2. liga

Sudoměřice s Hodonínem neporaženy, jihlavské derby pro Flyers a Okříšky loupily ve Skalici

Během uplynulého víkendu se nám za krásného počasí odehrály všechny duely 3.kola, které nám přinesly vyrovnané zápasy plné bojů a emocí.

HBK BULLDOGS BRNO B x SK SUDOMĚŘICE 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Slunečné počasí doprovodilo úvodní buly mezi rezervou brněnských Bulldogs a Sudoměřicemi, kdy více radosti ze hry a více gólů předvedl sudoměřický tým.

První třetina přinesla vyrovnaný hokejbal, kdy se hra přelévala z jednoho útočného pásma do druhého. Střelecký účet dne otevřel Rado Pokovič za asistence Tomáše Pokoviče a Miro Poláka. Kromě nastřelených tyček na obou stranách se nic významného nestalo.

Druhá třetina patřila spíše hostujícímu celku, který v devíti hráčích přehrával zkušenostmi a přímočarým hokejbalem brněnské. Ve 24. minutě se ozval nejlepší střelec Sudoměřic Konderla, když prudkou střelou překonal domácího Alexu. Hostující Ján Samek ze své klece lovil poprvé míček ve 28.minutě, kdy jej po asistenci Kuntoše propálil Fišar. Na poslední tři minuty domácí převzali poprvé otěže utkání do vlastních rukou, nicméně 2.přestávka jim zabránila ve vytrvalejším tlaku.

Ve třetím dějství se hrál opatrný a vyrovnaný hokejbal, který na druhou stranu nebyl chudý na góly, byť se na ně muselo čekat až do 41.minuty, kdy se po krásné kombinaci po ose Dufek, Danielik prosadil v přesilové hře kapitán hostí Tomáš Pokovič. Přesně minutu poté se svojí dělovou střelou prosadil také sudoměřický Danihel a bylo vymalováno. Domácí však nesložily zbraně a vybojovali si přesilovou hru, kterou v čase 44:07 využil přesnou střelou Šidla, asistence Fišar a Protiva. Domácím gól vlil do žil novou krev, ale i přes následný tlak si Sudoměřice první venkovní vítězství pohlídaly.


HBK Roconaba Zohor x JVSK SLZA Okříšky 5:6 (2:2, 2:2,1:2)

Po extraligovém utkání se na skalickém plastu odehrálo utkání 2.ligy mezi Zohorem a Okříšky, které přineslo náramnou podívanou.

Zápas začal pro Okříšky výborně, když Jan Přibyl po nahrávce Samka od modré čáry vymetl přesně šibenici domácí branky a Okříšky šly do vedení. Ještě lépe bylo v 7. minutě, když se na brankovišti prosadil po nahrávkách Fialy a Mejzlíka důrazný Ivan Samek. Série chyb ale stála Okříšky vedení a Pojer musel dvakrát lovit míček ze své branky.

Ve druhé třetině chybovala obrana domácích a Marek Mejzlík poslal Okříšky po samostatném úniku znovu do vedení. Řada chyb na obou stranách však stála Okříšky znovu vedení a stav 4:3 neznačil nic dobrého. Naštěstí však Okříšky chvíli před druhou přestávkou vyrovnaly, když se po pasech Benáčka a Fialy prosadil znovu Marek Mejzlík.

Bláznivý zápas pokračoval ve třetí třetině dál, a domácí šli znovu do vedení, tentokrát 5:4. Nakonec to byla SLZA, kdo převrátil vítězství na svoji stranu. Nejprve Marek Mejzlík srovnal hattrickem na 5:5 po asistencích Riedla a Hanzla. Konečné slovo si pak vzal David Fiala. Ten využil nahrávek Mejzlíka a Přibyla a přesnou střelou k tyči z velké dálky stanovil konečný stav na 6:5. Dobrou práci odvedla před brankou i clonící dvojice Dočekal s Riedlem. Závěr utkání obranná čtveřice Gric, Brychta, Hanzl a Benáček s Pojerem v brance zvládla a Okříšky si odváží ze Slovenska tři body do tabulky.


