2. liga

Jihomoravské derby pro Hodonín, gólové hody v Brně a demolice v Jihlavě

Úplné sedmé kolo 2. regionální ligy regionu Morava Jih přineslo gólové hody, kdy v průměru padlo v každém zápasu 11 branek. Níže uvádíme nejpodstatnější události sedmého kola.

HBC HODONÍN x SK SUDOMĚŘICE 6:4 (2:0, 0:1, 4:3)

Domácí vlétli do utkání jako uragán, když hned v úvodní minutě rozvlnil síť za gólmanem Sudoměřic domácí Jakub Navrátil, asistence Dominik Švec. Do konce třetiny se ještě stav utkání změnil, když domácí dokázali potrestat dvouminutový trest Denise Danihela zásluhou útočníka Jana Švagerky, kterému nabili na mezikruží Zetocha a Helešic.

Druhá perioda nabídla o poznání vyrovnanější hokejbal, když hned hosté minutu po úvodním buly snížili zásluhou Štěpána Dufka. Obraz hry byl poměrně vyrovnaný a hodonínský plast se tak těšil tvrdé, ale férové hře obou týmů. Třetí třetina již nabídla jinou hru.

Hnedle úvod třetí třetiny přinesl vyrovnání. V čase 31:46 se dělovkou dokázal prosadit Denis Danihel, asistence Kovalovský a Tom Pokovič. Hra byla rychlá a dávala tušit, že se rozhodne ještě v běžné hrací době. V 39. minutě již hosté byli veselejší, když přidali po tlaku 2 góly zásluhou Dufka a Rada Pokoviče. Kdo by si myslel, že je hotový zápas, šeredně by se mýlil. Hodonín nechtěl domácí půdu nechat Sudoměřicím a zařadil přímo na vyšší rychlostní stupeň. V čase 39:29 se prosadil obránce Crlík, asistence Helešic. Vyrovnat dokázal hned v čase 41:25 junior Šenfeldr, kterému přihrávali Crlík a Jánoš. K obratu ve skóre zavelel lodivod domácích Helešic, který využil pobídek obránců Švagerky a Zetochy a propálil hostující Kučeru. Byť po velkém boji, ale stejně ještě v čase 44:58 potvrdil domácím vítězství Jakub Navrátil.


HBK BULLDOGS BRNO B x JVSK SLZA OKŘÍŠKY 9:1 (5:0, 2:1, 2:0)

Úvod zápasu zcela patřil brněnským, když hned od 3. minuty započali brankostroj. První trefu v utkání dokázal vsítit střelou od modré Protiva, asistence Šidla. Po faulu Jana Přibyla, který se v rohu provinil naražením zezadu, se dokázal v následné přesilovce prosadit pumelicí od modré Kuntoš, kterému darovali přihrávky Emmer a Protiva. V čase 09:17 již bylo utkání 3:0, kdy posila z A týmu brněnských Bulldogs Emmer nekompromisně z mezikruží vymetl všechny pavučiny a vyhnal hostujícího brankáře Musila z klece. V čase 11:15 překvapil okříšského Pojera přesnou střelou k tyčce od poloviny hřiště Šír, 4:0. O půl minuty později svítil stav utkání na tabuli již 5:0, kdy se prosadil domácí Šidla, asistence Jelínek a Šír. Ač se Okříšky snažily sebevíc, všude byli o dva kroky později a první třetina jim zcela nevyšla.

Hned v úvodu druhé periody zvýšil na 6:0 domácí Šír za asistence Protivy. V čase 25:33 bylo na hřišti ještě veseleji, protože se prosadil Jelínek a zvýšil tak na hrozivých 7:0. O 2 minuty později ale vsítili gól hosté. Po krásné kombinace po ose Doležal, Přibyl a Malý se prosadil dorážkou posledně jmenovaný. Gól vliv hostům do žil nový elán, kdy najednou začali více běhat, hrát důrazně, což nevonělo moc domácím, každopádně s koncem druhé periody svítil stav utkání v poměru 7:1.

