Dorost

Doufám, že si poslední zápas užijeme, říká o závěru nadstavby Jakub Kimmel

Bulldogs Brno bojovali v nadstavbě Extraligy juniorů ve skupině Východ o postup do play off, před posledním utkáním ale mají na postupové místo sedmibodovou ztrátu. V minulém zápase přispěl k výhře dvěma asistencemi Jakub Kimmel a nyní věří, že na to s týmem naváže i ke konci nadstavby.

Hráli jsme tempem soupeře a nebyli jsme schopni určovat tempo my

Jakube, v Extralize juniorů jste v nadstavbě ve skupině Východ na čtvrtém místě, na postup do play off už máte velkou ztrátu. Co bylo podle Vás rozhodující, že jste na první tři postupové pozice nestačili?

Řekl bych, že se na tom nejvíce podepsaly prohry v prodloužení nebo nájezdech, kdy jsme hráli tempem soupeře a nebyli jsme schopni určovat tempo my.

O víkendu jste si v této části soutěže zapsali první výhru, tři body jste vybojovali s Malenovicemi. Jak utkání hodnotíte?

Utkání hodnotím určitě pozitivně, až na první třetinu, ve které jsme se nebyli schopni prosadit. Naštěstí se nám pak podařilo zápas otočit v náš prospěch.

V páté minutě jste už prohrávali o dvě branky, ve druhé třetině jste skóre srovnali a pak šli do vedení. Změnili jste něco od druhé části?

Na zápas jsme přijeli 40 minut před úvodním buly, takže jsme se nestihli ani pořádně rozběhat nebo rozchytat gólmana. Ve druhé třetině jsme se už dostali do tempa a byli jsme toho schopni využít.

Snažil jsem se ukázat v tom nejlepším světle a pomoci týmu

Tři branky jste vsítili v poslední minutě základní hrací doby, sedmý gól padl jen vteřinu před koncem. Jaký byl závěru z Vašeho pohledu?

Závěr zápasu byl už hodně unavený, a to i díky vedru, které v Malenovicích bylo. Minutu před koncem se nám podařilo dát gól do prázdné branky a soupeř už poté nejevil moc odpor.

V letošní sezóně jste poprvé nastoupil také v 1. Lize. Jak vzpomínáte na premiérový zápas?

Byl jsem rád za tu příležitost. I když jsem na hřiště nechodil nějak často, snažil jsem se ukázat v tom nejlepším světle a pomoci týmu.

V posledním souboji se s juniory v nadstavbě utkáte v prvním Svítkovem. Jak se na zápas těšíte?

Tak na zápas se velmi těším. Naposledy nám uteklo vítězství o kousek, takže doufám, že tentokrát budeme my, kdo zvítězí a hlavně, že si poslední zápas užijeme.