1. liga

Výsledky mohli být lepší, ale postupně se nám už vrací kluci z marodky, věřím, že body budou přibývat, hlásí Vratislav Fišar

Tým Bulldogs Brno nastupoval v úvodu sezóny v oslabené sestavě a zatím vybojoval šest bodů. Nyní už se ale vrací zranění hráči, naposledy se radoval z vysoké výhry. Přispěl k tomu také Vratislav Fišar, který nastupuje v obraně i útoku a je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Jsme rádi, že nám tam napadlo tolik gólů

Vratislave, v letošní sezóně máte na svém kontě zatím šest bodů a nacházíte se na pátém místě. Na třetí vám chybí tři body, ale dva týmy před vámi mají odehráno o zápas méně. Jste zatím spokojený nebo jste si představoval lepší výsledky?

Do sezóny jsme vstupovali s velkým množstvím zraněných hráčů základní sestavy, a tak jsme očekávali, že to nebude žádný med. Prostor dostali junioři, co si to zasloužili a podle mě nezklamali. Výsledky mohli být lepší, ale nevidím to tak černě, sezóna bude ještě dlouhá a postupně se nám už vrací kluci z marodky, tak věřím, že body budou v tabulce přibývat.


Minulou neděli jste porazili Malenovice 9:2. V první třetině jste vedli o dvě branky, ale vydařila se vám především druhá část, kde jste se prosadili šestkrát. Jak utkání hodnotíte?

Čekali jsme těžký zápas a do půlky utkání tomu tak bylo, poté se soupeř přestal tolik soustředit na samotnou hru a dosti nám to usnadnil. Jsme rádi, že nám tam napadlo tolik gólů a prosadilo se hodně útočníků, nicméně tento výsledek nepřeceňujeme.


Kromě zápasu s pardubickým B-týmem jste nebyli příliš produktivní. Pomohla vám vysoká výhra dodat sebevědomí?

Věřím, že především klukům, co se vrací po zranění, vstřelený gól pomůže do dalších zápasů, ale jak jsem již zmínil, výsledek bych nepřeceňoval, soupeř nám to velmi usnadnil.


Gól nebo pěkná přihrávka vždy potěší

V letošní sezóně jste zatím vsítil jeden gól a na čtyři nahrál a jste druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Co říkáte na své výkony?

Tím, že střídám pozice v útoku a obraně, tak osobní statistiky moc nesleduji, i když gól nebo pěkná přihrávka vždy potěší. To, že jsem druhý v týmových statistikách, je spíše dáno absencí našich elitních útočníků (úsměv).


S týmem máte v divizi Východ nejlepší úspěšnost oslabení a třetí nejlepší úspěšnost využitých přesilových her. Jsou to vaše silné stránky?

Oslabení bych mezi naše silné stránky i zařadil, přesilovky zatím moc ne. Hodně to nejspíš zkresluje poslední utkání, kde nám tam toho dost napadalo, ale na přesilovkách je stále co zlepšovat.