1. liga

Ve všech soutěžích to bude velmi těžké, ale cíl je všude stejný, dostat se co nejdál, říká šikovný mladík Foršt

Filip Foršt letos v říjnu oslaví 17.narozeniny. Již 8. sezónu hraje hokejbal. Šikovný a neústupný obránce dostal veškeré základy v týmu Eagles Brno,kdy pod vedením Jiřího Šmardy prošel od přípravky po dorost.Zároveň si jeho výkonů všiml i Jan Emmer z Bulldogs Brno a chce mu dát příležitost v 1.lize.

Filipe, loni si hrál s týmem dorostenců extraligu dorostu, se kterým ses probojoval až na kvalifikační turnaj finálového turnaje v Berouně. Jak vůbec hodnotíš loňskou sezónu?

Loňská sezóna byla z mého pohledu v celku vydařená. Sice byl s dorostem náš cíl se dostat na finálový turnaj, ale i přes nekvalifikování jsem byl spokojen s našimi výsledky. Z osobního hlediska jsem byl celkem spokojený, ale mám pořád co dopilovávat.

Mohl by si čtenářům prozradit, za jaké kluby a týmy budeš v letošní sezóně nastupovat?

Letos bych měl hrát hlavně juniorku za Bulldogs Brno a podle toho kdy dostanu šanci tak 1. ligu, ve 2. lize bych se měl objevit za Eagles Brno.

V říjnu oslavíš 17. narozeniny, jaké to pro Tebe bude nastupovat v prvoligové soutěži? Myslíš, že se Ti mezi obránci podaří uspět a budeš tak základním pilířem prvoligové obrany?

Pro mě bude 1.liga určitě velká zkušenost. Viděl jsem pár domácích zápasů, takže vím, že je to rychlá tvrdá hra. Určitě si chci vybojovat místo v základní sestavě, ale vím, že to bude těžké.

Letos Tě čeká hrát hned 3 soutěže. Soboty budeš trávit juniorkou a druhou ligou, v neděli Tě bude čekat 1. liga. Připravuješ se nějak speciálně na takovouto velkou herní zátěž?

Každý den se snažím něco dělat, ať už běhat nebo cvičit a chci se co nejlépe připravit na tuto sezónu.

Svými výkony se pomalu začínáš objevovat v hledáčku reprezentačních trenérů mládeže, když si loni jako obránce v 34 zápasech posbíral 29 kanadských bodů. Motivovalo by Tě si zahrát na nějakém světovém turnaji?

Určitě by to byla velká zkušenost a rád bych si zahrál, ale mým hlavním cílem teď je se prosadit v áčku.

Ještě mi pověz, jaké máš s jednotlivými týmy ambice, přeci jen v první lize to nebude procházka růžovým sadem.

Ve všech soutěžích to bude velmi těžké, ale cíl je všude stejný, dostat se co nejdál. Věřím, že v 1.lize a juniorce dokážeme potrápit a porazit jakýkoli tým. Ve 2.lize uvidíme jak si všechno sedne, protože je to nový tým, ale věřím, že dokážeme překvapit.