2. liga

Letci deklasovali Okříšky, Sudoměřice poprvé poraženy, Hodonín přehrál Bulldogs a vítězné drama pro Zohor

Svým 6. kolem pokračovala druholigová soutěž na jihu Moravy. Přinesla očekávané i neočekávané výsledky, které zamotaly tabulkou.

HBC FLYERS JIHLAVA x JVSK SLZA OKŘÍŠKY 11:1 (4:0, 4:1, 3:0)

Čtvrtou výhru v řadě si dokázali připsat jihlavští Flyers, když v rámci šestého kola doslova rozstříleli okříšskou SLZU.

Hned úvodní třetina, během které Letci zaznamenali čtyři branky z holí Zeleného, Gregora, Pospíchala a Smutného, ukázala jakým směrem se utkání bude ubírat.

Stejnou porci branek si domácí pro svého soupeře přichystali i ve druhé části, kde se postupně prosadili dvakrát Pospíchal, Havlíček a Pometlo. Čestný gól vstřelil za Okříšky Ivan Malý, asistence Dočekal a Sýkora.

V závěrečné třetině pak třemi brankami z holí Gregora a Jobáka stanovili domácí konečné skóre na 11:1.

Největší měrou se na výhře podílela první útočná formace Letců, která zaznamenala hned 18 kanadských bodů.


HBC HODONÍN x HBK BULLDOGS BRNO B 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)

Úvodní třetina utkání přinesla vyrovnanou partii, ze které nejvíce těžili hosté, když byl v čase 09:21 vyloučen hostující Patrik Řehulka za faul vysokou holí, kdy se následně ukázal tento faul jako jediný v zápase. V čase 9:48 se dokázal od modré prosadit navrátilec v hodonínské sestavě Michal Tóth, asistence Helešic a Navrátil. O necelé dvě minuty později se nejlépe zorientoval v útočném pásmu Švagerka, který zužitkoval vyhrané buly Mohyly a zvýšil na 2:0. Necelou minutu později ale Bulldogs snížili zásluhou Pavola Vršky, kterému asistoval Hruška.

Ve druhé třetině se nejvíce prosadila dominance Hodonína, který brněnské dokázal přeběhat a přestřílet. Během této třetiny se prosadili domácí Randis a Navrátil. Hodonín tlačil, ale zároveň se hokejbalem bavil. Brněnští urputně bránili, Halouzka v brance zabránil dalším dvěma gólům.

Třetí třetina přinesla nejvyrovnanější hokejbal, alespoň co se týče počtu gólů i v předváděné hře. Nejprve se prosadili hosté v 36. minutě, kdy se dostal do úniku Řehulka a střelou mezi nohy překonal Pomajbíka, stav utkání 4:2. O necelou minutu později byl stav již 5:2, kdy se po asistencích Mohyly a Hlavačky prosadil mladíček Jánoš. Ve 42. minutě hosté opět snížili na dostřel dvou branek, kdy se po krásné kombinaci po ose Řehulka, Šidla, Jelínek prosadil poslední jmenovaný, 5:3.

Na konečných 6:3 z pohledu Hodonína zvyšoval krásnou bombou od modré svým druhým gólem v utkání mladíček Jánoš.


SK JIHLAVA x SK SUDOMĚŘICE 6:2 (2:0, 3:2, 1:0)

V netradiční den i čas hostila Jihlava na svém hřišti suveréna letošní soutěže - Sudoměřice. Šlo tak o reprízu posledního druholigového finále.

Oba týmy nemohly do hry nasadit řadu opor. Na straně SK byli mimo hru například Čára, Pošvic, Střecha i Růžička. Na druhé straně s týmem nepřicestoval Hujsa, Konderla, Mišík a Chovanec.

Přesto se zápat v rámci 6. hracího kola mohl nazvat šlágrem. Proti sobě se postavili poslední dva vítězové soutěže. A zápas to byl nakonec pro oko diváka povedený, neboť v něm padlo osm branek a domácí Jihlava po čtyřech zápasech opět naplno bodovala. V nejlepší možné chvíli připravila svého soka o neporazitelnost a získala na sebevědomí do dalších kol.

