2. liga

O titul si zahrají Flyers a Sudoměřice

Semifinálové bitvy jsou u konce. Sudoměřice i v dalším zápase přetlačily Okříšky v prodloužení, Flyers pak dvakrát za sebou vyzráli na favorizované SK. Finálová série začíná už zítra!

Semifinálové bitvy jsou u konce. Sudoměřice i v dalším zápase přetlačily Okříšky v prodloužení, Flyers pak dvakrát za sebou vyzráli na favorizované SK. Finálová série začíná už zítra!

Druhé prodloužení pro Sudoměřice

Okříšky si dovezly ze hřiště Sudoměřic dvoubodové manko a pokud chtěly semifinálovou sérii zdramatizovat, musely před vlastním publikem zvítězit. K tomu je dobře nasměrovala využita početní výhoda, která je dostala do hubeného vedení. Sudoměřice v průběhu první části srovnaly, ale domácí zabrali a do závěrečného dějství šli s dvoubrankovým vedením. Hosté však zabrali, smázli dvoubrankové manko a v prodloužení poslal Sudoměřice do finále kapitán Stratil!

JVSK Slza Okříšky – SK Sudoměřice 3:4 p. (1:1, 2:1, 0:1)

Konečný stav série: 0:3.

Branky a nahrávky: 3. Riedl (Malý, Fiala), 24. Ludes (Hort), 25. Mejzlík – 6. Chovanec (Mikula), 28. Mišík (Polák, Kaluža), 34. Konderla (Chovanec, Hujsa), 49. Stratil.

Rozhodčí: Liška, Gráca. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 30:44. Diváci: 35.

Okříšky: Martin (Pojer) – Benáček “C“, Gric, Hort, Vozárik, Zelený – Bednář, Fiala, Fila – Ludes, Malý, Mejzlík – Pysk, Riedl.

Sudoměřice: Kučera – Toman, Stratil “C“, Polák, Petrek, Mišík, Mikula, Konderla – Balát D., Balát T., Blanárik, Chovanec, Danielik – Dufek, Hujsa, Janík – Kaluža.

Městské derby v režii Flyers

Třetí zápas se rozehrával v Jihlavě za nerozhodného stavu 1:1. Blíže k pomyslnému matchballu pak byli od samého začátku hokejbalisté Flyers, kteří na svého soupeře vlítli a už v 16. vteřině vedli. A to že „Letci“ v přesilovkách umí ukázali už o minulém víkendu a potvrdili to o dvě minuty později. Opařený tým SK byl všude jako druhý a start do zápasu se mu rozhodně nevydařil. Přesto „hosté“ ještě do první sirény srovnali skóre zápasu. Vyrovnané druhé dějství přineslo více brankových příležitostí SK, jenže do vedení šli těsně před sirénou po hrubce SK zkušení Letci. Na začátku třetí třetiny už vedli Flyers o dvě branky a díky bezzubému útoku svého soupeře si náskok zkušeně hlídali až do konce. Snížení SK už tak na výsledku nic nezměnilo.

HBC Flyers Jihlava – SK Jihlava 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Jobák (Smutný, Brázda), 3. Kourek (Brázda, Smutný), 28. Pospíchal (Smutný), 33. Jobák (Pospíchal) – 5. Pošvic (Hlavatý T.), 12. Pošvic (Střecha, Hlavatý T.), 41. Střecha (Pošvic).

Rozhodčí: Vokurka, Ščudla. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 29:27. Diváci: 91.

Flyers: Drštička – Benda, Gregor, Havlíček, Homola, Kourek “C“, Zelený – Brázda, Smutný, Jobák – Port, Rezek, Pospíchal – Adam, Lichtenberg.

SK: Ježek (Doubek) – Harasim, Jiskra, Koch, Mareš, Vávrů, Zeman J. – Růžička, Zeman D., Král “C“ – Pošvic, Hlavatý T., Střecha – Fejt, Bohatý, Zápotočný – Trybuček, Koudelka.


Flyers prolomili semifinálové prokletí

Městské derby přilákalo do hlediště téměř stovku diváků, kteří mohli sledovat zlomení semifinálového prokletí ze strany Flyers. Ti po celý nedělní zápas drželi vedení a když na konci druhého dějství svému sokovi odskočili na rozdíl dvou branek, zápas si zkušeně pohlídali. Zaskočený tým SK nedokázal na jejich taktické pojetí hry najít recept a sezónu zakončil ziskem bronzových medailí. To Flyers po dlouhé době postupují do finále, kde vyzvou vítěze základní části ze Sudoměřic.

HBC Flyers Jihlava – SK Jihlava 4:2 (1:0, 3:2, 0:0)

Konečný stav série: 3:1.

Branky a nahrávky: 8. Rezek (Port), 22. Smutný, 27. Pospíchal (Rezek), 29. Jobák (Smutný) – 18. Střecha (Zeman J., Koch), 24. Jiskra (Bohatý).

Rozhodčí: Prudík, Hrazdíra. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 22:33. Diváci: 96.

Flyers: Drštička – Benda, Gregor, Havlíček, Homola, Zelený, Kourek “C“ – Brázda, Smutný, Jobák – Port, Rezek, Pospíchal – Adam.

SK: Ježek (Doubek) – Harasim, Jiskra, Koch, Mareš, Vávrů, Zeman J., Fatrdla – Zeman D., Zápotočný, Král “C“ – Pošvic, Hlavatý T., Střecha – Růžička, Bohatý, Fejt – Koudelka.

Finále startuje už zítra!

O titul si letos zahrají SK Sudoměřice, které vyhrály základní část a HBC Flyers Jihlava, kteří byli po základní části na třetí příčce. Ve vzájemných soubojích měly letos navrh Sudoměřice, které vyhrály tři ze čtyř duelů 7:5, 6:5, 1:2, 6:3. Kdo ovládne 2. Ligu Morava-Jih? O něco chytřejší budeme už po tomto víkendu, kdy se finálová série rozehraje v Sudoměřicích. Hned následující víkend 4. a 5. června můžeme korunovat nového vládce této soutěže. Zároveň si v sobotu 4. června převezme tým SK Jihlava před třetím finálovým zápasem bronzové medaile.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6