2. liga

Nejdůležitější byl můj první gól, šli jsme do vedení, od té doby jsme měli vetší klid na holi, říká Marek Mejzlík

O minulém víkendu první body vybojovaly Okříšky. Pomohl jim k tomu Marek Mejzlík, který se blýskl hattrickem a na jeden gól nahrával. Poté se ještě objevil v utkání v dresu Kert Parku, který posílil před letošní sezónou. Hokejbalový útočník se nejen o tom rozpovídal více.

Ve všech třetinách jsme měli herní převahu, bylo nás plné hřiště

Marku, v sobotu jsi nastoupil do dvou zápasů. Nejprve jsi odehrál první utkání v letošní sezóně za Okříšky, poté ses představil v dresu Kert Parku. Jak náročný to byl víkend?

První zápas za Okříšky byl po fyzické stránce úplně v pohodě, za to odpolední zápas za Kert Park proti Hostivaři byl fyzicky náročný až až a k tomu s hořkým koncem pro nás.

Ve druhé lize jste s Okříškami vyhráli 7:2. Ke třem bodům jsi týmu pomohl hattrickem a asistencí. Jaká gólová situace byla podle tebe nejdůležitější?

Řekl bych, že nejdůležitější byl můj první gól po krásné nahrávce Tomáše Riedla a šli jsme do vedení, od té doby jsme měli vetší klid na holi.

Všechny branky padly ve druhé třetině, v ostatních se neujala ani jedna střela. V čem se prostředí část lišila?

Ve všech třetinách jsme měli herní převahu, bylo nás plné hřiště, takže to, že nepadl gól v první a ve třetí třetině, beru spíš jako naši nemohoucnost a někdy až moc přehráváme akce a hrajeme si na profesory.

Pro mě je jen dobře, že se od takových hráčů můžu něco přiučit

Odpoledne ses pak objevil v Kert Parku, kam máš vyřízené střídavé starty. Šestinásobného mistra naší nejvyšší hokejbalové soutěže jsi posílil před sezónou. Co Tě do tohoto týmu přivedlo?

Do Kert Parku mě přivedl Richard Peschout, se kterým jsem hrál v mládežnických kategorií, pak jsem se spojil s panem trenérem Kunou a domluvili jsme se, že přijedu na zkušenou a vyšlo to.

V minulé sezóně jsi v CROOSSDOCK Extralize hrál za Hradec Králové, kterého jste s Kert Parkem ve čtvrtek porazili 8:1. Ty jsi vsítil vítězný gól. Bylo to pro tebe specifické utkání?

Zápas v Hradci Králové pro mě byl specifický tím, že to byl právě Hradec, který mi dal loni příležitost hrát Extraligu a jsem jim za to vděčný. Znám tam všechny kluky, takže to, že jsem dal vítězný gól, mě trošku mrzí, ale je to sport.

Další extraligové zkušenosti nyní sbíráš v Kert Parku, kde ses do statistik zapsal hned ve druhém utkání. Naplnila se zatím tvá očekávání, se kterými jsi do pražského týmu šel?

Kert Park je neuvěřitelně silný tým, každý hráč je výborný a pro mě je jen dobře, že se od takových hráčů můžu něco přiučit. V kabině panuje dobrá atmosféra a parta je výborná. Já se budu snažit pomáhat body, jak to půjde, ale nejdůležitější jsou týmové výhry.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6