2. liga

Drama v Zohoru, Sudoměřice v Brně vítězné a obě Jihlavy doma neporažené

Svoji druhou polovinu soutěže odstartoval soutěž 2. ligy regionu Morava Jih. Během víkendu byly k viděni celkem 4 zápasy, kdy přední týmy soutěže potvrdily role favoritů a vybojovaly tak očekávaná vítězství.

HBK ROCONABA ZOHOR x HBC HODONÍN 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Velmi vyrovnané utkání se odehrálo na slovenské půdě mezi Zohorem a Hodonínen, kde celému utkání nechybělo spoustu trestů a přemíra emocí.

Hned v úvodu utkání se trefil asistent kapitána domácích Milan Krebs, kdy Zohor následně střelecky ovládl první periodu.

Ve druhé třetině se již střelecky i herně prosazovali hlavně hosté, kdy se ve 22. minutě střelou od modré prosadil Zetocha a následně o 3 minuty později dokonal obrat junior Žádník.

Třetí perioda přinesla kromě svižného a bojovného hokejbalu také spoustu vyloučení. V čase 39:12 dokázal vyrovnat domácí obránce Komínek, nicméně vyrovnaný stav vydržel pouze 9 vteřin, kdy se následně prosadil další junior Švec a díky tomuto rozhodujícímu gólu také Hodonín přiváží z horké slovenské půdy 3 body.


SK JIHLAVA x HBK BULLDOGS BRNO B 7:4 (0:0, 4:2, 3:2)

Sobotní večerní deštivý duel po poměrně vyrovnaném souboji ovládlo domácí SK. První třetina patřila brankářům, hlavně hostujícímu Alexovi, který za svá záda nepustil žádnou z několika nebezpečných střel domácích.

Druhá perioda už přinesla solidní gólovou nadílku, kdy se za domácí tým dokázal Mareš, Ileček a dvakrát Střecha. Ze strany hostů rozvlnil síť za domácím brankářem Kvášem brněnští Šidla a Svoboda.

Třetí třetina již přinesla herní nadvládu SK, kdy dovršil hattrick Střecha a mezi další domácí střelce se zapsal Král s Fejtem. Za hosty pouze porážku korigovali Šír s Hruškou. SK si tak do tabulky připsalo další výhru a jeho výsledky nabývají progresivní výkonnosti.


HBC FLYERS JIHLAVA x HBK BULLDOGS BRNO B 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Sedmou výhru z osmi utkání připsali na své konto hokejbalisté Flyers. V prosluněném nedělním dopoledni přehráli béčko brněnských Buldoků 4:0. Po vyrovnaném začátku se jako první dokázal prosadit domácí Rezek. Druhou třetinu si rezervoval jihlavský střelec Smutný, který hattrickem posunul skóre až na konečný stav 4:0. Brněnští sehráli střelecky vyrovnanou partii, nicméně v herním pojetí celý zápas dominovali domácí Letci. Druhou nulu v řadě zaznamenal brankář Drštička a udržel tak svůj celek na prvním místě tabulky.


EAGLES BRNO x SK SUDOMĚŘICE 5:8 (1:2, 3:4, 1:2)

Úvodní třetina produkovala pohledný a vyrovnaný hokejbal. Hned v úvodu se prosadil hostující Kovalovský, aby hned v zápětí mohl na 0:2 zvýšit Radoslav Pokovič. Za domácí využil přesilovku střelou z mezikruží tečovanou sudoměřickým obráncem Matýšek.

Druhá perioda přinesla hned 7 gólů a hokejbal na úrovni, kdy se hrálo vždy za rovnovážného stavu nebo o gól. Za hosty se prosadila dvojice Pokovič a Kovalovský, kdy Kovalovský dokázal zkompletovat hattrick. Na domácí straně si připsali po gólu Šmarda a po 2 gólech Ohainka.

Třetí třetina se již nesla v duchu dominance Sudoměřic, kteří brněnské přehrávaly střelecky i gólově. Za domácí využil přesilovku Michal Kycl, za hosty zkompletoval Tomáš Pokovič hattrick a druhý gól v zápase přidal i Radoslav Pokovič. Sudoměřice si tak jasný zápas pohlídaly a stejně jako Jihlava minulý týden bodově vyloupila srdnatě bojující Orly.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6