2. liga

10. kolo zakončilo podzimní část 2. ligy

Svým již 10. kolem pokračovala soutěž mužů v regionu Morava Jih. Jak dopadly jednotlivé výsledky utkání?

JVSK SLZA Okříšky – HBK Roconaba Zohor 4:2

(2:0, 0:0, 2:2) – Zdeněk Zvařič, Šimon Filípek

Poslední podzimní zápas letošní sezóny proti slovenskému Zohoru byl již od brzkého sobotního rána na vážkách, neboť na Vysočině napadla vrstva sněhu, a tak členové oddílu SLZY museli připravit hřiště na odpolední start utkání, což se nakonec povedlo. Pojďme si zápas však blíže přiblížit.

Domácí vyrukovali do utkání s dvojicí brankářů Pojer-Hašek a s 12 hráči do pole. Hosté ze slovenského Zohoru přijeli v početné sestavě, za což jim patří skrze dalekou cestu velký kredit. Od úvodu se hrál vyrovnaný běhavý hokejbal se šancemi na obou stranách. Jako první šli však do vedení domácí, když se do statistik v 11. minutě zapsali tři podzimní novicové v dresu Slzy. Míček putoval po ose Dočekal, Sýkora až na Jana Přibyla, jehož střela od modré čáry zaplula k tyči slovenského brankáře Pramuky. Po následném vhazování uprostřed hřiště vyšel skvěle signál mezi nahrávajícím Fialou a Markem Mejzlíkem, který 7 vteřin po prvním gólu navýšil vedení na 2:0. V druhé třetině hráli prim oba brankáři, Pojer v brance domácích a Pramuka v brance hostí, a dobré obrany na obou stranách. Ve třetí třetině sympaticky hrající hosté zatlačili domácí tým a výsledkem toho bylo snížení v 38. minutě na 2:1 z hole Juraje Švece po asistenci Davida Rábka. Okříšky ale kontrovaly ihned za 42 vteřin. Sýkorovu střelu si našel u mantinelu Fiala a nahrávkou z první vybídl Marka Mejzlíka ke střele mezi kruhy, která zapadla za slovenského gólmana. Vedení 3:1 dalo domácím klid, který ještě umocnil čtvrtým gólem Michal Dočekal. Ten využil skvěle vyhraného vhazování Riedla a ač v přesilové hře, Dočekal ihned vystřelil z vrcholu kruhů a zvýšil na 4:1. Konečnou podobu skóre na 4:2 stanovili hosté 20 vteřin před koncem utkání při přečíslení 2 na 1, kde svůj druhý gól v utkání vstřelil Juraj Švec. Okříšky tak ovládly poslední zápas podzimní sezóny a zároveň poslední zápas letošního roku a berou tři body proti sympaticky hrajícím hostům ze Slovenska.

SK Sudoměřice – HBC Flyers Jihlava 5:2

(0:0, 3:0, 2:2) – Michal Prudík, Lukáš Liška

Sobotní odpoledne od 15 hod patřilo v Sudoměřicích repríze loňského finále mezi SK Sudoměřice a HBC Flyers Jihlava. V letošní sezóně se již oba celky proti sobě potkaly, kdy v Jihlavě domácí deklasovali sudoměřické SK v poměru 6:0. Sudoměřice měli tak Letcům co vracet.

První třetina byla z obou stran pomalejší než obvykle. Kromě jednoho faulu na obou stranách se nic závažnějšího v první třetině nestalo.

Skóre utkání otevřel ve 22. minutě sudoměřický Dufek, který po asistenci Svobody nekompromisně skóroval. Během následujících 8 minut skóroval dvakrát Radoslav Pokovič a rázem byl stav utkání 3:0. Na stav utkání se už nemohl dívat Ondřej Jobák z FLYERS, který snížil ve 32. minutě na 3:1. Byť se hrálo nahoru dolů, více ze hry měli domácí Sudoměřice. Matyáš Svoboda upevnil vedení Sudoměřiv, když po asistencích Tibora Valachoviče a Radoslava Pokoviče propálil hostujícího Drštičku. Ve 42. minutě se Matyáš Svoboda prosadil dalším gólem a připsal si tak v utkání již 4. bod. Ve 44. minutě využil ještě přesilovou hru Letců svým druhým gólem Ondřej Jobák, nicméně gól stačil na korekci výsledku 5:2. O převaze hovoří také počet střel, kdy Sudoměřice přestříleli Jihlavu 19:13.


HBK Bulldogs Brno B – HBC Hodonín 3:4

(1:0, 0:2, 2:2) - Marek Vykydal, Šimon Filípek

V neděli se v Brně od 11 hodin odehrálo vyrovnané utkání mezi rezervou brněnských Bulldogs a Hodonínem. Brněnští posilněni o pár hráčů A týmů na Hodonín vlétli, kdy hned v 9. minutě otevřel skóre využitou přesilovkou Adam Jagnešák.

Během 2. třetiny se gólově dokázali prosadit pouze hosté, kdy za Hodonín skóroval mladíček Šupa a kapitán Rapant.

Třetí třetina přinesla nejvyrovnanější hru, kdy napřed ve 35. minutě vyrovnal Jiří Kuntoš z Brna. To se ale nelíbilo hodonínskému Rapantovi, který přelil vedení na stranu Hodonína ve 39. minutě. Dalšího vyrovnání se Bulldogs dočkali ve 43 minutě, kdy Vladimír Protiva prostřelil hodonínského Oláha. Hodonín ale tento vyrovnávací gól nepoložil, protože se k míčku dosta ve 44. minuě hodonínský obránce Hübl, který skóroval a uzavřel tak přestřelku na konečných 3:4 pro Hodonín.


SK Jihlava – Eagles Brno 12:0

(4:0, 3:0, 5:0) – Petr Chytil, Jan Procházka

Na Vysočinu dorazila zima, a tak se hráči museli sejít už dvě hodiny před zápasem, aby dali hřiště pořádně dohromady. A výsledek byl znát. I přes nepříznivé počasí byl plastový povrch připraven pro zápas na 100 %.

Domácí tým stejně jako hosté nastoupili do zápasu na tři formace, což dávalo znát, že se bude hrát běhavý hokejbal. V něm byly šance na obou stranách, ale míčky za brankářova záda padaly hlavně na straně Eagles. Jihlavě vyšla parádně první třetina, čímž se po zbytek zápasu dostal celý tým do patřičné provozní teploty a svému soupeři neustále zatápěl v útočném pásmu. Přesto se i tak nevyhnul několika zaváháním, které musel hasit brankář Čára. V barvách SK řádila v zápase hlavně druhá formace Střecha (5+2), Pošvic (3+2) a Bakus (0+4). Konečné skóre se pak možná až krutě pro soupeře zastavilo na konečných 12:0. Nicméně hráči Eagles odehráli dobrý zápas a jejich mladý tým má do budoucna velký potenciál!

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6