1. liga

FILIP EMMER: NEŘEKL BYCH, ŽE PŘEDKOLO BYL SOUBOJ TĚCH SLABŠÍCH

Zeptali jsme se Filipa Emmera na jeho postřehy z uplynulého předkola play-off. Během vítězné série oslavil tento technicky vyspělý útočník zároveň i své 26. narozeniny. Více se dočtete níže.

FÍLO, SHODNEME SE NA TOM, ŽE BOJ MEZI BULLDOGS A KOVEM BYLO PRAVÉ PLAY OFF SE VŠÍM VŠUDY?

Určitě se na tom shodneme. Už základní část ukázala velkou vyrovnanost týmů v naší divizi a neřekl bych, že to byl souboj těch slabších, jak někdy předkolo může evokovat.

ČÍM TO, ŽE SE ROZHODUJÍCÍ ZÁPAS JEŠTĚ ZMĚNIL V POŘÁDNÉ DRAMA? BYLO TO ZVÝŠENÍM AKTIVITY A KVALITOU HRÁČŮ SOUPEŘE, NEBO JSTE BYLI SPÍŠE VY PASIVNÍ?

Rozhodně se zastanu naší hry. Nebyli jsme nějak přehnaně pasivní, zahrozili jsme i ve druhé a třetí třetině. Problém vidím jinde. Když už v první třetině slyšíte rozhodčího, který řekne, že se střídačkou soupeře skončil, dá menší trest a upozorní trenéra, že za další řeči bude následovat další trest, je pak zvláštní, že žádný další trest už nepřijde, přestože slyšíte neustálé stížnosti na to či ono rozhodnutí. Koneckonců i samotná bilance přesilových her 5:1 v náš neprospěch je v kontextu celé naší sezóny zarážející, o to více pro ty, kdo zápas viděli.

MĚLI TO PODLE TVÉHO NÁZORU KLUCI V OBRANĚ O MNOHO TĚŽŠÍ, KDYŽ DO PŘEDKOLA NEMOHL ZASÁHNOUT ZRANĚNÝ MARCEL NAZAD?

Samozřejmě je Marcelova absence bolestivá. Jde o komplexního beka, který se nebojí aktivně napadat rozehru, tedy přesně to, co chceme. Na druhou stranu Marcel více zápasů v ročníku neodehrál než odehrál a obrana se s tím vypořádala.

CO OČEKÁVÁŠ OD DATLŮ Z BLATNÉ, SE KTERÝMI SI TO ROZDÁTE VE ČTVRTFINÁLE?

Očekávám ještě kvalitnější a možná i tvrdší souboj. Z výsledků ve skupině západ se moc vyčíst nedá, hodně závisí na tom, v jaké sestavě právě celky hrály, tudíž se budu těšit a nechám se překvapit.