tak stále drží po 8 zápasech neporazitelnost. Pro FLYERS je to první utkání v sezóně bez bodů, nicméně oba Jihlavské celky doposud kralují druholigové soutěži.


SK Sudoměřice – HBK Bulldogs Brno B 5:2

(3:0, 1:0, 1:2) – Zdeněk Zvařič, Marek Vykydal

Buldoci bojovali v Sudoměřicích pouze v deseti hráčích a bez největších opor.

Start utkání zaspali a již ve čtvrté minutě se domácí SK dvěma slepenými góly ujalo rychlého vedení, kdy se prosadili Valachovič, Pokovič T. a Mišík. Postupem času se převaha Sudoměřic zmírnila, ale branky střílet nepřestávaly. Hosté, kteří dnes neobdrželi žádný trest, nevyužili k návratu do hry ani jednu z nabídnutých přesilovek. Jednoznačně nejlepší byla ze strany Brna poslední třetina. Brněnský Jakub Svoboda se vrátil po otřesu mozku do sestavy a ihned zaznamenal svoji první branku mezi muži. Šlo ale pouze o korekci, neboť v tu chvíli měly Sudoměřice příliš velký náskok. Domácí jistili situaci a o přesvědčivé vítězství se okrást nenechali.


SK Sudoměřice – Eagles Brno 6:1

(2:0, 1:1, 3:0) – Zdeněk Zvařič, Marek Vykydal

Brněnští Eagles v dohrávce 5. kola nedokázali vzdorovat tlaku velezkušených sudoměřický hráčů a i po sympatickém výkonu padli 6:1.

Hned během 9. minuty utkání odskočili Sudoměřice na rozdíl 2 branek, kdy se prosadil sudoměřický matador Miroslav Polák a svůj start k hattricku započal gólem Marek Danielik. Ve druhé polovině utkání byl brněnský Šotlík za sekání, kdy Marek Danielik svým 2. gólem v utkání využil přesilovku domácích stanovil tak stav utkání na 3:0. Brněnští se však zmohli ke snížení skóre, kdy Michal Klobása před sirénou snižoval na 3:1. Třetí třetina utkání přinesla již pouze 3 góly domácích, kdy se v 37. minutě prosadil Tomáš Pokovič, v 38. minutě dokonal hattrick Marek Danielik a na konečných 6:1 upravil skóre Petrek. O převaze domácích svědčí také střelecká nadvláda, kdy přestříleli brněnské v poměru 29 ku 17.


HBK Roconaba Zohor – HBC Hodonín 2:5

(0:3, 1:0, 1:2) – Marek Kralovič, Igor Neczli

Zohor letos na domácím hřišti ještě neprohrál, což chtěl dokázat i proti Hodonínu, leč marně.

Hodonínský tým vlétl na zohorské s vervou větší než by se dalo čekat. Hned v páté minutě byl stav utkání již 0:2, kdy za Hodonín skóroval junior Šupa a specialista na trojkový hokejbal David Helešic. Ač se střílelo z každé pozice, zohorský brankář Špringel držel. Ve druhé třetině se prosadil pouze zohorský Andrej Švec. Brankář Hodonína Oláh byl jinak bezchybný. Ve třetí třetině dokázali Hodonínští odskočit opět na rozdíl 2 branek, kdy se mezi střelce dokázal v 36. minutě zapsat další zkušený hráč David Hanuš. S vývojem zápasu se ale neztotožnil zohorský mladí Filip Gerthofer, který po asistenci svého bratra, Romana Gerthofera, snížil na 2:4. Ve 43. minutě po dvojnásobném vyloučení zohorského Dejla využil přesilovku svým 2. gólem v utkání David Helešic a stanovil tak finální skóre utkání na 2:5 z pohledu hostujících. Zajímavostí je, že v zápase bylo vystřeleno celkem 83 střel, kdy domácí byli přestříleni v poměru 28:55.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6