HBC Hodonín x Eagles Brno 6:2 (1:0,3:1,2:1)

Úderem nedělní šestnácté hodiny bylo vhozeno úvodní buly pohledného zápasu mezi zkušeným Hodonínem a dravým Brnem.

Úvodní třetina ze startu přinesla vyrovnaný hokejbal, který přinesl pár nebezpečných střel na obou stranách. Skóre zápasu otevřel domácí junior Dominik Švec, když po asistenci Mohyly prostřelil hostujícího Charváta. Z gólových příležitostí se mohli ještě radovat domácí, nicméně Charvát důležitými zákroky podržel hosty.

Ve druhé třetině to naopak byli hosté, kteří převzali iniciativu do vlastních rukou a zásluhou Adama Máčala vyrovnali skóre utkání. To však nevydrželo dlouho, protože domácí Randis po asistencích Šupy a Zetochy střelou z pravého kruhu vrátil vedení na domácí stranu. Ve 26.minutě zaúřadoval kapitán domácích Rapant, který z prostoru od modré čáry skóroval a potrestal tak vyloučení hostujícího Nemeškala. A aby toho pro hosty nebylo málo, při konci třetiny a při cestě do kabin, se nejlépe před brankou zorientoval Lukáš Hlavačka, doklepl míček do poloodkryté klece a zvýšil tak skóre na 4:1.

Úvod třetí třetiny vyšel opět lépe hostům, kdy z úniku snížil na 4:2 brněnský junior Šotlík. Eagles tlačili, ale byly to právě jejich přesilovky, které je poslaly do kolen. Nejprve na 5:2 zvýšil po správném forčekingu a chybě hostující obrany Navrátil. Hostům jako by se rozpadl celý zápas jak domeček z karet a také jejich další přesilovka skončila fiaskem, když junior Šupa přechytračil ve 40. minutě Charváta a upravil stav utkání na finálních 6:2. Domácí tak zaslouženě vyhráli a za zmínku stojí také sympatický výkon teprve patnáctiletého brankáře domácích Matyáše Fichny, který pochytal 24 z 26 střel hostů a po zásluze si tak s úspěšností zákroků přes 92 % odnesl primát nejlepšího hráče domácích.


HBC Flyers Jihlava x SK Jihlava 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

Proslulé jihlavské derby odstartovalo nedělní 11. hodinou a že se bylo nač dívat, kdy se utkání zúčastnilo na sedm desítek diváků.

Úvodní perioda započala lépe pro domácí Flyers, kdy hned v čase 1:56 vsítil gól Havel za asistence Pěšky. Ještě veseleji bylo pro Flyers o minutu později, kdy míček po ose Smutný, Jobák a Pospíchal skončil za Čárovými zády zásluhou posledně jmenovaného. Kromě vyrovaného a lehce opatrného hokejbalu již první třetina více nenabídla.

Stejně jako v první třetině, byli to domácí Flyers, kteří v úvodu druhé třetiny opět zabrali a zásluhou Porta s Havlíčkem svítil stav utkání v čase 17:15 již 4:0 pro Letce. Opaření SK, kteří letos procházejí znatelnou generační obměnou, se vzpamatovali v čase 26:00, kdy po asistenci Hlavatého a Růžičky skóroval v přesilové hře od modré Harasim. Více zajímavého již 2. třetina nepřinesla.

Začátek třetího dějství přinesl opět nápor domácích a gól v síti Čáry, který skóroval za asistence Kourka a Pometla Vláďa Port svým již druhým gólem v utkání. Hostující SK však nesložilo zbraně, když v čase 33:25 využil přesilovku a zasunul míček za Milfajtova záda Střecha, asistence Vávrů a Harasim. O 150 vteřin bylo na lavičce SK ještě veseleji, když Pepa Ileček za přispěním Štěpy Bohatého snižoval na 5:3. SK bylo na koni, tlačilo, ale 2 zbytečná vyloučení Vávrů a Střechy je připravilo o soustavnější tlak. Letci si tak již konec zápasu pohlídali a zaslouženě si tak odnesli 3 body do tabulky. O převaze domácích letců také hovoří statistika střel, kdy přestříleli SK v poměru 31:26.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6