1. liga

Budu rád, když budeme hrát play-off, je si vědom hokejbalový virtuos Filip Emmer

Celek brněnských Bulldogs loni poměrně překvapivě vypadl ve čtvrtfinále první ligy s týmem Českých Budějovic, kdy v sérii hrané na 3 vítězné zápasy prohrál 3:1. U toho byl i hokejbalový virtuos Filip Emmer, který nám zároveň poskytl rozhovor o aktuálním dění v prvoligovém celku.

Letos se s A týmem opět zúčastníte 1. ligy, jak se na blížící se start těšíš?

Abych byl upřímný, ještě jsem se na první zápas netěšil méně. A-tým prochází určitou obměnou a hráči, kteří mají možnost říci si o šanci, se k tréninkové morálce staví zády, zkušení matadoři, kteří by měli tvořit páteř týmu pak už trénovat nechtějí, jsou znechucení. Je únavné neustále někoho přemlouvat, aby dorazil na trénink, teoreticky bychom si mohli vybírat, ale prakticky se lepí sestava, a to bude nepochybně znát na souhře. Na druhou stranu je u nás i mnoho zraněných opor, které, jak pevně věřím, naskočí po zimě. Podzim ale bude těžký a po skvělé zkušenosti z loňského podzimu, kde jsem v kabině Hostivaře viděl nejen úžasnou práci s mládeží, ale i zápal a elán hráčů A-týmu, bude těžké najít vnitřní motivaci zvládnout tuto zkoušku.

Tuto sezónu se ve skupině Východ utkáte s týmy Malenovic, Poličky, Heřmanova Městce, Pardubic a nově s týmem KOVO Praha a Tygry Mladá Boleslav. Myslíš si, že by mohly nové týmy ve skupině dominovat? Na jaký tým se těšíš nejvíce a na jaký tým se těšíš naopak nejméně?

Domnívám se, že lídrem skupiny bude Polička a Heřmanův Městec. Ačkoliv Kovo spadlo z extraligy a má skvělého trenéra, myslím, že úroveň týmů v první lize pro Pražany nebude nic lehkého.

Od Boleslavi očekávám také vysokou úroveň, má teoreticky v kádru hráče se zkušenostmi ze seniorské reprezentace a Kert Parku a i pokud se ohlédnu do minulosti, měly zápasy s tímto týmem náboj a tempo.

Koho tipuješ jako vítěze základní části vaší skupiny a skupiny Západ?

U nás Poličku, ale na západě si tipovat netroufám, přechod Prachatic bezesporu zamíchal personálním obsazením celé řady týmů a navrátilce do 1. ligy také není radno podceňovat.

Jaké jsou cíle Tvého družstva pro nadcházející sezónu? Brousíte si bulldočí drápky na vítězství ve skupině?

Jak jsem uvedl výše, ambice jsou v tento moment druhořadé. Nejprve se musíme soustředit na poctivou práci a motivaci do ní. Budu rád, když budeme hrát play-off.

Započali jste již přípravu na další ročník? Jak příprava vypadá a jak často trénujete?

Přípravu jsme měli s postupným náběhem již od července, měl to být mechanismus, který dostane na přípravu více hráčů tak, abychom od začátku trénovali jako tým pohromadě. Po slibném začátku však hráči upřednostnili volný čas před sebezdokonalováním.

V přípravě jsme šli do výbušnosti a komplexním posílení velkých svalových partií. Já osobně bych preferoval i přípravu na atletickém oválu, ty doby, kdy hráči takový trénink snesli, jsou ale pryč. Trénink máme dvakrát týdně, já osobně poté trénuji ještě individuálně.

Můžeš čtenářům prozradit nové příchody a odchody, které proběhly před sezónou?

Bohužel, odchody konkretizovat nebudu, pevně věřím, že v tomto ohledu ještě zapracujeme a hned tak se někdo loučit nebude, neboť bychom neradi přišli jak o zkušenosti v obranných řadách, tak o produktivitu před bránou. Již dříve však avizoval své soustředění na extraligu Lukáš Sterenčák, na toto místo však máme kvalitní náhradu.

Co se příchodů týče, mohu prozatím nastínit posílení z Vysočiny, blízko k domluvě jsme i s hráčem z Prahy. jinak je však v našich končinách těžké sehnat hotové hráče.

Na jakém postu a v jakých soutěžích Tě letos uvidíme? Je o Tobě známo, že jak perfektně hraješ, tak snad ještě i lépe trénuješ…

Pro pracovní vytížení se plně soustředím na 1. ligu v Brně, kde bych rád tvořil v útočném pásmu, avšak jsem připraven vyztužit obranné řady. Dal jsem ale nezávazný příslib nejmenovanému extraligovému týmu, že pokud bude na jaře panovat vzájemný zájem a v Brně již bude po sezoně, pokusím se připravit tak, abych byl přínosem a pomohl ve vyřazovacích bojích.