2. liga

2.kolo patřilo klubům z jihu Moravy a Okříškám

Kromě odloženého zápasu v Bratislavě se během tohoto víkendu odehrálo 2.kolo 2.ligy. Vítězství si připsaly Sudoměřice, Hodonín a Okříšky.

JVSK SLZA Okříšky x Eagles Brno 7:2 (0:0, 7:2,0:0)

Start víkendu byl v Okříškách tentokrát ve znamení druhého kola hokejbalové 2. ligy. Už od 9 ráno se na hřišti za sokolovnou utkala okříšská SLZA s brněnskými Eagles za dohledu rozhodcovské dvojice Ščudla - Procházka.

Již od úvodního buly to byly domácí Okříšky, kdo soupeře zavřel v jeho obranném pásmu, ale řada šancí skončila na dobře chytajícím Charvátovi. Tlak domácích pokračoval dále i v přesilové hře, ale bez gólového efektu, a tak první třetina branku nepřinesla.

S góly se však roztrhl bytel ve druhé třetině. Nejprve poslal Okříšky do vedení Tomáš Sýkora po asistencích Samka a Brychty, jenže pak přišla studená sprcha pro domácí. V průběhu 7 vteřin se hosté dostali z ojedinělých šancí do vedení a byla to SLZA, kdo musel zareagovat na vývoj utkání a začít se víc tlačit do branky. V 21. minutě se dobře zorientovali v předbrankovém prostoru Mejzlík s Fialou a David Fiala využil Mejzlíkovi přihrávku a srovnal stav utkání na 2:2. Od té doby vládlo na hřišti jen jedno mužstvo, domácí SLZA. Ve 23. minutě našel krásnou přihrávkou přes půl hřiště Riedl Marka Mejzlíka a ten kličkou do backhandu poslal Okříšky do vedení. O minutu později utekla v oslabení dvojice Sýkora s Mejzlíkem, kteří si dvakrát vyměnili míček a Sýkora vybídl Marka Mejzlíka znovu ke skórování - 4:2. Ve 27. minutě dokončil Mejzlík hattrick, když využil přihrávek Bednáře a Malého. Stav 5:2 dával tušit, že domácí už si utkání nenechají vzít. To však nic neměnilo na chuti přidat další branky, a tak ještě na konci 27. minuty poslal Brychta míček Fialovi, ten oběhl branku a poslal míček do skrumáže před branku, kde se nejlépe zorientoval Ivan Samek a důrazem navýšil skóre na 6:2. Finální podobu skóre stanovil Tomáš Sýkora po pasu Samka a uzavřel divokou druhou třetinu skórem 7:2.

Třetí třetina se spíše jen dohrávala, i když se hosté více tlačili dopředu a vytvořili si několik šancí. Na stavu utkání se však již nic nezměnilo a Okříšky si připisují první výhru v nové sezóně, když porazily brněnské Eagles 7:2.

JVSK SLZA Okříšky - Eagles Brno 7:2 (0:0, 7:2, 0:0)

Rozhodčí: Ščudla, Procházka.

Branky a asistence Okříšek: 17. Sýkora (Samek, Brychta), 21. Fiala (Mejzlík), 23. Mejzlík (Riedl), 24. Mejzlík (Sýkora), 27. Mejzlík (Bednář, Malý), 27. Samek (Fiala, Brychta), 30. Sýkora (Samek).

V příštím týdnu čeká Okříšky těžký týden, když ve státní svátek, ve čtvrtek 28. září, cestují Okříšky do Hodonína k 1. kolu Českého poháru a následně v neděli 1. října vyráží SLZA za hranice České republiky, a to konkrétně do Skalice, kde se utká se slovenským Zohorem v rámci 3. kola 2. ligy.


SK Sudoměřice x HBC Flyers Jihlava 6:2 (2:2, 3:0, 1:0)

Repríza loňského semifinále přinesla poměrně zajímavý hokejbal, kdy mužem zápasu se stal bezesporu Tomáš Konderla, který si připsal hattrick a 2 asistence.

A byl to právě Konderla, kdo po chybě hostujícího Kourka otevřel střelou z mezikruží skóre utkání. Za 4 minuty dokázal srovnat hostující Rezek, kterému ideálně přihrál Jobák a domácí gólman Kučera Rezkovu bombu nechytil. Vyrovnaný stav vydržel pouze 13 sekund, kdy domácí Kovalovský zvýšil na 2:1. Těsně před odchodem do šaten se nejlépe zorientoval před brankou domácích Schrek a ve skrumáži vyrovnal na 2:2.

Ve druhé třetině to byli domácí, kdo převzal otěže utkání. Ve 24. minutě ranou od modré poslal nováček sudoměřické sestavy Denis Danihel Sudky do vedení 3:2. Navýšení na 4:2 zařídil po snové kombinaci Poláka a Pokoviče právě Konderla. Na 5:2 upravil před odchodem do šaten Rado Pokovič.

3.třetina již přinesla spíše zajištěný hokejbal, kdy hosté dopláceli na nedostatek fyzické kondice. Jediným střelcem byl ve 35. minutě znovu Konderla, který si tímto gólem zapsal do osobních statistik tohoto zápasu 3+2. Vývoj utkání může demonstrovat také počet střel v poměru 30:14 pro domácí celek.


SK Jihlava x HBC Hodonín 3:8 (1:2, 1:1, 1:5)

Nedělní slunečné dopoledne přineslo po přesvědčivém výkonu Hodonína historicky nejvyšší prohru Jihlavy na domácí půdě a hattrick hostujícího Hübla.

Úvodní desetiminutovka utkání přinesla bojovný hokejbal, který přinesl šance na obou stranách, nicméně jak domácí Gruss, tak i hostující Pomajbík předvedli jisté zákroky. První trefu utkání obstaral domácí obránce Jan Blaško, který potrestal vyloučení hostujícího hráče Tótha a pumelicí od modré čáry propálil bezmocného Pomajbíka. Vyrovnání hostí na sebe nenechalo dlouho čekat, kdy právě provinivší se Tóth vyrovnal za minutu na 1:1. Hosté dokázali ještě před odchodem do šatny obrátit stav utkání, kdy se prosadil obránce Hübl.

Druhé dějství přineslo vyrovnaný hokejbal, kde územní převahu si dokázal vytvořit Hodonín. Ve 25.minutě se vrátil po trestu Helešic a zapsal se hned gólem z mezikruží. 10 sekund před koncem využili Střecha a Bohatý propadnutí v obraně hostí brejkem dva na nula a druhý jmenovaný zasunul míček za Pomajbíkova záda. Do šatny se tak odcházelo za stavu 2:3 pro hosty.

Třetí třetina patřila Hodonínu. Postupně se prosadili Rapant, junioři Slezák, Švec a hattrick dvěma góly dokonal Tomáš Hübl. 32 vteřin před koncem ještě z úniku vsítil gól po asistencích Blaška a Apeltauera Jan Střecha. Hodonín si tak připsal další cenné vítězství a v tabulce tak se 6 body pouze o skóre okupuje 2. místo za Sudoměřicemi.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6