Ostatní oznámení

Doufám, že na jaře budu pokračovat ve stejném tempu, říká Ota Havránek

V prosinci začaly juniorské reprezentační týmy s přípravami na mistrovství světa, reprezentace U18 měla soustředění v Plzni. Na kemp byl pozvaný také Ota Havránek. Útočník Bulldogs Brno se snaží zabojovat o místo do konečné nominace, připravovat se bude také individuálně.

Myslím si, že se můžeme opřít na jaře o naši hru a probojovat se co nejdále

Oto, s týmem Bulldogs Brno jste se v podzimní části umístili na předpolední pozici. Jak hodnotíte podzim?

Podzim byl pro nás složitý, těsné prohry nás stály hodně bodů, ale myslím si, že se můžeme opřít na jaře o naši hru a probojovat se co nejdále.


V týmu jste patřil k nejproduktivnějším hráčům, vsítil jste čtyři branky a na pět nahrál. Letos jste zatím nastupoval jen v Extralize juniorů, ale v této soutěži už jste sbíral zkušenosti v předchozích sezónách. Pomohlo Vám to?

Minulé roky pro mě osobně nebyly lehké, nejenom protože jsem byl ještě dorostenec, ale nedařilo se mi prosazovat bodově. To se letos naštěstí změnilo a doufám, že na jaře budu pokračovat ve stejném tempu.


V prosinci jste se zúčastnil v Plzni reprezentačního kempu U18. Jak jste si ho užil?

Bylo to fajn. Vždy je příjemné zažít nová cvičení.


Byl jsem rád, že jsem si tam mohl zahrát

Na soustředění se vystřídalo hodně hráčů, kteří chtějí zabojovat o mistrovství světa, které se bude konat letos v Liberci. S jakými cíli jste na sraz šel?

S nejvyššími (dělám si srandu). Byl jsem rád, že jsem si tam mohl zahrát. A cíl, s jakým jsem tam šel, bylo ukázat, co umím, nedělat blbosti, prostě si hrát to svoje.


Nyní máte od soutěžních zápasů chvíli pauzu, už ale během zimní přestávky budou probíhat přípravy na jarní část. Budete se připravovat také individuálně nebo budete absolvovat jen přípravu s týmem?

Individuální přípravu tam samozřejmě zařadím, ale pro mě je hlavní, když se nehraje, tak abych neztratil kondici. Jinak primárně věřím našim trenérům.


Předpokládám, že mistrovství světa je jeden z Vašich nejbližších hokejbalových cílů. Čeho byste chtěl ještě dosáhnout?

Reprezentace je vždy sen. Mým dalším cílem je hrát za náš A-tým.