Liga st. žáků

Starší žáci Bulldogs vezou 2 vítezství z Karviné

Na aprílovou sobotu vyrazili starší žáci na daleký výjezd do Karviné hájit druhé místo v tabulce. Níže je k přečtení podrobný report z dvojutkání trenéra Bulldogs Radka Kočaříka.

Do prvního zápasu vstoupila Karviná aktivně a odhodlaně, přesto se do vedení dostali ve 3. minutě buldoci, když se prosadil Jakub Havlásek po přihrávce od Ondřeje Matějky. Nicméně buldokům se začátek úplně nepovedl a trochu se v novém složení hledali. To se projevilo v 8. minutě, kdy Karviná lehčí přízemní střelou vyrovnala. Buldoci následně přeskupili sestavu a vrátili se k dříve fungujícímu složení prvního útoku, což se projevilo téměř vzápětí, kdy se po necelé minutě a půl prosadil Radek Kočařík po přihrávce od Jakuba Havláska a Tomáše Kličky. Za další minutu navýšil skóre Jakub Havlásek, který poté přidal ve 14. minutě další branku a zkompletoval tak hattrick ještě v první třetině. Domácí však dokázali také vzápětí odpovědět brankou v poslední minutě první třetiny, která tak skončila 4:2 pro buldoky.

V druhé třetině dlouho žádný gól nepadl, přestože příležitostí bylo na obou stranách poměrně dost. Buldokům pak trochu pomohl jeden z domácích hráčů, který se za nadávky nechal vyloučit. Buldokům se dlouho nedařilo ani ve třetí přesilovce v zápase. Nemohli se prosadit a pořádně ani udržet v pásmu. Nicméně domácí zřejmě zapomněli, že hrají oslabení a pustili do brejku útočné duo Havlásek, Kočařík, které si s danou situací dokonale poradilo, když se Jakub Havlásek pěkně uvolnil u mantinelu a křižnou přihrávkou vyzval ke skórování Radka Kočaříka, který střelou z první do prázdné branky nedal domácímu gólmanovi šanci zasáhnout. Za necelou minutu se pak konečně prosadil po spoustě šancí i druhý útok, kdy skóroval Timotej Krajči po přihrávce od Ivo Moudrého. Nicméně Karviná se nevzdávala a podařilo se jí opět v poslední minutě druhé třetiny snížit na 3:6.

Ve třetí třetině pak buldoci využili další přesilovku, když po závaru druhého útoku v útočném pásmu své centimetry prodal Timotej Krajči. Už na 8:3 pak zvyšoval ve 40. minutě Radek Kočařík, po další přihrávce od Jakuba Havláska, čímž dovršil také svůj hattrick a odpor soupeře definitivně zlomil. K zajímavému momentu pak došlo 16 sekund před koncem, kdy po další brance Radka Kočaříka (neptejte se kdo mu na ni nahrál :-)) si vzal domácí trenér za stavu 3:9 time-out. Nebylo úplně zřejmé proč, nicméně dá se předpokládat, že asi chtěl své hráče povzbudit, aby nedostali další branku. Po skončeném time-outu ale buldoci vyhráli buly a Jakub Havlásek se střelou zápěstím téměř od modré čáry prosadil ještě jednou a zakulatil tak výsledek utkání, které se mu výjimečně povedlo. Byl totiž téměř u všech gólu kromě jediného a zakončil tak zápas s bilancí 4 gólů a 5 asistencí. Zdatně mu pak sekundoval 4-gólový Radek Kočařík. HBK Karviná - HBK Bulldogs Brno 3:10

Do druhého utkání vstoupila Karviná povzbuzena svým trenérem opět velmi aktivně, přesto se hned v první minutě radovali buldoci, kdy se prosadil Jakub Havlásek po přihrávce od Radka Kočaříka a Tomáše Kličky. I nadále aktivní Karviná se dočkala zasloužené odměny v podobě vyrovnávacího gólu na 1:1 tentokráte v 9. minutě. Konec první třetiny si buldoci pohlídali a naopak po dalším gólu Jakuba Havláska, na který mu přihrál Radek Kočařík, šli opět do vedení. První třetina tak skončila 2:1 pro buldoky.

Druhou třetinu pak opanovali buldoci, když se postupně prosadili Jáchym Bláha po krásné přihrávce Ivo Moudrého skrz brankoviště, Tomáš Klička, Ivo Moudrý a šťastnou střelou od modré čáry i Matěj Dlabaja. Domácím pak lehce pomohli rozhodčí, když po evidentním podražení Ondřeje Matějky v obranném pásmu nechali hru pokračovat a nekoncentrovaní buldoci inkasovali opět před koncem třetiny na 6:2.

Ve třetí třetině mezi 35. a 36. minutou pak buldoci utkání třemi rychlými góly definitivně rozhodli, když se trefil Tomáš Klička a po něm dvakrát Jakub Havlásek. Karviné pak opět patřila poslední minuta kdy se, také po šťastné teči, domácím podařilo skóre zkorigovat na konečných 9:3. HBK Karviná - HBK Bulldogs Brno 3:9

Zápasy i nakonec přes celkem jasné skóre nebyly zas až tak jednoznačné, bylo vidět, že Karviná od podzimu udělala velký pokrok, nicméně dalších cca 10 jasných šancí buldoci neproměnili a domácí celkem podrželi brankáři.

Tabulka Liga starších žáků - Morava
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Jihlava
16 127:49 42
2.
HBC Malenovice
18 113:62 35
3.
HBK Medokýš Martin
16 105:48 34
4.
HBK Kyjov
16 62:49 29
5.
Eagles Brno
18 63:111 21
6.
HBK Roconaba Zohor
17 44:57 19
7.
HbK Karviná
17 62:93 19
8.
TJ Sokol Poruba
16 17:124 2