2. liga

První dvojkolo semifinále je za námi, přineslo krásná a vyrovnaná utkání

První květnový víkend přivítala Jihlava úvodní utkání semifinálové série mezi SK Jihlava versus HBC Hodonín a HBC Flyers Jihlava a SK Sudoměřice. Hokejbal to byl vskutku nádherný, určité pasáže připomínaly prvoligový hokejbal.

SK JIHLAVA – HBC HODONÍN stav série 2:0

6.5.2023

SK Jihlava – HBC Hodonín 5:1 (4:0, 1:1, 0:0)

Rozhodčí: Jan Jeletz, Zdeněk Ščudla

V pořadí druhý sobotní duel v Jihlavě přinesl nejméně vyrovnaný hokejbal.

Hostující Hodonín dorazil v sobotu s týmem obohacený o početnou část juniorů, kteří ještě tentýž den hráli čtvrtfinále play off ve Svítkově. Hodonín se nemohl do hry vůbec dostat, za což byl potrestán skórem po první třetině 4:0, kdy za SK se prosadili 2x Ileček, Harasim a Fejt. Byť se ve druhé třetině hra pomalu srovnávala, bylo to SK, které zvýšilo na 5:0 z hole Štěpána Bohatého. Hostujícím se podařilo snížit ve 27. minutě na 5:1 zásluhou Michala Slezáka. Třetí třetina přinesla již lehce emočně vypjatější okamžiky, kdy si hned několik hráčů soupeřících týmů vyměnili vzájemné sympatie. Utkání ale již další gól nepřineslo a domácí se tak ujali vedení v sérii.

7.5.2023

SK Jihlava – HBC Hodonín 4:3 (3:0, 1:2, 0:1)

Rozhodčí: Radka Synková, Zdeněk Ščudla

Nedělní 16. hodinou bylo vhozeno úvodní buly 2. utkání mezi SK a Hodonínem. Oproti sobotě utkání přineslo o mnoho pohlednější hokejbal a krásné kombinace.

Domácí tým posilněný o nejlepšího hráče základní části, Jana Střechu, vlétlo na hostující tým bez bázně a hany. Hned ve 14. minutě svítilo skóre na pomocné tabuli 3:0 z pohledu domácích. Během 1. třetiny se za SK dokázal trefit jednou Střecha a 2x Tomáš Hlavatý. Hodonín, který již přijel ve kvalitnější sestavě jak v sobotu, dokázal hned v úvodu 2. třetiny kontrovat zásluhou Kamila Mohyly na 3:1 a na 3:2 snižoval hostující kapitán Rapant. S tímto skórem nesouhlasil ale domácí Fejt, který poslal na konci 2. třetiny domácí opět do dvoubrankového vedení. Třetí třetina přinesla nejkrásnější hokejbal celého víkendu v Jihlavě. Hodonín tlačil domácí Jihlavu, kdy se ve 37. minutě po zásluze podařilo opět hostujícímu kapitánovi snížit na 4:3. Domácí SK bylo lehce zaskočené vývojem utkání, nicméně zabralo, ale střelecké pokusy Střechy a Hlavatého pokryl hostující Oláh. Poslední pětiminutovka již žádný gól nepřinesla, ale svojí vyrovnanou hrou předeslala skvělou pozvánku do Hodonína, kde se v sobotu 13.5. odehraje 3. duel této série.

HBC FLYERS JIHLAVA – SK SUDOMĚŘICE stav série 1:1

6.5.2023

HBC Flyers Jihlava – SK Sudoměřice 3:4pp (1:0, 2:3, 0:0 – 0:1)

Rozhodčí: Jan Jeletz, Zdeněk Ščudla

Úvodní utkání celého víkendu započalo sobotní 14. hodinou a přineslo méně běhavý, zato velmi technický hokejbal.

Domácí tým zdecimován marodkou nastoupil na hosty zhurta, když hned v 1. třetině ve 13. minutě otevřel skóre utkání domácí hokejová posila a výborný hráč Ladislav Pospíchal. Druhá třetina utkání byla gólově nejpočetnější třetinou celého víkendového semifinále. Na 1:1 srovnával za hosty Martin Hujsa. Na 2:1 zvyšoval pro domácí Adam Pometlo, který po krásné kombinaci s Pospíchalem prostřelil Kučeru. Byť šli hosté do oslabení díky Polákovi, nic jim nezabránilo k tomu, aby zásluhou Nikolase Kovalovského ve vlastním oslabení vyrovnali na 2:2. Tento vyrovnaný stav utkání vydržel 53 vteřin, kdy se domácí opět ujali vedení, kdy Vladimír Port zvýšil na 3:2. A aby toho ve 2. třetině nebylo málo, na 3:3 střelou od modré srovnala hostující legenda Miroslav Polák. Třetí třetina nabídla opatrný hokejbal, který nepřinesl žádnou vstřelenou branku, a tak duel dospěl do prodloužení. V něm hned na počátku vystřelil Sudoměřicím první vítězství střelou, jak jinak než od modré, Miro Polák a zajistil tak Sudoměřicím v sérii vedení 1:0.

7.5.2023

HBC Flyers Jihlava – SK Sudoměřice 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Rozhodčí: Radka Synková, Zdeněk Ščudla

Nedělním polednem započal 2. den semifinálových klání a zápas Letců se Sudoměřicemi dával tušit velký náboj.

První třetina druhého utkání započala tak, jak skončil sobotní zápas, a to velmi vyrovnaným a statickým hokejbalem. 1. třetina žádný gól nepřinesla. Ve druhé třetině již musel velezkušený hostující gólman Radoslav Pokovič lovit 2x míček ze své brány, když recept, jak vyzrát nad tímto brankářským fantomem, našli domácí Pospíchal a po krásné kombinaci Porta a Pometla zametl do hostující klece Jobák. Letci vzali hostům vítr z plachet a zcela zaslouženě ovládli 2. třetinu. Sudoměřice ale nesložily zbraně a ve 3. třetině slušně zatápěli domácímu brankáři Drštičkovi. Byť Sudoměřice Letce přestřílely, do klece Letců si našla svůj cíl pouze střela Martina Hujsy. Domácí závěrečný tlak hosté přečkali a vyrovnali tak stav série na 1:1

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6