1. liga

Hlavní tým Buldoků se v 1. Lize umístil jako třetí! Malenovice vypadly ve čtvrtfinále!

Z našeho regionu Morava Jih máme zástupce z vyšších soutěží pouze v 1. Lize. Celky, které bojují v druhé nejvyšší soutěži, jsou malenovičtí Čamlíci a hlavní tým brněnských Buldoků. Jak tyto celky obstály v této dohrávce? Buldoci po play-off brali bronz. Malenovice skončily pátí!

Z našeho regionu Morava Jih máme zástupce z vyšších soutěží pouze v 1. Lize. Celky, které bojují v druhé nejvyšší soutěži, jsou malenovičtí Čamlíci a hlavní tým brněnských Buldoků. Jak tyto celky obstály v této dohrávce? Buldoci po play-off brali bronz. Malenovice skončily pátí!

Buldoci se dostali do finálové čtyřky a braly bronz! Malenovice okusily pouze čtvrtfinále!

3. místo – HBK Bulldogs Brno

5. místo – HBC Malenovice

Zástupci našeho regionu, Brno a Malenovice, se jasně probojovaly do play-off a rvaly se o postup do finálové čtyřky, jež si to rozdala o prvoligové medaile. Na Čamlíky to však bylo velké sousto, ale stálice z Brna si přes vážnější situaci místo ve Final four vybojovala. Nakonec z toho jsou pro Brňany bronzové medaile, které jim za dřinu v posledních letech patří zásluhou. Malenovice budou muset přes léto zabrat a najít správnou formu na to, aby se dostaly mnohem výše.

Vyřazovací boje 1. Ligy se hrály na dva zápasy a při nerozhodném stavu se druh zápas prodlužoval. Do play-off Buldoci postupovali ze 2. místa a Malenovice z pátého. Brno sehrálo čtvrtfinále proti paradoxně silným Horalům, kteří Brno velmi potrápili. První čtvrtfinále skončilo mezi Brnem a Jihočechy remízou 2:2. Ve druhém duelu fanoušci také mohli vidět remízu, avšak v prodloužení ukázalo Brno svoji sílu a tím si zajistilo postup. Druhý náš zástupce narazil na juniory z Pardubic.

Bulldogs se mále dostali do finále, ale nestačili na Svítkov!

Ve finálové čtyřce na Brno jako první čekal pardubický Svítkov, se kterým se Buldoci v semifinále přetahovali o postup do finále. V oslabené sestavě však Brňané na svém hřišti na pardubické Hvězdy nestačily a poměrem 2:3 přišli o možnost rvát se o titul. Do zápasu o třetí místo na hokejbalisty z brněnské metropole opět čekaly Pardubice, tentokrát to však bylo Autosklo B. Buldoci zkušeně pardubické juniory nepustili do zápasu, což jim přineslo hladkou výhru 1:3 a zisk bronzových medailí, které jsou pro Brno velkým úspěchem.


Zdroj: Martin Halíř – Bronzová skvadra brněnských Buldoků ve Final four 1. Ligy.

Čamlíci nestačili na nováčka z Pardubic, což je stálo úspěch!

Čamlíci se chtěli mezi nejlepší čtyřku podívat za každou cenu, také nepůsobí v druhé nejvyšší hokejbalové soutěži prvním rokem. Avšak na druhé straně jim čelil nováček z pardubické ho Autoskla B, kde nastupují hlavně junioři. Na domácím hřišti Čamlíci ukázali, kdo je pánem série. Na asfaltovém povrchu Východočechy přehráli 6:2 a postup byl blízko. Malenovice ale druhý den zajížděly na plast, což jim příliš nesvědčí. Pardubice si zápas pohlídaly a jen tak tak ho vyhrály 2:1 o jednu branku. V prodloužení Malenovice faulovaly a o svůj postup přišly v úplném závěru prodloužení. Zlíňané tak musí čekat na úspěch do další sezóny.


Zdroj: HBC Malenovice – Tým Čamlíků v sérii proti HBC Autosklo H.A.K. Pardubice.