2. liga

Nový kapitán Sudoměřic Tomáš Pokovič: Nedovolím si tipovat viťaza, liga je celkem vyrovnaná, rozhodovat budú maličkosti

Po odchodu z extraligy týmu SK Sudoměřice doznal tým mnoha změn. Nicméně ambice jsou stále nejvyšší, vyhrát titul. V loňské sezóně tým kolem Mária Dinky vybojoval v naší 2. lize 2. místo. Tým ale prošel citelnou obměnou kádru. Blíže se nám již o nadcházející sezóně rozpovídal kapitán Tomáš Pokovič.

1) Na dveře klepe nový hokejbalový ročník, jak se na něj těšíš?

Na nový ročník sa teším, hlavně na chalanů z týmu. V Sudkách sme výborná parta, jak na ihrisku alebo mimo (hlavne mimo). ?

2) Loňská sezóna proběhla bez výrazných obtíží. Jak ji hodnotíš z osobního a jak z týmového hlediska?

Minulý rok byl pro mňa prvý v mužském hokejbale, dá sa povidat že z osobného hladiska sem spokojný až na pár vecí na kterých bych mnel popracovat, hlavne hra tělem a kondička. ? Z týmoveho hladiska to hodnotím pozitivne, dostali sme sa až do finále s čím sem popravde osobne moc nepočítal, mrzí mňa len posledný finálový zápas.

3) V letošní sezóně budeme hrát s 8 týmy. Na jakého soupeře se nejvíc těšíš a na naopak je tým, se kterým bys hrát nemusel?

Teším sa asi na každý zápas, hlavně na domácí zápase. Zaujimavé zapase bývajú s Hodonínem, je to hodně vyhecované a tvrdé.

4) Jaké jsou týmové ambice pro nadcházející sezónu?

Posledné dva roky bylo dvakrát finále, raz z teho bylo zlato, minulý rok stríbro. Dovolím si tvrdit, že ambicie budeme mnet zase ty najvyšší, takže dotáhnút to co najdálej.

5) Máme za sebou polovinu srpna. Započala již příprava na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Prípravu začíname 15.8, mneli by sme trénovat 2x do týdňa. Uvidíme kolko sa nás pozbíra. Plán nejaký nemáme, určite budeme pár tréningú bez hokejek, potom prejdeme na ihrisko.

6) Prozraď nám změny v hráčském kádru. Jaké očekáváte příchody a i případně odchody?

Co vím tak skončila iba brankarská legenda Radoslav Petrovič, aj ked temu nechápem kedže je ešte mladý.? Príchody nejaké budú, podarilo sa nám získat pár kvalitných hráčú ze slovenské extraligy ze Skalice ale aj dalších Menovat ich zatím nebudu.

7) Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže?

Nedovolím si tipovat viťaza, liga je celkem vyrovnaná, rozhodovat budú maličkosti, ale samozrejme bych titul videl spátky v Sudkách.

8) V loňské sezóně opanoval Honza Střecha tabulku produktivity celé soutěže. Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části v nadcházející sezóně?

Toto si už nedovolím tipovat vůbec, v lige je hodně kvalitných hráčů a myslím, že o osobné štatistiky ani nejde, hlavně nech sa všetci bavia hokejbalem a vyhýbajú sa nám zraneňá. ✌️

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6