2. liga

Brněnské derby pro Eagles, Sudoměřice stále bez porážky, Flyers přehráli Hodonín a obhájce titulu v krizi

Během prosluněného víkendu se odehrálo 5.kolo 2.ligy RSHb Morava Jih. Utkání přinesla zajímavou podívanou, kdy o krásné akce a radost ze hry nebyla nouze.

HBK Bulldogs Brno B x Eagles Brno 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Úvodní třetina duelu přinesla územní i střeleckou převahu Eagles. A byli to právě Orli, kteří otevřeli skóre utkání. V 5.minutě se po asistenci Navrátila prosadil Damián Sova, 0:1. O 5 minut později bylo vyrovnáno, když po asistenci Sáňka prostřelil hostujícího Charváta Šidla. Eagles měli jasně územně navrch. Jak fyzicky, tak i herní.

Druhá třetina gól nepřinesla, nicméně byla o jednom muži. Lukáš Alexa z Bulldogs pochytal všechny nebezpečné střely Eagles a udržoval Bulldogs ve hře.

Třetí třetina byla plná zajímavých zvratů. Nejprve šli na startu 3.třetiny Bulldoci do vedení zásluhou druhého gólů kapitána Šidly, který opět po asistenci Sáňky a Svobody otočil skóre na 2:1 pro domácí. Eagles bušili a bušili, nicméně jistý Alexa držel Bulldogs. Svoji herní převahu využili Orli v čase 40:49, kdy se prosadil věkem teprve prvním rokem dorostenec Jakub Havlásek. A obrat Eagles dokonal o 2 minuty později David Ohainka, který po nahrávce otočil skóre na 2:3, což se už do konce utkání nezměnilo.

Nutno podotknout, že Eagles měli po celý zápas převahu, což potvrzuje taky jasný počet střel 18 ku 34. Eagles jsou tak podzimními druholigovými vládci Brna.


SK SUDOMĚŘICE x JVSK SLZA OKŘÍŠKY 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)

Pouze s deseti statečnými hráči do pole a Pojerem v brance vyrazily Okříšky na dalekou cestu do Sudoměřic. Zde je čekal první tým tabulky s famózním skóre.

Již úvod utkání však dával tušit, že dnes to nebude pro domácí lehká práce. Hned v prvním střídání Fiala vyzkoušel střelou domácího Kučeru a střela z dálky skončila na břevně. Domácí měli v první třetině více ze hry, ale všechny vyloženě šance pochytal výborný Pojer v dresu SLZY. A tak se radovali jako první hosté. Dočekal skvělé vybojoval míček v rohu hřiště, poslal jej před branku a tam se už důrazem prosadil David Fiala a poslal Okříšky do vedení.

Druhá třetina probíhala podobně, domácí byli lepším týmem, ale Okříšky dobře bránily. Bohužel pro Okříšky se v půlce zápasu domácí dvakrát prosadili zásluhou Pokoviče a Konderly během chvíle a do třetí třetiny se šlo za stavu 2:1.

Zápas rozhodl začátek třetí třetiny. Tři rychlé góly v síti hostů z holí Konderly, Kovalovského a Janíka na začátku třetí třetiny však rozhodly o osudu utkání. Tečku za utkáním a konečným skóre udělal Michal Dočekal, který využil nahrávek Benáčka a Fialy a prudkou střelou stanovil výsledek na konečných 5:2. Celé utkání mělo rychlý spád a všem přihlížejícím se musel určitě líbit.


HBC FLYERS JIHLAVA x HBC HODONÍN 5:3 (0:2, 4:0, 1:1)

Hned od prvních minut byla vidět na hřišti tvrdá hra. Ve 4.minutě se prosazuje po asistenci Hrušky kapitán Hodonína Rapant. Celá první třetina předvedla vyrovnaný hokejbal. Gól na 0:2 pro Hodonín přidává v 15. minutě junior Dominik Švec, asistence Enkršperg.

Druhá třetina byl osudná celému utkání. V čase 18:57 obdržel po dvouminutovém trestu další trest Nikolas Randis, tentokrát za vražení na hrazení. Tento pětiminutový trest využili domácí ve svůj prospěch nad míru, kdy dokázali během tohoto trestu vsítit hned 4 góly. Na 1:2 snížil veterán domácích Smutný. V čase 21:17 vyrovnal Mlejnek na 2:2. Během následující minuty dokázali domácí ještě vsítit další 2 góly z holí Jobáka a Rezka, stav utkání 4:2. Po ukončení vyššího trestu hostů se karta obrátila a vinou Mlejnka si zahráli hosté také pětiminutovou přesilovku. Tu ale do konce 2. třetiny nevyužili.

Na startu třetí třetiny a na konci pětiminutového trestu se prosazuje podruhé v zápase Švec za asistencí Navrátila a Helešice. Utkání plné osobních soubojů a hezkého hokejbalu vygradovalo právě třetí třetinou. K vidění byl pohledný hokejbal, kdy v 41. minutě zvýšil na 5:2 domácí obránce Port. Do konce utkání se již nic významného nestalo a Hodonín tak utrpěl první porážku v sezóně.


HBK ROCONABA ZOHOR x SK JIHLAVA 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Nedělní 11. hodinou odstartovalo v Bratislavě utkání ze středu tabulky, Zohor přivítal SK Jihlava. Úvodní třetina vyšla lépe domácím, kdy se po necelých 9 minutách prosadil po asistenci Baďury Denis Závadský.

Druhá třetina přinesla zajímavý hokejbal, ze kterého měli více navrch hosté, nicméně byli to právě domácí, kteří ve 22.minutě zásluhou Andreje Švece odskočili Jihlavě na 2:0. Snížení Jihlavy na sebe ale nenechalo dlouho čekat, když v čase 28:57 snížil na 2:1 po asistenci Hrbáče Josef Ileček.

Do třetí třetiny vlétli hosté s trestem Doubka, oslabení ustáli a naopak se jim naskytla možnost srovnat, kdy dokonce 40 vteřin hráli v početní výhodě 5 na 3. Jihlava tuto možnost nevyužila, nicméně se nevzdala a dál bušila a dobývala Mendlovu klec. I přes extrémní nápor SK, kteří sahali po vyrovnání, se prosadili domácí, když v čase 44:33 do odkryté klece zvýšil na 3:1 Jakub Slezák. Byť byla během zápasu téměř dvojnásobná střelecká převaha Jihlavy, domácí Mendl branku uzamkl a také díky němu si tak domácí tým připisuje 3 důležité body do tabulky.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6