2. liga

Jihlavské SK ovládlo základní část druholigové soutěže regionu Morava Jih

První aprílový víkend patřil na jižní Moravě k dohrávkám neuskutečněných utkání 2. ligy. Do hry v sobotu zasáhla SK Jihlava a SK Sudoměřice. Nedělní dopoledne byl k vidění zajímavý duel mezi SK Jihlava a HBC Hodonín.

SK Sudoměřice – SK Jihlava 2:6

(1:2, 0:3, 1:1) – Michal Prudík, Zdeněk Ščudla


Sobotní 13. hodinou odstartovala dohrávka 1. kola. V utkání už de facto o nic nešlo, Jihlavu již o první místo v tabulce nemohl nikdo obrat, Sudoměřice zase měly jistotu startu play off na domácí palubovce.

Úvod první třetiny vyšel lépe domácím, kdy se hned ve 2. minutě prosadil Matyáš Svoboda střelou z mezikruží. Vyrovnání Jihlavy na sebe nenechalo dlouze čekat, kdy 2 minuty na gól domácích reagoval Josef Ileček. Jestli hřiště do té doby bylo suché, tak v 8. minutě tomu tak již nebylo. Nad Sudoměřicemi se prohnala průtrž mračen a zápas musel být na chvíli přerušen. Do konce třetiny se hrálo vodní pólo, čehož využili hosté, kde ve 13. minutě otočil vývoj utkání na 1:2 hostujicí Bakus.

Druhá třetina vyšla dokonale hostům. Po přestávce, kdy domácí pořadatelská četa odklidila hrací plochu od přebytků vody, se hrál bojovný a běhavý hokejbal. Góly padaly ale pouze do branky sudoměřického Kučery. Nejprve se v 18. minutě prosadil Doubek, o 10 minut později znovu Illeček a 19 sekund před koncem krásnou střelou z před brankového prostoru Blaško.

Třetí třetina patřila domácím. Jihlavu napadali domácí v jejím obranném pásmu a zlepšili pohyb. Ve většině akcí ale vystavil stopku pohotový brankář hostí Čára. Až v čase 42:01 dokázal bombou od modré čáry překvapit hostujícího brankáře Martin Chovanec. Sudoměřicím tento gól vliv ještě větší drive do žil, ale pozorný Čára všechny pokusy domácích lapil. Gólový účet utkání uzavřel v čase 44:55 po vyhraném buly Davida Zemana Petr Král, který přesnou střelou z mezikruží propálil Kučeru.


SK Jihlava – HBC Hodonín 6:2

(0:0, 4:1, 2:1) – Michal Prudík, Petr Chytil


Nedělní utkání přineslo zajímavý souboj. V případě vítězství hostujícího celku Hodonína, by se Hodonín posunul z 5. příčky na 3. a měl by možnost začít play off doma. První třetina tomu tak napovídala a přinesla velmi vyrovnanou hru a vyrovnanou hru. Kromě vyloučení hostujícího Rapanta se nic zásadního ale nestalo.

Druhá třetina již ale přinesla 5 gólů, nicméně většinu do branky hostujícího Oláha. Skóre utkání otevřel v přesilové hře, po vyhození míčku ze hřiště hostujícího Crlíka, David Zeman. 10 vteřin na to zvýšil Jan Střecha gólem na 2:0. Hodonín ve druhé třetině promarnil 2 přesilovky 5 na 3, což mohlo utkání rozhodnout. Toho využil již za stavu 5 na 5 domácí Střecha, který zvýšil na 3:0. Minutu a půl před koncem 2. třetiny poslal ještě domácí Bohatý jeden malý liebesbrief do klece Oláha. 4:0. Takovýto stav utkání se nelíbil hostujícímu obránci Hüblovi, který snížil na 4:1.

Třetí třetina nabídla z kraje snížení hostů na 4:2 z hole hostujícího juniora Šupy, který přelstil ve vlastním oslabení Hodonína domácího brankáře Čáru. A aby toho nebylo málo, další oslabení využil a zkompletoval hattrick domácí Střecha, který ve 40. minutě zvyšoval již na 5:2 pro domácí. Na konečných 6:2 pro domácí zvýšil po asistenci Habermanna Tomáš Hlavatý a uzavřel tak gólový účet za celou základní částí.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6