Přebor žen

Karolína Procházková: Na MS jsem doufala v trošku lepší výsledek

Karolína se ohlíží zpětně za uplynulým domácím šampionátem v Liberci, kde s českým výběrem U21 obsadila 3. místo. Zároveň tato mladá sympatická útočnice hodnotí uplynulou sezónu a poodkrývá plány pro následující ročník. Podaří se Káje navázat na skvělé výsledky i nadcházející sezónu?

Kájo, letos se Vám s reprezentačním týmem U21 podařilo získat bronzové medaile. Jak na tento turnaj vzpomínáš?

Popravdě jsem doufala v trošku lepší výsledek, jela jsem tam s cílem zahrát si finále, což se bohužel nepovedlo. Do šampionátu jsme vstoupily skvěle, na úvod se nám podařilo porazit USA, také jsme si poradily se Slovenkami a Britkami. Semifinále pro nás však dopadlo nešťastně. Rozhodly naše chyby, které Slovenky dokázaly potrestat a zvítězit. Je to škoda, všechny nás ta prohra moc mrzela. Jsem ráda, že se nám nakonec podařilo vybojovat medaili. A když se na to s odstupem času podívám s bronzovou medailí jsem spokojená je to taková odměna za dřinu v celé sezóně. Atmosféra a vše ohledně turnaje bylo skvělé, nečekala jsem ani že nás přijde podpořit tolik fanoušků, moc jsem si to užila. Cekově bych tedy turnaj zhodnotila jako úspěšný, i když jsme měly na víc. Budu na něj ještě hodně dlouho a ráda vzpomínat.


Máš za sebou i další sezónu v kyjovském dorostu, jak se ohlížíš za touto částí sezóny?

Musím říct, že na to s jak mladým týmem jsme do sezóny vstupovali, tak jsme nepodávali vůbec špatné výkony. Náš dorost byl tvořen převážně z mladších a starších žáků, ale i přes to jsme dokázali držet krok i s týmy složenými hlavně z dorostenců. Nedařilo se nám úplně vyhrávat, ale s ohledem na věkový rozdíl našich hráčů a soupeře, jsme s tím museli počítat.

Celkově sezóna nebyla špatná, pár zápasů jsme dokázali vyhrát, a dokonce větší část sezóny jsme drželi pozici, ze které jsme měli šanci probojovat se až na semifinálový turnaj, což nám ale nakonec nevyšlo. Myslím si, že hodně mladých kluků v dorostu posbíralo cenné zkušenosti.

Loňský rok se odhlásily kyjovské ženy z Ligy žen, mohla bys nám prozradit, co stálo za touto událostí?

Hráčky starších ročníků se rozhodly ukončit svou kariéru. Neměly jsme tak dostatek hráček na to postavit tým a tím pádem nám nezbývalo nic jiného než se odhlásit z Ligy žen.

Prozradíš čtenářům, jaké máš pro letošní sezónu herní plány? Kyjov ženy ani dorost nestaví, přichází v úvahu juniorka v Hodoníně nebo v Brně? Případně ženy ve Svitavách?

Zatím jsem stále ve fázi rozhodování. Nemám úplně jasno, kde a za koho bych chtěla hrát. Samozřejmě je zde několik možností, přemýšlela jsem nad juniorkou v Hodoníně, pár hráčů tam znám, hrávala jsem s nimi v dorostu, takže by to pro mě nebylo úplně nové prostředí. V úvahu připadá také dorost a ženy ve Svitavách. Ale jak říkám musím si to ještě nechat projít hlavou.

Na závěr se Tě zeptám, jaké máš hokejbalové cíle a čeho bys chtěla v hokejbalu dosáhnout?

Mým cílem je se neustále zlepšovat a pracovat na tom co mi nejde. Největším snem je zahrát si na mistroství světa žen. Nejbližší MS se má konat příští rok ve Švýcarsku, budu se snažit udělat všechno pro to, abych si tam mohla zahrát.


Kájo, děkujeme Ti za rozhovor a přejeme mnoho štěstí na hřišti i mimo něj.

Přebor žen