2. liga

Překvapení v Brně, vyrovnaný duel v Jihlavě a Zohoru

2. březnovým víkendem pokračovalo již v pořadí 12. kolo naší regionální ligy. Ač se musel šlágr kola mezi SK Jihlava a Hodonínem kvůli nemoci SK Jihlava přesunout, ostatní zápasy byly více než napínavé.

SK Jihlava – HBC Hodonín – odloženo na 2.4.2023 v 11:00


HBK Bulldogs Brno B – JVSK SLZA Okříšky 6:5pp

(0:1, 2:2, 3:2 – 1:0) – Milan Loubal, Zdeněk Ščudla


Do Brna, i přes početnou marodku, přijelo družstvo Okříšek, kterým se na brněnském plastu tolik nedaří. Jejím protivníkem jim byl domácí celek rezervy Bulldogs Brno.

Okříšky rozjeli zápas lépe, byli aktivnější a jako první šly také do vedení, když Ivan Samek rozjel akci přes Mejzlíka, který našel na pravém kruhu Michala Nováka, jenž již měl lehkou pozici a poslal Okříšky do vedení.

Začátek druhé třetiny přinesl další branku v síti Brna, když Pysk nahrál Chlubnovi, který posunul na Marka Mejzlíka a Okříšky vedly 0:2. SLZA byla aktivnější, ale bohužel se nechala ukolébat stylem brněnských, kteří ve 20. minutě snížili na gólem Filipa Petříka na 1:2. Dvoubrankový náskok si Okříšky vzaly o dvě minuty později zpět, když Fiala vyslal do úniku 2 na 1 Nováka, který sice svoji střelou míček do branky neprotlačil, ale posunul ho před brankou do výhodné pozice navrátilci do okříšské sestavy Ivanu Malému, pro kterého již nebyl problém vsítit branku. Následovalo však znovu snížení nové akvizice Bulldogs Marka Kovalčíka a na konci druhé třetiny byl stav těsný 2:3 pro Okříšky.

Začátek třetí třetiny byl znovu gólově bohatý. Brno nejprve srovnalo zásluhou Jiřího Kuntoše na 3:3, ale Okříšky rychle zareagovaly, když Malý posunul míček na Fialu, ten si počkal na to, až Michal Novák naběhne do pozice mezi kruhy a předložil mu nahrávku, se kterou si Novák již poradil a SLZA vedla 3:4. O 23 vteřin později dodal klid Okříškám skórující Karel Chlubna, který využil akce po ose Gric, Mejzlík a nahrávající Přibyl. Stav 3:5. Zbytečná vyloučení, neproměněná jasná šance do prázdné branky i individuální chyby však Okříšky stály vítězství a dvě slepené branky Brna z holí Protivy a Šidly ke konci utkání poslaly duel do prodloužení.

V něm byli lepší domácí a připisují si do tabulky 2 body za výhru v prodloužení v poměru 6:5. Okříšky cestují domů s jedním bodem, stejně jako v podzimní části z duelu s Eagles Brno.


HBC Flyers Jihlava – Eagles Brno 4:3

(1:0, 2:1, 1:2) – Roman Vokurka, Petr Chytil


Sobotní poledne přineslo v Jihlavě vyrovnaný duel mezi, v tabulce prvními, Flyers Jihlava a, v tabulce předposledními, Eagles Brno. Ač se zdál být výsledek předem jasný, průběh utkání a počet střel 21:40 z pohledu Eagles Brno tomu vážně nenapovídal.

Eagles přijeli do Jihlavy se třemi lajnami, načež domácích bylo přesně na 2 lajny. V první třetině se hrál svižný hokejbal. Eagles využilo svých běhavých talentovaných mladíků a předvádělo ofenzivní hokejbal. Na druhé straně zkušení Flyers moc dobře tento styl hry znají, jejich zkušenosti z předešlých let jen potvrdily to, že když se poctivě brání a využijí se rychlé brejky, je možné porazit i Kert. Flyers otevřelo skóre utkání až v 15. minutě, kdy po pasu od Holy a Pometla prostřelil brněnského Charváta poprvé Robin Guth.

V úvodu druhé třetiny využili Flyers vyloučení hostujícího foršta, který za něšťastný faul vysokou holí obdržel trest na 4 minuty a Adam Richard hned na počátku 17. minuty po souhře s Kourkem a Pometlem zvýšil na 2:0. Brněnské stále neopouštěl běžecký a střelecký elán, ale opět výborně chytající Drštička chránil svatyni Letců. Eagles už bylo úzko hned ve 26. minutě, když na 3:0 využil chyby hostů a zvýšil stav utkání Richard Havlíček. Až ve 28. minutě se střelou od modré prosadil hostující Radek Holík, kterému poslal přímý pas Patrik Navrátil a snížil tak stav utkání na 3:1.

Eagles neustále bušili na obranné valy jihlavských, když v rozmezí 58 sekund dokázali vyrovnat. Oba dva góly si připsal Patrik Navrátil. Jenže zkušení Flyers Eagles nenechali dlouho radovat, kdy hned 15 sekund po vyrovnávacím gólu vrátil vedení Letců gólem na 4:3 Lukáš Lichtenberg, kdy využil ideální souhry Rezka a Brázdy. Koncovka duelu byla emočně i fyzicky velmi vypjatá, ale Letci uhájili domácí půdu a připsali si tak další 3 body do tabulky.


HBK Roconaba Zohor – SK Sudoměřice 3:4pp

(0:0, 2:2, 1:1 – 0:1) – Marek Kralovič, Štefan Hozák


Neděle patřila v Zohoru hokejbalu. Zohorští přivítali svého souseda v tabulce Sudoměřice. Jelikož na domácí půdě zohorští jen tak body neztrácejí, Sudoměřice čekala nelehká práce.

První třetina nepřinesla kromě vyloučení na každé straně žádný mimořádně důležitý okamžik. Sudoměřice se v oslabené sestavě napřed musely adaptovat na hřiště menší rozměrů, a tak první třetina patřila jistým brankářům.

V první polovině 2. třetiny domácí zabrali a 2 slepenými góly z holí Baleka a Dolovackého se ujali vedení 2:0. To bylo na delší dobu od Zohoru vše. Sudoměřice tvrdě bušily do obrany Zohoru a odměnou jim bylo ve 25. minutě vyrovnání, kdy se dokázal prosadit navrátilec po nemoci Chovanec a Tomáš Pokovič.

Na počátku 3. třetiny po vyloučení domácí legendy Komínka za podražení využil přesilovku Sudoměřic Martin Praskač, který po asistenci Baláta a Chovance prostřelil domácího Pramuku a otočil stav utkání na 2:3 z pohledu Sudoměřic. Bojovný výkon z obou stran vyústil v čase 44:51 vyrovnávací brankou z přesilovky domácího David Rábka, který nekompromisně zavěsil do klece hostujícího Kučery. Utkání šlo do prodloužení.

Prodloužení nemělo dlouhého trvání, protože hned v první minutě nastavené periody vstřelil hostující Martin Chovanec vítězný gól a Sudoměřice si tak odvážejí domů 2 body.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6