2. liga

První dvojkolo čtvrtfinále je za námi, přineslo bojovný hokejbal a zajímavé výsledky

O víkendu 15. a 16. dubna odstartovalo play off 2. ligy regionu Morava Jih. Již samotná umístění po základní části předvídala zajímavé zápasy, což se hned 1. víkend play off potvrdilo. Pojďme se společně podívat na jednotlivé série.

SK JIHLAVA – EAGLES BRNO stav série 2:0

15.4.2023, SK Jihlava – Eagles Brno 5:0

(2:0, 2:0, 1:0) - Jan Procházka, Zdeněk Ščudla

Sobotní duel bylo v režii SK, kdy ovládla zásluhou Střechy hned úvodní třetinu utkání. Eagles bojovali ze všech sil, dokázali Jihlavu přeběhávat, nicméně SK školilo z produktivity.

Během druhé třetiny dovršil Střecha hattrick a Bohatý zvyšoval na 4:0.

Třetí dějství bylo již vyrovnanější, Jihlava lehce polevila a nebýt zbytečných vyloučení Eagles, zápas se mohl zdramatizovat. Poslední gól utkání přidal Josef Illeček, kdy 4. bod v utkání připsal za asistenci Střecha.

16.4.2023, SK Jihlava – Eagles Brno 10:0

(0:0, 7:0, 3:0) – Jan Procházka, Michal Prudík

Nedělní utkání výsledkem ne zcela odpovídá průběhu utkání. Úvodní třetina byla velmi vyrovnaná, kdy Eagles převzali po sobotě iniciativu a nebýt horší produktivity Eagles, a jistého Čáry v brance, nikdo by se nedivil, kdyby stav utkání byl 0:3.

Utkání mělo ve 2. třetině vyrovnaný spád, kdy během poloviny utkání došly Eagles síly a toho zkušený tým SK využilo. Během 2. třetiny zasadilo Orlům hned 7 kousků a bylo vymalováno.

Třetí třetina se již z povinnosti dohrávala, nicméně kromě 3 gólů a několika vyloučení se již nic zajímavého neudálo. SK si po celý zápas s chutí zastřílelo, když na hostujícího Charváta vyslalo 64 střel.


HBC FLYERS JIHLAVA – HBK BULLDOGS BRNO B stav série 2:0

15.4.2023, HBC Flyers Jihlava – HBK Bulldogs Brno B 6:5ss

(0:2, 3:2, 2:1 – 0:0) – Jan Procházka, Zdeněk Ščudla

V sobotu se odehrál prozatím nejvyrovnanější utkání čtvrtfinálové série. Byť Letci po základní části obsadili 2. příčku a Bulldoci 7. místo, úvodní třetina nasvědčovala pravému opaku. Brněnský tým do utkání vstoupil aktivně, kdy hned ve 14. minutě vedl 2:0.

Ve druhé periodě se obraz hry moc nezměnil, Bulldogs působili kompaktně, dokonce vedli 1:4, nicméně Letci posilněni o hokejové hráče Pelhřimova ukázali, že jsou maximálně zkušení a do konce 2. periody snížili na 3:4.

Třetí třetina přinesla krásný a vyrovnaný hokejbal, kdy Letci během jedné minuty dokázali otočit utkání a dostali se do vedení 5:4. To ale Bulldoky vůbec nepoložilo a po zbytečném faulu Volfa dokázali Bulldogs 3 sekundy před koncem zásluhou trefy Kovalčíka utkání dorovnat.

Prodloužení utkání gól nepřineslo, když Letci nevyužili 2 přesilové hry 5 na 4. Nájezdy byla již klasická loterie, kdy rozhodující gól byl připsán Pometlovi.

16.4.2023, HBC Flyers Jihlava – HBK Bulldogs Brno 6:1

(1:1, 4:1, 1:0) – Jan Procházka, Michal Prudík

V nedělním utkání se očekával vyrovnaný boj. První třetina tomu také nasvědčovala, kdy po konci 1. periody svítil stav utkání na dočasném ukazateli skóre 1:1.

Ve druhé třetiny ale Letci začali dokazovat, kdo se umístil po základní části oprávněně na 2. místě tabulky. 4 góly v rozmezí 10 minut brněnské psychicky položilo a jihlavské nabudilo.

Na počátku 3. třetiny přidal Ladislav Pospíchal svůj druhý gól v utkání a zvýšil skóre utkání na 6:1. Byť bylo utkání na počet střel vyrovnané, Letci dokázali dát Bulldokům lekci z produktivity a po zásluze si tak připsali 2. vítězství v sérii.


