2. liga

Flyers nadělovali v Brně, Sudoměřice deklasovaly Zohor a Hodonín ve šlágru kola porazil Okříšky

4.kolo přineslo gólové hody, když hned ve 3 zápasech padlo 36 branek! Byť výkon Sudoměřic s Flyers byl rozdílem třídy, v Okříškách se bojovalo do poslední minuty.

Eagles Brno x Eagles Brno 1:9 (0:3, 0:3, 1:3)

Při takřka ideálním počasí se v sobotní poledne rozhořel souboj mezi Letci a Orly. Zápas se vměstnal mezi ligu starších žáků a děti se měly na co koukat.

V úvodu první třetiny se po vyloučení Kourka a Mlejnka dostává Eagles do přesilovky 5 na 3, kterou Letci zároveň využívají ve svůj prospěch a zásluhou bojovného výkonu Pospíchala, který zakončil mezi nohy Charváta, se ujímají vedení 0:1. O přesné dvě minuty později využívají hosté přesilovku zásluhou Jobáka, když z úrovně mezikruží, díky asistencím Pospíchala a Homoly, zvyšuje na 0:2. Ve 13. minutě si připsal gól také Štěpán Brázda, který se nejlépe zorientoval u branky domácích a doklepnutím zvýšil na 0:3.

První polovina 2.třetiny přinesla nejvyrovnanější pasáž celého zápasu, kdy se hra dokázala přelévat ze strany na stranu a pokusy domácích z hole Šplíchala, Ohainky nebo Šmardy mladšího nebyly marné, leč jistý Drštička podržel hosty. Postupně ve 27., 29. a 30. minutě zásluhou Pospíchala, Schreka a Mlejnka si hosté zajistili komfortní vedení 0:6 a pohodovou 2. přestávku.

Třetí perioda přinesla v utkání nejvíce branek. Hattrick uzavřel hostující Pospíchal střelou z mezikruží v čase 36:57, asistence Jobák a Tobias. Ve 39. minutě se prosadila nerozlučná dvojka Jobák a Brázda, kdy na 0:8 zvyšoval prvně jmenovaný. V čase 40:40 zvýšil s přispěním Pospíchala a Tobiase Mlejnek. Domácí díky Michalu Kyclovi zapsali čestný gól a korigovali tak stav utkání na konečných 1:9.

Celý zápas měli Letci pod kontrolou a díky skvělému výkonu Ladislava Pospíchala, který si připsal 5 kanadských bodů za hattrick a 2 asistence, tak navazují na domácí vítězství s SK Jihlava.


JVSK SLZA Okříšky x HBC Hodonín 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Hokejbalisté Hodonína dnes v Okříškach předvedli svou kvalitu a odváží si zaslouženou výhru 1:5.

Pod dozorem zkušené rozhodcovské dvojice Prudík - Ščudla začali utkání lépe hosté, když dvěma brankami v první třetině šli do vedení 0:2. V Okříškách se hrál rychlý běhavý hokejbal se šancemi na obou stranách. Oba týmy si vyzkoušely i přesilové hry, ale bez úspěchu. Hosté dokonce po faulu jeli i trestné střílení, se kterým si však domácí Pojer poradil. Gól přinesl až konec druhé třetiny, když šli domácí po vyloučeních pouze do 3 hráčů a Hodonín dvojnásobnou přesilovku využil. Stav 0:3 po dvou třetinách nebyl pro domácí příliš optimistický, a hůř bylo ještě v 37. minutě, když šel Hodonín do vedení 0:4. Jiskřičku naděje dal domácím Tomáš Riedl, když po Fialově vyhraném vhazování trefil z půlky hřiště přesně a snížil na 1:4. Hosté ale nepřipustili komplikace, zvýšili na konečných 1:5 a z Okříšek si odváží zasloužené tři body.

Příští týden cestují Okříšky do Sudoměřic.


SK Sudoměřice x HBK Roconaba Zohor 19:1 (8:0, 5:1, 6:0)

Nedělní odpoledne patřilo v Sudoměřicích hokejbalu. Zohor zavítal na půdu úřadujícího vicemistra a odjel bez bodů.

Celý zápas patřil Sudoměřicím, když hned v první třetině padlo 8 branek do klece hostujícího Prieložného. Už v daný okamžik bylo vymalováno. Druhá a třetí třetina nabídla stejný hokejbal jako třetina první, Sudoměřice na míčku a marné snahy Zohoru více než jedenkrát překonat domácího Kučeru.

Za zmínku stojí nadpozemský bodový zápis domácího kapitána Tomáše Pokoviče, který si připsal 10 kanadských bodů, když vstřelil 5 branek a na stejný počet branek také přihrál. Klobouk dolů.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6