V úvodu zápasu domácí diktovali tempo hry. Pozorný Kučera v brance však první nápor odrazil, a tak začaly vystrkovat růžky také hosté. V pohodě chytající Humlíček všechny tvrdé pokusy od modré kryl. Skóre se tak měnilo až v desáté minutě, kdy navrátilec v sestavě Hlavatý našel na zadní tyči číhajícího Ilečka, jenž míček poslal za brankářova záda 1:0! O minutu později si domácí diváci zakřičeli gól znovu. Zmatky v útočném pásmu využil Bohatý, který našel na kruhách Krále a ten vymetl pavučinky hostující svatyně 2:0!

Začátek druhé třetině začal tak, jak domácí nechtěli. Sudoměřice se usadily v útočném pásmu a po sérii střel a dorážek se díky svému důrazu na brankovišti prosadil Pokovič 2:1! Další branku mohli vsítit jeho spoluhráči, jenže Danielik i Kovalovský si vylámali zuby na Humlíčkovi, a tak udeřili opět domácí. Harasim našel před brankou Krále, jeho střelu vytáhl Kučera pouze k dobře postavenému Fejtovi, který už neměl žádný problém poslat míček do sítě 3:1! Za další minutu se ujala pumelice obránce Blaška 4:1! a pro barvy SK to vypadalo hned veseleji. Povedenou dvominutovku završili domácí další brankou, tentokrát z hole Zápotočného 5:1! Ten se prosadil v samostatném úniku, díky dobré práci obránce Zbořila. Hosté skóre korigovali opět z dorážky v samém závěru druhé třetiny, kdy se podruhé v utkání prosadil Pokovič 5:2!

Ve třetí třetině se hrál taktický hokejbal. Jihlava se již nikam nehnala, hosté marně bušili do Humlíčka, což dokládá také konečný počet střel 28 ku 38 pro hostující výběr. Když se zdálo, že diváci již další branky nedočkají, přišla akce dvojice Ščepka - Jiskra, kdy druhý jmenovaný vyplaval před brankáře a střelou zápěstím uzavřel skóre na konečných 6:2!


EAGLES BRNO x HBK ROCONABA ZOHOR 3:4 ss (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

V netradičním nedělním podvečerním čase 17:30 odstartovala první třetina utkání, která nabídla pohledný a vyrovnaný hokejbal. Byli to právě domácí, kteří se dostali do vedení. Ve vlastním oslabení se po krásném pasu od obránce Matýška dostal do úniku Ohainka, který se nemýlil a prostřelil hostujícího náhradního gólmana, hrajícího v jiných zápasech v poli,  Samochina. O 3 minuty později již bylo ale vyrovnáno. Po asistencích Trávníčka a Závadského se prosadil hostující Baďura, domácí gólman Charvát nedosáhl na jeho střelu z mezikruží. Na šaten se tak šlo za rovnovážného stavu.

Na startu druhé třetiny excelovali hosté, kdy se tentokrát prosadil Zavadský, asistence Trávníček a Baďura. Ve 23. minutě bylo ještě na hostující střídačce mnohem veseleji, to když Andrej Švec neodmítl lahůdkový pas od Milana Krebse a zvýšil na 3:1. S takovýmto stavem ale nesouhlasil domácí Václav Nevřivý, který se štěstím po pasu od Kycla prostřelil hostujícího Samochina. Do šaten tak šli mírně šťastnější hosté.

Na startu třetí třetiny však bylo vše opět jinak. Ve 33. minutě využil chyby hostující obrany Šplíchal, který se dostal jako první k odraženému míčku a vyrovnal tak skóre utkání na 3:3. Následujících 16. a půl minuty přinesl nejkrásnější část utkání. Oba dva týmy předváděly sympatický hokejbal a bojovnost byla na hřišti ukázková. Po základní části nerozhodlo o vítězi ani následné prodloužení. V nájezdech byli hosté 100% a připsali si tak bonusový bod navíc.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6