SK SUDOMĚŘICE – JVSK SLZA OKŘÍŠKY stav série 1:1

15.4.2023, SK Sudoměřice – JVSK SLZA Okříšky 3:4pp

(1:2, 1:0, 1:1) – Tomáš Hrazdíra, Zdeněk Zvařič

Oba týmy nastoupily ke startu play-off v početných sestavách a od úvodu se bojovalo o každý metr hřiště. Úvod utkání vyšel lépe SLZE, když Novák vybojoval míček a na kruhách předložil míček Mejzlíkovi, pro nějž už nebyl problém trefit poloodkrytou branku. Domácí však zanedlouho vyrovnali zásluhou Martina Chovance, když překonali jinak výborně chytajícího Martina v brance Okříšek. Okříšky však znovu šly do vedení, když si Mejzlík prohodil role s Novákem a druhý jmenovaný trefil přesně.

Špatné přebrání hráčů uprostřed hřiště však znamenalo šanci domácích a znovu vyrovnání stavu z hole Martina Chovance, tentokrát na 2:2. Druhá třetina přinesla tlak domácích a SLZA byla zatlačena do defenzívy. Z ojedinělého protiútoku zakončoval akci celého útoku Malý, avšak pouze do betonů brankáře domácích Petroviče. Třetí třetinu začali lépe domácí a šli do vedení 3:2, kdy dovršil hattrick Martin Chovanec, ale každoroční posila Okříšek, Lukáš Hort, na půlce hřiště napřáhl, a krásnou tvrdou střelou srovnal na 3:3.

Tento stav vydržel až do konce, a tak se šlo do prodloužení. Domácí v něm udělali však dvě taktické chyby, nechali se vyloučit do tří hráčů a Okříšky rozhodly. Fiala rozdával nahrávky na Horta a Nováka, ale bez gólového efektu. Hort nahrál Fialovi, ten vybídl Michala Nováka ke skórování a ten zajistil vítězství Okříšek.

16.4.2023, SK Sudoměřice – JVSK SLZA Okříšky 5:0

(1:0, 2:0, 2:0) – Zdeněk Zvařič, Zdeněk Ščudla

Druhý duel v průběhu 24 hodin se odehrál na hřišti Sudoměřic, kde chtěly Okříšky po sobotní výhře znovu překvapit. Domácí si byli vědomi, že případná prohra by jim notně zkomplikovala cestu za obhajobou titulu, a kromě úvodu utkání, kdy Okříšky měly několik šancí, byli po celý zápas lepší. V největší šanci Okříšek se ocitl po akci Nováka Zelený, ale úspěšný nebyl. V průběhu utkání se domácí dostali do vedení 3:0 zásluhou Chovance, Kovalovského, Konderly a Okříškám nezbývalo nic jiného, než zkusit otevřít hru a dostat se alespoň na dostřel skóre. To se však nestalo a šance Nováka či Fialy zůstaly bez gólového efektu. Sudoměřice přidaly ještě dvě branky z hole Pokoviče a Svobody a kromě potyčky ke konci utkání se již nic vážného nestalo. Po prvním víkendu je tedy stav série vyrovnaný 1:1.


HBK ROCONABA ZOHOR – HBC HODONÍN stav série 1:1

15.4.2023, HBK Roconaba Zohor – HBC Hodonín 2:6

(0:0, 0:3, 2:3) – Marek Kralovič, Štefan Hozák

Sobotní odpoledne patřilo v Bratislavě na ulici Turbínová úvodnímu duelu play off mezi Hodonínem a Zohorem. Úvodní třetina nepřinesla žádnou gólovou radost, pouze 2 vyloučení na straně Zohoru.

Ve druhé periodě již bylo mnohem živěji, když v polovině třetiny byl již stav utkání 0:2 zásluhou Švece a Švagerky. Do konce třetiny se ještě prosadil kapitán hostů Michal Rapant.

Třetí třetina přinesla hned několik ošklivých zákroků a taky 5 gólů. Za stavu 5:0 dokázali domácí snížit na 5:2, nicméně hostující Rapant 6. gólem hostí uzavřel svůj hattrick v tomto utkání.

16.4.2023, HBK Roconaba Zohor – HBC Hodonín 6:3

(2:0, 4:0, 0:3) – Zdeněk Zvařič, Zdeněk Ščudla

Nedělní utkání očekávalo vyrovnaný souboj, což se také dokázalo potvrdit. Domácí během prvních 4 minut úvodní části domácí natolik přehrávali, že je s podivem, že z daných akcí nedokázali hosté vytěžit gól. Domácí ale poté zabrali a díky brankám Kovára a Samochina ovládli 1. část utkání.

Ve druhé třetině nicméně domácí dominovali na hřišti jak stylem hry, tak i gólově. Postupně se za Zohor prosadili 2x Danihel, Krebs a David Rábek.

Ve 3. periodě Hodonín změnil styl zakládání útoků během 3 minut slavil 3 góly, kdy se za Hodonín dokázali prosadit Tomi, Navrátil a Rapant. Následný tlak Hodonína již ke gólovému zisku hostů nevedl, domácí tak zaslouženě ovládli 2. utkání série a celkový stav v sérii je 1:1.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6