2. liga

Každý dílčí úspěch a zlepšení pro nás budou krok dopředu, říká Martin Hruška

Klub HBK Bulldogs Brno B je již stálicí na druholigovém jihomoravském poli. Loňskou sezónu tým okolo Zdeňka Hejmala a Martina Hrušky zapracovával mladé juniory spolu se zkušenými matadory. Letošní sezóna nebude jiná, proto ani Bulldogs nebudou mít přehnaně velké ambice.

Na dveře klepe nový hokejbalový ročník, jak se na něj těšíš?

Těším se hodně. Člověk si vždy přes léto uvědomí, jak mu hokejbal a konkrétně soutěžní zápasy chybí.

Loňská sezóna proběhla bez výrazných obtíží. Jak ji hodnotíš z osobního a jak z týmového hlediska?

Já se bohužel těsně před jarní částí zranil a přišel o její zbytek. Naskočil jsem bez tréninku do play off, což nebylo ideální. Proto bych byl tentokrát především rád za odehranou sezona bez zranění, což se poslední dva ročníky nepodařilo. Z týmového hlediska minulou sezonu hodnotím negativně. Jak výsledkově, tak co do přístupu k tréninku. Nicméně, je čas to hodit za hlavu a jít dál. Věřím, že letos to bude lepší.

V letošní sezóně budeme hrát s 8 týmy. Na jakého soupeře se nejvíc těšíš a na naopak je tým, se kterým bys hrát nemusel?

Já se opět těším na derby s Eagles. Na jaro jsme s nimi odehráli vyrovnaný zápas a věřím, že i další střetnutí přinesou napínavou podívanou. Vyloženě neoblíbeného soupeře nemám. Samozřejmě přechody z plastu na beton na venkovních zápasech asi nemá rád nikdo :-).

Jaké jsou týmové ambice pro nadcházející sezónu?

My před sezonou docela dlouho přemýšleli, jestli druhou ligu vůbec přihlásíme. Takže ambice opravdu nemáme. Každý dílčí úspěch a zlepšení pro nás budou krok dopředu. Pokud se nám podaří stabilizovat kádr tak, že další sezonu tyhle existenční problémy řešit nebudeme, tak to budu letos považovat za úspěch.

Máme za sebou polovinu srpna. Započala již příprava na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Někteří hráči trénovali v rámci společné kondiční přípravy s naším A-týmem. Společně začínáme trénovat na hřišti právě od půlky srpna.

Prozraď nám změny v hráčském kádru. Jaké očekáváte příchody a i případně odchody?

Už na jaro nás posílil Marek Kovalčík, který týmu výrazně pomohl a čekám, že bude stejným přínosem i dále. Máme také další nové hráče, kteří se pomalu rozkoukavají a snad se nám vrátí i někdo z dlouhodobě zraněných. Chceme opět zapracovávat mladé kluky z juniorky, kteří nám mohou pomoci a zároveň věřím, že pro ně dospělý hokejbal může být skvělou zkušeností.

Co se týče odchodů, tak nekteří kluci už nechtějí pokračovat v lize, ale věřím, že se nám je podaří ještě přesvědčit. Citelně bude chybět kvůli zranění Roma Sova, který měl minulou sezonu téměř 100% účast na zápasech. Také to vypadá, že u nás už nebude pokračovat veterán a matador zdejšího regionu Radim Omasta.

Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže?

Tipuju, že o titul opět bude bojovat SK Jihlava, ale týmy z jihu, ať už Sudoměřice, nebo Hodonín se jí budou snažit obhajobu překazit.

V loňské sezóně opanoval Honza Střecha tabulku produktivity celé soutěže. Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části v nadcházející sezóně?

Myslím, že Honza Střecha je horký kandidát na opětovný zisk trofeje pro nejproduktivnějšího hráče, nicméně David Fiala a Marek Mejzlík z Okříšek mu budou určitě statečně konkurovat.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6