Třetí třetina přinesla již o mnohem mnohem více vyrovnaný hokejbal, kdy dokonce hosté měli díky častým a nesmyslným vyloučením domácích více ze hry. Byli to však domácí, kdo byli produktivní. Ve 35. minutě si připsal již svůj 4. bod v utkání Emmer, který utekl po straně a střelou z mezi kruhy pod vyrážečku Pojera zvýšil na 8:1. Ve 39. minutě domácí ještě upravil na konečných 9:1 Jelínek. Hosté měli ještě několik příležitostí, všechny však ztroskotaly na jistě chytajícím gólmanovi domácích Alexovi. Domácí si tak v posilněné sestavě připsali první vítězství a první 3 body do tabulky.


EAGLES BRNO x SK JIHLAVA 7:9 (2:2, 2:4, 3:3)

Duel o lepší postavení ve středu tabulky přinesl krásné utkání plné gólů a faulů. V úvodu první periody vletěli domácí Orli na hostující Ježky zcela bez bázně a bez hany, hned v čase 01:08 byli domácí ve vedení 2:0, kdy se prosadil prvně Patrik Navrátil a následně Michal Kycl. Hosté si však nenechali vzít chuť ze hry a hned v 5. minutě snížili střelou z mezikruží z hole Richarda Peschouta. Do konce první třetiny dokázali hosté ještě vyrovnat, když Zápotočný stál ve správnou chvíli na správném místě a dorážkou nedal domácímu Charvátovi šanci.

Druhá třetina přinesla vyrovnanou podívanou, ze které však měli více hosté. V čase 17:31 již byl stav 2:4 z pohledu hostů, kdy se prosadil kapitán Střecha a Bohatý. O minutu později snížil dělovkou od modré čáry domácí obránce Foršt. Až na stav 6:3 odskočili hosté díky brankám Zápotočného a Peschouta. V čase 27:47 ještě dokázal snížit podruhé domácí Foršt, a tak se šlo do šaten za stavu 4:6.

Třetí perioda přinesla nejvyrovnanější zápletku, kde měli navrh lehce domácí, nicméně hosté ukázali, jak hrají lonští mistři regionu Morava Jih. Úvod třetiny vyšel tentokrát lépe domácím, kdy Ohainka snižoval na 5:6. Hosté zapli ve správnou chvíli a díky povedeným trefám Mareše, Blaška a Peschouta utekli již na nebezpečných 5:9. Domácí však nesložili zbraně a díky 2. šťastné trefě Ohainky, který využil chyby Grusse a následné kombinace Ohainky a Máčala, kdy správně postavený Ohainka doklepl míček do klece Grusse na konečných 7:9.


HBC FLYERS JIHLAVA x HBK ROCONABA ZOHOR 11:0 (3:0, 3:0, 5:0)

Nedělní 11. hodinou byl odstartován zápas mezi rozjetými Letci a dravými hráči Zohoru. V první třetině měli více ze hry domácí, kdy se hned ve 4. minutě zásluhou Smutného ujali vedení. Do šaten se odcházelo za stavu 3:0, kdy ještě přidali domácí 2 góly do klece Zvěřiny díky Portovi a Lichtenbergovi.

I ve druhé třetině to byli hlavně domácí, kteří udávali tempo hry. Góly z holí Pometla, Zeleného a Volfa tomu byli důkazem. Ač se Zohor snažil sebevíc, na technickou hru Letců těžko hledal recept.

Třetí perioda ukázala, že Letci mohou i letošní sezónu pomýšlet na mety nejvyšší, protože předvedli totální demolici zohorských. Hattrick stihl v dané třetině vstřelit Port, u dalších gólů svítí jmenovka Rezka a Jobáka. O celkové nadvládě Letců hovoří také poměr střel, kdy domácí přestříleli Zohor v poměru 40 ku 17.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6