2. liga

Úvodní zápasy pro Sudoměřice, Hodonín a obě Jihlavy

Dlouho očekávané 1. kolo druholigové soutěže RSHb Morava Jih tento víkend odstartovalo. Favorité soutěže v prvních kolech nezaváhali a připsali si každý po třech bodech.

HBC Hodonín – HBK Roconaba Zohor 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Po zápase extraligy juniorů, kdy domácí Hodonín prohrál s pražskou Hostivaří po nájezdech, pokračoval sportovní den od 16:00 utkání 2.ligy. V první třetině se domácí tým ujal vedení po gólech Švagerky a Jánoše.

Na startu druhé periody snížili hosté na 2:1 zásluhou Branislava Baďura, nicméně po necelých 10 sekundách od snížení Baďura zvýšil vedení na 3:1 svým druhým gólem v utkání. Ve 29.minutě se prohnal hostující Samochin pásmem k domácí brance Studénky a přesnou střelou k tyči snížil na 3:2. S tímto stavem utkání nesouhlasil domácí Šupa, který 41 sekund před koncem druhé třetiny z úniku z pravého křídla zvýšil na 4:2.

Třetí perioda přinesla již vyrovnaný hokejbal, každopádně se stav utkání do konce zápasu nezměnil a Hodonín si tak muže letos připsat první 3 body do druholigové tabulky.


HBK Bulldogs Brno B – HBC Flyers Jihlava 4:8 (0:3, 2:4, 2:1)

Sobotním polednem při bezoblačném počasí byl zahájen úvodní zápas také v Brně. Úvodní devítiminutovka utkání přinesla rozkoukávací hokejbal, který gól nepřinesl. V 10.minutě otevřel skóre utkání Jobák, ve 13.minutě zvýšil nováček v sestavě Flyers Havel na 0:2 a na 0:3 uzavřel účet první třetiny Pospíchal.

Na startu druhé třetiny zabrali také domácí Bulldogs, kdy dokázali zásluhou Šidly a Sáňky snížit na 2:3. Flyers na to ale reagovali způsobem vlastním a zařadili 2.rychlostní stupeň. Do konce třetiny se ještě stihli prosadit po dvou gólech Smutný a hattrick uzavřel také Pospíchal. Do šaten se tak šlo za stavu 2:7.

V úvodu třetí třetiny se dovršil druhý zápasový hattrick, tentokrát z hole nestárnoucího Smutného. Stav utkání 2:8. Během třetí třetiny zase Flyers mohli podřadit, protože jejich herní náskok byl naprosto komfortní. Na konci třetí třetiny se podařilo sice snížit domácímu Staňkovi a Řehulkovi, nicméně nic nezabránilo tomu, aby si Letci do Jihlavy odvezli první 3 body.


SK Sudoměřice – Eagles Brno 11:0 (7:0, 1:0, 3:0)

V pozdním odpoledni se v Sudoměřicích odehrál zápas, který by se dal popsat jako zápas kočky s myší a domácí Sudoměřice začali sezónu výsledkem jakou ji skončili, nicméně nyní s vítězným koncem.

O osudu celého utkání rozhodla úvodní třetina, kdy se postupně prosadila posila Polák, Valachovič, dvakrát po sobě Tomáš Pokovič, Danielik, Pokovič Radoslav a hattrick hned v první třetiny uzavřel Tomáš Pokovič.

Ve druhé třetiny se odehrála nejvyrovnanější partie utkání, kdy Eagles zabrali, nicméně se jim gól do klece nestárnoucí legendy Petroviče vsítit nepodařilo. Ve druhé třetině přidal svůj druhý gól pouze domácí Valachovič.

Třetí třetina přinesla pouze 3 góly, kdy se trefil dvakrát Kovalovský a na konečných 11:0 upravil další nováček Muráň. Sudoměřice tak před svým 125 diváky doslova rozdrtily Eagles a vyslaly vzkaz svým soupeřům, že doma své body pouštět soupeřům nebude.


SK Jihlava x JVSK Slza Okříšky 6:4 (3:0, 1:3, 2:1)

Nedělním utkáním na hřišti posledního mistra z Jihlavy odstartovala pro okříšskou SLZU další sezóna. Ihned v úvodu měl po odraženém míčku velkou šanci v předbrankovém prostoru Doležal, ale neprostřelil domácího Čáru. Od té doby nastal těžký návrat do reality. V 6. minutě otevřela Jihlava z přesilové hry skóre a Okříšky byly zatlačeny do hlubové defenzívy. Výsledkem toho byly další dva góly do konce první třetiny a následně i další branka ihned na startu druhé třetiny. Stav 4:0 pro domácí se však Okříškám nelíbil, a tak začala velká stíhací jízda. Fiala vyhrál čistě buly na Jiřího Filu a ten nádhernou střelou od mantinelu vsítil první gól SLZY v novém ročníku. Ke konci druhé třetiny se navíc prosadila dvojice Dočekal a Sýkora, když prvně jmenovaný využil Sýkorovu nahrávku a došel si důrazem pro snížení 4:2. Chvíli před koncem třetiny si oba hráči vyměnili a Sýkora dal zápasu novou zápletku, když snížil na rozdíl jedné branky. Šest minut před koncem ale Okříšky darovaly Jihlavě přesilovou hru, které dnes rozhodly utkání. Jihlava přesilovku využila a náskok dvou branek již byl těžký zvrátit. Přesto to Okříšky zkusily a míček, který putoval po ose Fiala, Benáček, střílející Sýkora a dorážející Riedl, skončil v brance Jihlavy a tři minuty před koncem zápasu byl stav znovu o gól. Jihlava však nepřipustila komplikace a pár vteřin před koncem pečetila konečný stav na 6:4.

Poklidný zápas plný chyb na úvod sezóny tedy přinesl tři body Jihlavě a Okříšky už se tak upínají k domácímu zápasu příští sobotu v 15 hodin proti Eagles Brno.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6