2. liga

Jsme připraveni bojovat o vyšší příčky, hlásí Martin Šplíchal

Eagles Brno zažilo loni premiéru ve 2. lize RSHb Morava Jih. Tým složený z mladých dospívajících hráčů a zkušených matadorů v loňské sezóně, hlavně v jarní části, předváděl velmi atraktivní výkony, Podaří se Eagles loňské výsledky ještě vylepšit?

Na dveře klepe nový hokejbalový ročník, jak se na něj těšíš?

Na start nové sezóny se těším vždy, jede se od začátku, takže to bývá vždy super, hlavně po té dlouhé prázdninové pauze, myslím, že můžu mluvit za všechny, že se na hřiště už každý těší.

Loňská sezóna proběhla bez výrazných obtíží. Jak ji hodnotíš z osobního a jak z týmového hlediska?

Z osobního hlediska jsem rád, že to proběhlo tak, jak mělo, že se nemusely nějak výrazně řešit odložené zápasy, i když myslím, že mi jeden měli (smích). Za druhé jsem rád, že nebyl problém s rozhodčími, kdy se stávalo, že se muselo vůbec řešit, jestli nějaký dorazí. Takže za mě minula sezóna povedená, co se týče nějakých organizačních věci a co se týče týmu, v letošní sezóně musíme přidat, a myslím, že jsme na to připraveni bojovat o vyšší příčky.

V letošní sezóně budeme hrát s 8 týmy. Na jakého soupeře se nejvíc těšíš a na naopak je tým, se kterým bys hrát nemusel?

V této lize máme 8 týmů. Na koho se nejvíce těším se úplně říct nedá, baví mě každý zápas a každý soupeř. Na druhou stránku mám rád zápasy s SK Jihlava. Hrají tam super kluci, mají dobrou partu stejně jako my, zápasy jsou vždy fair play, takže na to se asi těším nejvíc. A který tým bych nemusel, jak jsem říkal, baví mě každý zápas, takže takový tým asi není (úsměv).

Jaké jsou týmové ambice pro nadcházející sezónu?

Ambice no asi jako každého týmu hrát ty nejvyšší příčky tabulky. Loňské sezony pro nás byly těžké, jelikož se náš tým nějakým způsobem stmeloval, ale letos věřím, že bychom mohli zabojovat a ukázat, že i my v týmu máme sílu.

Máme za sebou polovinu srpna. Započala již příprava na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Nám příprava začala na začátku srpna, kdy jsme poprvé vyšli na hřiště a začali trénovat jak fyzičku, tak i nějaké herní situace. Absolvovali jsme jeden turnaj ve Skalici, který se nepovedl úplně podle představ, ale byli jsme tam jako tým, a myslím si, že jako příprava super. Tréninky máme dvakrát týdně, není to moc, ale věřím, že to postačí. Většina hráčů hraje i BHL (Brněnskou hokejbalovou ligu), takže i to se dá počítat jako příprava. My v Brně to máme přes prázdniny těžší, jelikož hřiště máme v areálu Základní školy Kamínky, která je přes prázdniny zavřená. Takže někteří hráči se připravovali individuálně celé prázdniny. Ale jak jsem řekl, od začátku srpna trénujeme naplno. Věřím, že budeme do sezony připraveni.

Prozraď nám změny v hráčském kádru. Jaké očekáváte příchody a i případně odchody?

Změn v kádru moc nenastane, na konci minulé sezony jsme měli jeden příchod, a to od HBK Bulldogs Brno kamaráda a výborného obránce Štěpána Muchu. V letošní sezóně nějaké další příchody, uvidíme je lepší se nechat překvapit. Co se týče nějakých odchodů, nejsou to úplně odchody, ale pár našich juniorů, kteří s námi hrají. Tak budou nyní preferovat extraligu juniorů, a to v HBK Bulldogs Brno, ale doufám, a jsem přesvědčen, že budou nadále vypomáhat i nám ve 2. lize (úsměv).

Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže?

Celkového vítěze to je těžké říci takhle na začátku sezony, všechny týmu jsou kvalitní, takže každý má šanci zvednout nad hlavu pohár. Můj tip jsme samozřejmě my jakožto Eagles Brno (smích), ale můj osobní favorit je SK Jihlava.

V loňské sezóně opanoval Honza Střecha tabulku produktivity celé soutěže. Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části v nadcházející sezóně?

Honzík střecha je výborný hráč je to střelec ale taky tvůrci hry! Opět si myslím, že pokud bude dále za SK nastupovat, bude to zase on, kdo to ovládne.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6