2. liga

Jihlava ztratila dva mečboly. O vítězi rozhodne pátý duel.

Na hřiště Sudoměři jeli hokejbalisté SK Jihlava s výhodou v podobě dvou mečbolů, když v prvních dvou zápasech porazili svého soupeře 4:1 a 4:2. Na jihomoravské půdě však krutě narazili. Defenzivní duely mnoho krásy nenabídly a navíc se v nich hráči SK ani jednou střelecky neprosadili.

Sobotní duel byl opatrný od úvodního hvizdu, kdy se oba týmy soustředily především na své obranné povinnosti. Zápasem pak nepohnuly ve skóre ani přesilové hry, které měly týmy shodně po třech. Hra se místo před svatyněmi brankářů odvíjela především ve středním pásmu nebo v rohách mantinelů. Když už to pomalu vypadalo, že se diváci půjdou občerstvit před prodloužením, udeřil z čista jasna po chybné rozehrávce brankáře domácí Balát. Hosté se pak k žádnému většímu tlaku nedostali, a tak bylo jasné, že se ve 2. lize Morava-Jih dočkají diváci pokračování finálové série.

„V zápase jsme hráli poměrně dobrý hokejbal, ale nedokázali jsme žádné šance nebo náznaky příležitostí dotáhnout do zdárného konce. Málo jsme stříleli, domácí dobře bránili, navíc ten přechod z plastu na asfalt nám dělá velké problémy celý rok,“ kroutil hlavou po zápase útočník Zbyněk Zápotočný.

O den později vypadal zápas podobně. Čekání na chybu ze zabezpečené obrany. To však změnil v 9. minutě zkušený Hujsa, který po výpadu z poza branky zasunul míček za bezmocného Humlíčka. Od té doby domácí ještě více houževnatě bránili a začalo dobývání v podobě náporu SK. Ten byl však místy spíše platonický a obrana Sudoměřic si s ním věděla rady. Přesto se v závěrečné powerplay mohli jihlavští dočkat vyrovnání, ale Ileček velkou příležitost neproměnil.

„Dnes to nebylo vyloženě špatné, ale bez gólů vyhrát nemůžeme. Těch závarů, co jsme měli na konci, jsme měli mít v zápase mnohem více. V koncovce nám chyběl klid i kus toho štěstí,“ smutnil zkušený obránce Jan Harasim.

O vítězi 2. ligy Morava-Jih tak musí rozhodnout až dodatečný pátý finálový zápas. Ten bude hostit na svém hřišti SK Jihlava. Úvodní buly bude v sobotu 10.06. vhozeno v 16:00 hod.

„Čeká nás velký zápas, kdy vítěz bere vše. Bude to určitě hodně nervózní, ale zároveň atraktivní utkání. Věřím, že nás diváci přijdou povzbudit v hojném počtu a že společně dotáhneme zápas do vítězného konce. Už se není na co šetřit a musíme do toho dát vše. Poslední zápas sezóny, doma, budeme dělat pro úspěch maximum,“ burcuje před zápasem sezóny asistent kapitána Jan Střecha.

SK Sudoměřice – SK Jihlava 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Balát D. (Praskač).

Rozhodčí: Ščudla, Prudík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Střely na branku: 20:15. Diváci: 203.

Sudoměřice: Kučera (Petrovič) – Valachovič, Praskač, Polák, Pokovič, Petrek, Mišík – Balát D., Chovanec, Danielik “C“ – Dufek, Hujsa, Ivánek – Janík, Konderla, Kovalovský – Mikula.

Jihlava: Humlíček (Doubek) – Jiskra, Habermann, Blaško, Zeman J., Harasim, Koch – Zeman D., Zápotočný “A“, Král “C“ – Ileček, Hlavatý T., Střecha “A“ – Vávrů, Bohatý, Bakus – Mareš.

SK Sudoměřice – SK Jihlava 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Hujsa (Chovanec).

Rozhodčí: Filipiec, Polášek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Střely na branku: 17:11. Diváci: 125.

Sudoměřice: Kučera (Petrovič) – Valachovič, Praskač, Polák, Pokovič, Petrek, Mišík – Balát D., Chovanec, Danielik “C“ – Dufek, Hujsa, Ivánek – Janík, Konderla, Kovalovský – Mikula.

Jihlava: Humlíček – Jiskra, Vávrů, Blaško, Zeman J., Koch, Harasim – Zeman D., Zápotočný “A“, Král “C“ – Ileček, Hlavatý T., Střecha “A“ – Mareš, Bohatý, Anděl.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6