Přebor žen

Turnaj žen v Kyjově

Závěrečnou tečku za Jihomoravským přeborem žen udělal turnaj v Kyjově. Ten tak alespoň částečně hráčkám vynahradil anulovanou soutěžní sezonu.

Celý turnaj provázela skvělá atmosféra a zároveň i dramatická zápletka až do posledního zápasu.

Konečné pořadí turnaje:

1) HBK Kyjov
2) REBELS Skalica
3) TJ Sršni Svitavy
4) SK Sudoměřice
5) HBC Autosklo H.A.K. Pardubice


Galerie turnaje

Video reportáž

Jak turnaj hodnotí zástupci týmů:


Zdeněk Beneš, TJ SRŠNI SVITAVY
V prvním utkání pokračovala naše smůla v zakončení z minulého turnaje. Téměř celý zápas jsme byly lepším týmem, ale ne a ne proměnit tu spoustu šancí. Skalici jsme tedy podlehly 1:2.
Ve druhém utkání jsme konečně začaly dávat góly. I když holky z Pardubic daly góly daleko jednodušší a my se na ty své stále dost nadřely byla z toho první výhra.
Ve třetím utkání nás čekal velmi početný tým Sudoměřic. V tvrdém utkání jsme nastřílely 4 góly a soupeř poté již jen snížil z nájezdu na konečných 4:1.
V posledním utkání s domácím Kyjovem jsme mohly získat první místo v případě výhry, druhé místo v případě remízy a třetí v případě prohry. Hned na začátku utkání radost a první naděje na výhru 1:0.
Dále Kyjov vyrovnal na 1:1. Nic nevzdáváme, opět jdeme do vedení 2:1. Zlepšená hra soupeře a vyrovnání na 2:2. Poté další dva rychlé góly Kyjova 2:4. Nezbývalo moc času, ale 4 vteřiny před koncem snižujeme na 3:4. Hra bez brankáře a ještě pokus o rychlou střelu bohužel ale nevyšel a tak bereme třetí místo.
Holky se neustále zlepšují a stále více ukazují, že dokáží hrát dobré a vyrovnané zápasy s každým. Na tomto turnaji se konečně zlepšilo zakončení, ale stále máme na čem pracovat.

Adam Rekoš, trenér REBELS Skalica
Turnaj hodnotím pozitívne napriek tomu, že sme kôli Korona Vírusu vela nenatrénovali. Naše výkony boli od Zápasu k Zápasu lepšie i keď v 2 Zápase sme utrpeli zaslúženú prehru s domácim mužstvom Kyjova. Ale výkon nebol zlý, a snaha sa nedala v tom zápase uprieť. Nesledovali sme vôbec vývoj a ani výsledky iných Mužstiev. Zabávali sme sa a snažili sa dať do každého Zápasu maximum. Takže z celkového 2. miesta sme na vyhlásení výsledkov boli aj troška prekvapený. Turnaj nám ukázal + aj - na ktorých treba pracovať, čiže do ďalšieho turnaja verím že prídeme zasa o niečo skúsenejší a pre súperov nebezpečnejší. Na Záver ďakujem Teamu za Bojovnosť a odvedenú prácu?


Aleš Ištok, trenér HBK Kyjov
Turnaj se nám velmi líbil a holky si ho užily. Na turnaji panovala výborná atmosféra.
Do turnaje jsme šli s cílem pokusit se vyhrát, což se nám také povedlo.
V prvním zápase jsme si celkem snadno poradili se Sudoměřicemi. V tomto utkání holky jasně dominovaly od první minuty a souboj byl jen otázkou skóre. Ve druhém utkání se Skalicí jsme měly výraznou převahu, ale chyběla častější střelba, přesto jsme utkání zvládly výraznějším rozdílem. Třetí utkání turnaje s Pardubicemi bylo trochu jak den a noc. Začaly jsme výborně a brzo jsme vedli o tři branky. Za tohoto stavu si holky zřejmě myslely, že se soupeř se vzdá a porazí sám. Přestali jsme mít pohyb a toho soupeř využil ke vstřelení gólu a několika gólovým šancím. Pomohla až hodně důrazná domluva v oddychovém čase. Posledním soupeřem byl tým mladých velmi šikovných hokejbalistek ze Svitav. Do utkání jsme šli s vědomím, že musíme uhrát alespoň remízu, abychom zvítězili. Úkoly byly jasné osobně bránit Terku Radovou, což se nám ne úplně dařilo. Houževnatý soupeř šel dvakrát do vedení, ale holky vždy našli odpověď. Poté jsme soupeři odskočili o dvě branky a i přes hrubou chybu v závěru, kdy Svitavy snížily těsně před koncem, už holky utkání i celý turnaj dovedly do vítězného konce. Tímto tým natáhl sérii na DEVĚT zápasů (vč. minulého turnaje VČ přeboru, který se konal před týdnem) bez ztráty jediného bodu!!!!!! Holkám patří dík za předváděné výkony a doufám, že v této bilanci budeme pokračovat i v příští sezóně.
Turnaj byl výborně zorganizovaný za což patří dík hlavně Martinu Vaculíkovi, Radovanu Löfflerovi a Liboru Jordánovi.