2. liga

Před prvním kolem uděláme sezení a jdeme na sezonu, má jasno Václav Drštička.

HBC Flyers Jihlava neodmyslitelně patří mezi TOP přední týmy na jihu Moravy, což dokázali loňskou sezónu, kdy obsadili 3. místo celkově. Tým Letců oplývá nejedním zvučným jménem, které rezonuje celým hokejbalem. Brankář Flyers, Venca Drštička, nám poskytl rozhovor o aktuální situaci v týmu.

1) Na dveře klepe nový hokejbalový ročník, jak se na něj těšíš?

Těším se na něj, protože přes léto moc pohybu nemám. Nejsou hokeje a ani hokejbal a kolo s dětma to úplně nezachrání. Je na čase se zase začít hýbat.

2) Loňská sezóna proběhla bez výrazných obtíží. Jak ji hodnotíš z osobního a jak z týmového hlediska?

Už je to loňská sezóna. Jsem rád, že titul zůstal v Jihlavě i když v konkurenčním týmu. Sudoměřicím jsem to nepřál. Dva roky za sebou nás porazilo jejich hřiště. Třetí místo bereme, ale chtěli jsme finále proti SK.

3) V letošní sezóně budeme hrát s x týmy. Na jakého soupeře se nejvíc těšíš a na naopak je tým, se kterým bys hrát nemusel?

Těším se na chvíli, kdy bude všude plast, takže Okříšky a Hodonín bude příjemná změna. Na Slovensku se snad bude hrát v Bratislavě, takže to beru. Bez urážky, ale jejich hřiště je pro mě návrat na parkoviště, kde jsem v deseti letech začínal.

4) Jaké jsou týmové ambice pro nadcházející sezónu?

Zatím to vypadá, že to bude náš last dance, takže by bylo fajn skončit s medailí na krku.

5) Máme za sebou polovinu srpna. Započala již příprava na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Za deset let jsme neměli trénink. Přes prázdniny si od hokejbalu odpočineme a v září se možná i díky tomu zase sejdeme. Kluci chodí na beach, někdo na kolo, fotbal, někdo si zaběhne triatlon… Před prvním kolem uděláme sezení a jdeme na sezonu.

6) Prozraď nám změny v hráčském kádru. Jaké očekáváte příchody a i případně odchody?

Přišel k nám nový gólman. Na téhle pozici nás tlačí dlouhodobě bota. Já i Radek máme hodně pracovních a rodinných povinností, takže často chytal hráč z pole(a nevedl si nikdo z nich vůbec špatně). Pár nových hráčů máme taky.

7) Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže?

Na turnaji v Suchdole se ukázalo, že šikovný hráče má každý tým. Bude záležet na aktuální formě a štěstí.

8) V loňské sezóně opanoval Honza Střecha tabulku produktivity celé soutěže. Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části v nadcházející sezóně?

Stříška je šikovnej hráč, ale měl prostě jen štěstí (smích). Nejlepší střelce má odjakživa Flyers (šibalský úsměv). 

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6