2. liga

První jarní kolo 2. ligy s překvapivými výsledky

První březnovým víkendem odstartovalo 11. kolo 2. ligy. Toto kolo přineslo mnoho překvapivých výsledků, pojďme se na ně společně podívat.

Eagles Brno – SK Sudoměřice 3:1

(0:0, 1:1, 2:0) – Lukáš Liška, Zdeněk Ščudla

V sobotu od 11 hodin patřilo v Brně úvodnímu utkání jarní části 2.ligy v regionu Morava Jih. Na brněnskou půdu zavítal loňský vítěz soutěže tým Sudoměřic, který na podzim svými výkony zcela nepřesvědčil. Domácí tým Eagles Brno, který po podzimu okupoval poslední příčku tabulky 2.ligy regionu Morava Jih, se proti loňskému mistrovi vzepjal a možná trochu překvapivě uhájil domácí plast a porazil po právu Sudoměřice 3:1.

V úvodní třetině se od počátku hrál lehce nervózní a nepřesný Hokejbal, kdy v čase 07:25 byl poměr vyloučených 3:4. Hra se přelévala ze strany na stranu a více než souboj na hřišti byl vidět souboj jednotlivých týmů s jejich mezihrou. Úvodní třetina tak skončila smírně 0:0.

Druhá třetina již předvedla o mnoho pohlednější hokejbal, kdy hned ve 3.minutě otevřel skóre utkání zakrátko střelou od levého kruhu brněnský Navrátil, načež sudoměřický brankář Kučera ani nezareagoval, jak měl dokonale zakrytý výhled. Eagles posilněni gólem postupně zasypávali Kučeru střelami, se kterými ale sudoměřický brankář neměl větší problémy. V posledních 2 minutách 2.periody ale Sudoměřice zavřeli Eagles v pásmu a odměnou jim byl gól do šaten v čase 29:46, kdy od modré vypálil nekompromisně sudoměřický Svoboda.

Třetí třetina přinesla od úvodního buly vyrovnaný souboj, kdy hned z kraje periody se několika důležitými zákroky předvedl výborně chytající domácí brankář Vojtěch Charvát. Mnoho emocí a slovních přestřelek ovlivnilo polovinu 3. třetiny, čehož využila nová posila Eagles Štěpán Mucha, který z mezikruží prostřelil Kučeru a poslal tak Eagles do vedení. Sudoměřice ještě zabraly a Eagles tlačily, ale vše skončilo u výborně chytajícího Charváta. Sudoměřice se ještě v závěru třetiny vlastní nedisciplinovaností 2 fauly připravily o možnost vyrovnat. Toho využil hráč Eagles Filip Foršt, který v čase 44:15 při přesilové hře 5:3 od modré čáry propálil Kučeru a ustanovil tak celkové skóre utkání na 3:1.


HBC Flyers Jihlava – HBK Bulldogs Brno B 3:1

(3:1, 0:0, 0:0) – Petr Chytil, Zdeněk Ščudla

V Jihlavě se od 14 hod v sobotu rozhořel duel mezi 2.týmem tabulky Flyers a 7. týmem, rezervou brněnských Bulldogs. Flyers nenechali nic náhodě a brněnské porazili 3:1.

Úvod utkání vyšel lépe Bulldogs, když hned ve 2. minutě utkání skóroval Svoboda. Tato vlaštovka však probrala spící a nehrající Flyers, kteří hned v 8. minutě vyrovnali zásluhou Smutného, který v oslabení šikovně před brankářem brněnských zavěsil. Hned na to v 11. minutě otočil skóre Jobák, který po akci Pometla a Rezek prostřelil brněnského Pivoňku. Další ránu do šaten zasadil brněnským Ladislav Homola, který zvýšil na 3:1 a uzavřel tak brankových účet první třetiny a zároveň celého utkání.

V dalším průběhu utkání se hrál hokejbal, který, stejně jako v Brně, místy připomínal trénink mezihry než druholigové utkání. Flyers podřadili na nižší výkonnostní stupeň a hráli statický, byť účinný hokejbal. Brněnský mix juniorky a několika členů “B” týmu se sice snažilo stav utkání snížit, ale jistě chytající Drštička byl vždy proti.

Letci si tak zaslouženě připisují 3 body do tabulky, kdy brněnskou rezervu Bulldogs jasně přehráli a přestříleli v poměru 29:20.


HBC Hodonín – JVSK SLZA Okříšky 2:3

(1:0, 1:1, 0:2) – Michal Prudík, Zdeněk Ščudla

První jarní duel v Hodoníně ovládly po bojovném týmovém výkonu Okříšky a výhrou 3:2 si tak připsaly tři body do tabulky!

V úvodu utkání Okříšky soupeře zatlačily, ale byli to domácí, kteří šli po brejku Tomiho do vedení. SLZA byla i nadále aktivnější, ale v první třetině už branka nepadla a do kabin se šlo za stavu 1:0.

První minuta druhé třetiny však už branku v domácí sítí přinesla. V přesilové hře se postupně do branky natlačily Michal Novák, následně dorážel Ivan Samek, ale až dorážka Davida Fialy skončila v síti a bylo vyrovnáno. Domácí následně začali přitvrzovat hru, což si SLZA nenechala líbit a začalo se vylučovat na obou stranách. To vyhovovalo více domácím, kteří šli ve druhé třetině znovu do vedení zásluhou juniora Dominika Švece.

Ve třetí třetině se ale Okříšky týmovým výkonem přeci jen začaly více prosazovat. Po krásné akci nahrál Mejzlík do rohu Fialovi a ten nádherným pasem vybídl ke skórování Tomáše Riedla, který se z prostoru mezikruží nemýlil. O pár desítek vteřin Okříšky dorazily soupeře definitivně. Pysk nahrál v obranné třetině Fialovi, který přesným lobem poslal do samostatného úniku Ivana Samka. Ten si první střelou připravil finální dorážku a rozhodl o vítězství Okříšek 3:2.

V závěru podržel Okříšky gólman Pojer a takticky odehrané poslední minuty přinesly poměrně zaslouženě vítězství Okříšek.


HBK Roconaba Zohor – SK Jihlava 5:4

(0:1, 2:1, 2:2) – Marek Kralovič, Patrik Gondora

Nedělní duel mezi slovenským Zohorem, který se po podzimní pauze držel na 6. místě tabulky a jihlavským SK, kteří se naopak slunili na 1. místě tabulky, dopadl poměrně překvapivě ve prospěch Zohoru v poměru 5:4.

Úvod utkání přinesl opatrný hokejbal, kdy obzvlášť jihlavští si těžce zvykali na hřiště menší rozměrů. Byli to ale právě jihlavští, kdo otevřel skóre utkání, když v čase 13:20 Vojtěch Dvořák prostřelil Tomáše Pramuku.

2. třetina přinesla již gólově početnější část, když se ve 28. minutě prosadil kapitán SK Petr Král. Zohor tento stav nepoložil, a ještě na konci 2.třetiny dokázali během 39 sekund vyrovnat zásluhou Slezáka a Rábka na 2:2.

Ve 3. třetině se přeléval stav utkání ze strany na stranu, nejprve na 2:3 zvýšil Patrik Bakus, za 2 a půl minuty na 3:3 srovnal Balek. Minutu na to se Zohor dostal do vedení zásluhou Andreje Švece. Ve 44. minutě kontroval Matěj Mareš, nicméně Zohor si vítězství pohlídal a připisuje si tak do tabulky 3 nečekané body.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6