2. liga

Rádi bychom dosáhli na jednu z medailí, velí ikona okříšského hokejbalu David Fiala

Celý loňský ročník bojoval celek JVSK SLZA Okříšky srdnatě a odměnou jim bylo 6. místo po základní části. Play off jim přineslo tým Sudoměřic, přes který se jim nepodařilo projít do semifinále, ačkoliv se série rozhodovala 5. zápasem. Podaří se letos partě kolem Davida Fialy loňský výkon překonat?

Na dveře klepe nový hokejbalový ročník, jak se na něj těšíš?

Na novou hokejbalovou sezónu se samozřejmě těším, ostatně asi jako všichni hokejbalisté, kteří tento sport dělají. Jakmile by se někdo na sezónu netěšil, pak by nemělo smysl hokejbal hrát. Pauza od posledního čtvrtfinálového zápasu byla dlouhá, a tak je pomalu čas, aby se nová sezóna rozběhla.

Loňská sezóna proběhla bez výrazných obtíží. Jak ji hodnotíš z osobního a jak z týmového hlediska?

Jsem hlavně rád, že nenastaly potíže s rozhodčími jako v předešlém ročníku a všechny zápasy proběhly v pořádku. Z týmového hlediska je škoda, že jsme neprošli přes Sudoměřice do semifinále. V domácích zápasech jsme ale nebyli dostatečně produktivní, což rozhodlo celou sérii. Jsem však spokojen s tím, jak se do týmu zapracovala část mladších hráčů a že vystupujeme jako jednotný kolektiv. Oproti dřívějším dobám bylo na soupisce vcelku dost hráčů, a tak bylo vždy kam sáhnout a složit sestavu. Co se týče osobního hlediska, to nějak neřeším. Samozřejmě když připravím nějakou pěknou šanci spoluhráčům nebo dám gól, tak to člověka potěší, to je jasné. Ale spíše mě baví kolektivní pojetí hry než sledovat osobní statistiky.

V letošní sezóně budeme hrát s x týmy. Na jakého soupeře se nejvíc těšíš a na naopak je tým, se kterým bys hrát nemusel?

Nemám žádné oblíbené a neoblíbené týmy. Spíš se vždy těším, až všechny ty známé tváře protihráčů zase na hřišti potkám. Je trochu škoda, že se nepovedlo poskládat nějaký nový tým, který by ligu oživil, jako tomu bylo loni. Ale všichni víme, jak je těžké dát do kupy tým a zajistit jeho fungování. Lákadel a možností, jak trávit volný čas, je spoustu a není jednoduché dát dohromady partu nadšenců, kteří budou o víkendech jezdit hrát závodně hokejbal. Zrovna nedávno jsem viděl pěknou definici hokejbalu - sport vyžadující profesionální výkony v amatérských podmínkách. To podle mě dost sedí a není opravdu jednoduché sehnat dost kvalitních a zodpovědných lidí.

Jaké jsou týmové ambice pro nadcházející sezónu?

Rádi bychom dosáhli na jednu z medailí. Čekáme na ni totiž dlouho a je potřeba si dávat ty nejvyšší cíle. V minulých sezónách nám často utekla jen o kousek. Ale jsme nohama na zemi a víme, že jsou v soutěži herně zkušenější týmy. Cílem je však kromě těchto ambicí hlavně radost z hokejbalu, aby tým fungoval jak má a všechny tato nadcházející sezóna bavila.

Máme za sebou polovinu srpna. Započala již příprava na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Od začátku srpna chodíme jednou týdně trénovat a zatím se scházíme ve výborném počtu. Doufám, že zápal vydrží všem i do sezóny. V tomto stylu pojedeme až do startu sezóny, možná k tomu přidáme ještě pár nedělních hokejbalů s našimi "hobíky".

Prozraď nám změny v hráčském kádru. Jaké očekáváte příchody a i případně odchody?

Změny zatím žádné nejsou a pokud budou, tak jen minimální. Většina hráčů pokračuje dál a vrátili se nám i dlouhodobí marodi. Soupisku jsme oživili vcelku dost minulý rok a budeme tedy pokračovat v podobném složení.

Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže?

Těžko říct, ve 2. lize hodně závisí na tom, v jakém složení mužstva jdou do zápasů. V řadě týmů je jeden či dva hráči, kteří zápas dokážou rozhodnout a pokud tito hráči nejsou k dispozici, obraz hry se dost mění. Takže uvidíme, co sezóna přinese.

V loňské sezóně opanoval Honza Střecha tabulku produktivity celé soutěže. Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části v nadcházející sezóně?

Stříška je nadstandardní hráč a pokud bude hrát většinu zápasů, je jasné, že se bude pohybovat někde na špici znovu. Bude záležet, kolik toho za nás stihne odehrát Marek Mejzlík, který do toho může také promluvit, nebo třeba Michal Novák. Dost bodů určitě posbírá i Ondra Jobák. Ale třeba se objeví někdo další, nechme se překvapit.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6